RoodMicrotec sluit fusie niet uit | DeBeurs.nl

RoodMicrotec sluit fusie niet uit

Gepubliceerd op 23 feb 2012 om 08:28 | Reacties: 4

RoodMicrotec (20 okt)

0,322 -0,002 (-0,62%)

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec sluit een fusie of samenwerkingsverbanden niet uit, als daarmee het risicoprofiel van de dienstverlener aan de chipindustrie wordt verminderd. Dat meldde Rood donderdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Zo'n stap zou volgens Rood ,,in het voordeel van alle belanghebbenden zijn. Vooral wanneer er een samenwerking of fusie wordt gerealiseerd met een winstgevende partij in de industrie''.

RoodMicrotec geeft niet concreet aan of het op dit moment fusiegesprekken voert. Het bedrijf zag de jaaromzet in 2011 met 1 procent stijgen tot ruim 15,7 miljoen euro. Daarmee werd het begin januari bekendgemaakte voorlopige omzetcijfer bevestigd.

Winst

RoodMicrotec behaalde in 2011 een winst van 0,6 miljoen euro, een stijging van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) bleef stabiel op 0,7 miljoen euro. In 2012 zal het bedrijf zich richten op een verdere verbetering van het operationele- en nettoresultaat.

RoodMicrotec zag in de laatste maanden van 2011 het aantal aanvragen toenemen, na een eerdere daling. Bij een aantal bedrijfsonderdelen heeft RoodMicrotec last van een tekort aan ingenieurs, wat de groei beperkt. ,,We werken aan een oplossing daarvoor'', aldus de onderneming.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
vleermuis
1
last van een tekort aan ingenieurs. Last van "negatieve" bedrijfsimago wellicht? Ik zou zeggen doe wat aan je PR en sluit real-deals met je personeel. Zet je winnaars nadrukkelijker in de schijnwerpers. Iedereen wil bij een fantastische club horen daar liggen de kansen.
ws belgie
0
kan je mening zeker volgen vleermuis. op lange termijn zie ik iets moois groeien in dit bedrijf. ik blij er zeker nog een tijdje bij. Denk dat we hier nog mooie dagen gaan beleven.
iemand sprak over de kip met de gouden eieren, wel denk dat ze bij roodmicrot in het hok gaan liggen
Henri Nostradamus
0
Winstmarge is nog niet goed, maar er zit wel meer lijn in het bedrijf. Koers kan omhoog want R. is duidelijk ondergewaardeerd en heeft zeker een lager risicoprofiel dan 1 jaar geleden.

HN
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.