Positieve stemming op Europese beurzen | DeBeurs.nl

Positieve stemming op Europese beurzen

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 11:56 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen dinsdag terrein. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij de chipbedrijven werden stevige koerswinsten geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 581,28 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 823,87 punten. Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1,2 procent vooruit.

ArcelorMittal ging aan kop in de AEX met een winst van 4,8 procent. Het staalconcern verhoogde zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten. Randstad werkte een openingsverlies weg en won 2,5 procent. Het uitzendconcern zag de omzet en winst dalen in het afgelopen kwartaal, en verwacht dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet. Galapagos was na de stevige winst van maandag met een min van 3,5 procent de grootste daler.

Apple

In de MidKap moest Basic-Fit (min 5,9 procent) het ontgelden. De uitbater van fitnesscentra wist de omzet in de eerste jaarhelft flink op te voeren, maar analisten en beleggers hadden op meer gehoopt.

De Europese chipbedrijven en toeleveranciers van Apple waren in trek. De iPhone-maker is volgens persbureau Bloomberg in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. In Amsterdam won chipmachinemaker ASML 2,4 procent. De chipbedrijven ASMI en Besi stegen 3,1 en 1,8 procent.

Auto's

In Zürich klom sensormaker AMS 3 procent na een sterk kwartaalbericht. De Oostenrijkse toeleverancier van Apple liet ook weten toch weer na te denken over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht (plus 3,1 procent).

De Duitse maker van banden en remsystemen Continental dikte 4,7 procent aan in Frankfurt, ondanks een verlaging van de verwachtingen voor dit jaar. Daimler won 3,9 procent. Beijing Automotive Group (BAIC) heeft een belang van 5 procent genomen in de Duitse autobouwer. Concurrent BMW klom 4,4 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley.

De euro was 1,1177 dollar waard, tegen 1,1217 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie meer op 56,23 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 63,16 dollar per vat.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jarijn60
0
Hoe laat is dit artikel geschreven? ArcelorMittal is gestegen met 8%!
Galapagos en Philips zijn ook fors gestegen rond 12:00.
Zijn deze niet opgevallen?
Formule1-Fan
0
Makkelijkste porii diot steeds up gam shorts alleen maar duur laten terug kopen en minimalke winstjes. Allemaal door die Politiek en banken en ecb,fed beleid.
Bullie & Yogi Bear
0
gokker
0
quote:

jarijn60 schreef op 23 jul 2019 om 12:25:


Hoe laat is dit artikel geschreven? ArcelorMittal is gestegen met 8%!
Galapagos en Philips zijn ook fors gestegen rond 12:00.
Zijn deze niet opgevallen?


Hou er rekening mee dat de koersveranderingen die op de meeste websites aangegeven worden, niet kloppen. Het lijken eerder de veranderingen in 48 uur.
De storing van gisteren speelt de toeleverancier nog parten, en daarmee sommige beleggers.
JJMM
0
En de financials zakken 2,5% ... dus toch niet zo'n positieve dag. Echt nieuws bericht voor domoren :)
Cheff
0
Slaat nergens op, waar is die stijging nu echt op gefundeerd?
Iedereen weet dat de economie aan het afkoelen is en met de huidige problematiek op de diverse vlakken (italie, rentestanden, vluchtelingenproblematiek, de verdeeldheid in de EU, Brexit,handelsoorlog en noem maar op) weet iedereen dat er een nieuwe koersval aan gaat komen.
Dus oppompen maar weer die beurscijfers om straks weer keihard onderuit te gaan. Iets waar je dan overigens ook weer veel geld aan kan verdienen!
Niet of die klap komt, maar meer wanneer de klap komt is de vraag.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.