KBC verlaagt advies voor Boskalis

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 09:58 | Reacties: 3 | Onderwerpen: advies 

Boskalis (12:58)

23,820 -0,180 (-0,75%)

HAL Trust (12:48)

120,600 +0,400 (+0,33%)

KBC Groep (12:57)

59,900 -0,800 (-1,32%)

AMSTERDAM (AFN) - De ontwikkelingen bij de divisie van Boskalis voor het leggen van kabels voor windmolenparken zijn zorgwekkend, stellen analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor het bedrijf van buy naar accumulate. De baggeraar en maritiem dienstverlener kondigde bij zijn halfjaarcijfers voorzieningen van ruim 100 miljoen euro aan wegens geschillen rond offshore windprojecten en een ontmantelingsklus.

KBC spreekt verder van teleurstellende resultaten. Door de fikse voorziening kwam het bedrijfsresultaat (ebitda) lager uit dan verwacht, terwijl de omzet iets hoger was dan voorzien. De netto operationele winst kwam uit op 1,3 miljoen euro, terwijl kenners in doorsnee rekening hielden met 37 miljoen euro.

Een pluspunt is een verbetering van het orderboek voor zware transportdiensten, schrijven marktvorsers van de Belgische bank. Daar staat tegenover dat twee andere belangrijke markten voor Boskalis, baggeren en de olie- en gassector, volgens de analisten problematisch zijn. Herstel bij die activiteiten laat nog op zich wachten.

Koersdoel verlaagd

ING stipt aan dat Boskalis ondanks de tegenvallende halfjaarcijfers vasthoudt aan zijn vooruitzichten voor heel het boekjaar. De onderneming verwacht onder andere een vergelijkbaar bedrijfsresultaat met dat van vorig jaar. Bij de prognose worden de boekwinsten op de recente verkoop van een belang in Kotug Smit Towage en de aanstaande verkoop van een belang in Saam Smit Towage meegerekend, weten de analisten.

KBC verlaagt ook het koersdoel voor Boskalis van 30 euro naar 22 euro. ING blijft bij zijn hold-advies en koersdoel van 26 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.00 uur 3,6 procent lager op 17,07 euro.

5 Posts
havik of duif
0
Als KBC hier gisteren mee waren gekomen was het verhaal veel geloofwaardiger geweest dan nu na het bekent worden van de kwartaalcijfers want dit hebben ze toch niet vanmorgen in vijf minuten verzonnen.
Bullie & Yogi Bear
0
Het zoveelste mosterd-na-de-maaltijd-advies ....
En zo lopen deze altijd achter de feiten aan te hobbelen .....
zzzz ..... zzzzz ..... zzzzz
Slaap lekker verder KBC en ING !!!!
objectief
0
quote:

Bullie & Yogi Bear schreef op 22 augustus 2019 11:45:


Het zoveelste mosterd-na-de-maaltijd-advies ....
En zo lopen deze altijd achter de feiten aan te hobbelen .....
zzzz ..... zzzzz ..... zzzzz
Slaap lekker verder KBC en ING !!!!


Hoe moeten die banken vooraf weten dat ze zo'n enorme afschrijving gaan doen??
Ze zijn ook niet helderziende en jij schijnbaar ook niet want anders had je deze aandelen niet. Wees een vent en schuif de schuld niet af op een ander.
Bullie & Yogi Bear
0
Ik verschuil me nergens achter en heb dit fonds ook niet in mijn portefeuille maar de heren van dergelijke instanties zijn (volgens hun zelf) "kenners" nou, zo lust ik er nog wel een paar ...
Gelukkig doe ik me eigen ding op de beurs en als het fout gaat dien ik alleen maar in de spiegel te kijken en zie ik de verantwoordelijke recht in het gezicht. Mijn broek zakt echt af van dergelijke adviseurs achter een mooi glazen hokje.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.