PostNL doet eerste storting in pensioenfonds

Gepubliceerd op 22 december 2015 18:23 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

PostNL (17:35)

2,833 -0,057 (-1,97%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL begint met het betalen van de bijstortverplichting in het pensioenfonds om de rentelasten te verminderen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het bedrijf zal in december nog een eerste storting doen van 32 miljoen euro, met vier resterende betalingen in de komende jaren.

PostNL kwam in december 2013 met het fonds en de vakbonden de onvoorwaardelijke bijstortverplichting overeen, die zou worden voldaan in vijf gelijke termijnen. De omvang van de verplichting bedroeg 161 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal.

De betalingen hebben geen impact op het verwachte onderliggende cash bedrijfsresultaat voor 2015 en daarna. Ze raken het geconsolideerde eigen vermogen van PostNL niet, aldus de onderneming.

5 Posts
[verwijderd]
0
Ja flutgast, goed nieuws, PostNL mag 32 miljoen doodslaan, en daarna nóg 4 keer.
[verwijderd]
1
Haha, ja, dat zág ik wel, maar het geld is wel wég. Het is vast niet bevorderlijk voor PostNL. Maar goed, het geld wordt tenminste niet weggemieterd naar griekenland of zo, maar komt uiteindelijk bij het goede doel (het personeel) terecht.
Wel weer jammer dat de pensioenfondsen het eerst nog wat laten verdampen.
Martin K.
0
De pensioenwetgeving zal snel gaan veranderen, waardoor niet de werkgever, maar de werknemer gaat betalen......ofwel zegmaar gedag tegen je pensioen!
De generatie 40 ers mag blij zijn met een pensioen van € 100 per maand, als men tenminste de 70 jaar haalt, anders pech gehad!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.