Franse en Duitse industrie zwakker

Gepubliceerd op 23 september 2019 09:45 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Duitsland  Frankrijk 

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie is in september afgezwakt, terwijl in Duitsland de krimp van de industrie sterker werd. In de gehele eurozone was eveneens sprake van afzwakking van de industriële bedrijvigheid. Dat bleek uit de voorlopige inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit.

De index voor Frankrijk zakte naar een stand van 50,3 van 51,1 in augustus. Economen rekenden in doorsnee op een lichte verbetering tot 51,2. Voor de Duitse industrie ging de index naar 41,4 van 43,5 een maand eerder. Dat is het laagste niveau sinds medio 2009. Hier werd in doorsnee op een niveau van 44 gerekend. Een stand hoger dan 50 wijst op groei, daaronder op krimp.

Ook in de dienstensector in Frankrijk en Duitsland was sprake van een afzwakking van de bedrijvigheid in september, aldus Markit. Dat geldt ook voor de samengestelde graadmeters voor beide landen.

De index voor de industrie in de eurozone kwam uit op een stand van 45,6 tegen 47 in augustus. Hier werd gemiddeld op 47,3 gerekend. De index voor de dienstensector in het eurogebied viel ook minder sterk uit, net als de samengestelde graadmeter. De Europese industrie ondervindt tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen, de afkoelende wereldeconomie en de onrust rond de brexit.

10 Posts
Jetje1
2
jep stikstof onzin ed, ze hebben weer wat nieuws gevonden de klimaat rakkers :):):):)
Japio_
1
quote:

Mick75 schreef op 23 september 2019 10:43:


1 oorzaak. Klimaathisterie.


Laat morgenochtend de aardoliegesmeerde oogkleppen eens op het nachtkastje liggen want er zijn ontzettend veel branches booming dankzij de transitie.
Veranderingen zijn lastig te begrijpen nietwaar?
IceBear1
2
@MBO: China first dan? ipv USA? Halen de Chinezen over een paar jaar de USA in, en dan zijn wij in West Europa echt niet beter af. Of hoe zou jij dit problem met de Chinezen oplossen? Ze hebben schijt aan onze patenten, hun bedrijven zijn altijd gecontroleerd door de overheid, ......zo zijn er legio voorbeelden waarom het niet zo wenselijk is dat China de grootste wordt.
FlashHenk
0
Ronald Engels
1
Niet verbaast als er een zware recessie komt, er zijn steeds meer onrealistische dwazen in de wereld, die niets liever willen als die vieze smerige industrie kleiner maken en/of graag vernietigen.

M.v.g.
Japio_
0
quote:

Ronald Engels schreef op 23 september 2019 14:07:


Niet verbaast als er een zware recessie komt, er zijn steeds meer onrealistische dwazen in de wereld, die niets liever willen als die vieze smerige industrie kleiner maken en/of graag vernietigen.

M.v.g.


Ik denk dat het wel heel erg meevalt want er is veel geld en men is bereid om dit bijna om niet te investeren mits het een houdbaar verhaal is.
Chiddix
0
quote:

Jetje1 schreef op 23 september 2019 10:53:


jep stikstof onzin ed, ze hebben weer wat nieuws gevonden de klimaat rakkers :):):):)


De mensheid is op drift geraakt door de klimaatrakkers. We gaan nu zelf de knoppen bedienen.
Sjaak
0
Inkomens blijven achter bij prijzen (waar dat ook door komt: duurder door stikstof gebeuren, mensen die in verhouding meer uitgeven aan een huis en daardoor minder overhouden, spaarders krijgen minder rente dat nu niet uitgegeven wordt enz.). Dan kan er minder gekocht worden, en hoeft de industrie minder te maken. Hierdoor wordt het product per eenheid duurder totale kosten blijven gelijk (bij gelijk aantal medewerkers enz.) en wordt er weer minder gekocht. enz.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.