Diamanthandel in de lift dankzij thuiszittende shoppers

Gepubliceerd op 24 januari 2021 14:57 | Reacties: 4

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De handel in diamanten trekt aan en de prijzen stijgen, na jarenlang in het slop te hebben gezeten. De industrie profiteert van door de coronapandemie thuiszittende shoppers. Met name op de belangrijke Amerikaanse en Chinese markten werden veel sieraden verkocht tijdens de feestdagen.

De verwachting is dat de grootste diamantenleverancier ter wereld, De Beers, de beste periode beleeft van de afgelopen drie jaar. Zo'n 90 procent van alle diamanten worden geslepen in India. In de havenstad Surat zijn fabrieken inmiddels wanhopig bezig om de productie op te voeren. Ze proberen ervaren personeel te lokken met flinke loonsverhogingen en extraatjes als gratis huisvesting en eten.

Het is de vraag of het gaat om een tijdelijk herstel. Diamanten kregen de afgelopen jaren steeds meer concurrentie van luxereizen maar die sector ligt door de crisis bijna stil. Naarmate coronavaccins wereldwijd worden geïntroduceerd bestaat het risico dat de diamantindustrie weer voor dezelfde uitdagingen komt te staan.

De verkoop van juwelen met diamanten lag de afgelopen vijf jaar op zo'n 80 miljard dollar per jaar. Slijpers en handelaren in de sector hadden moeite om winst te maken.

6 Posts
Rowi62
0
Geldpersen staan an dus koop je goud, zilver en diamanten. En aandelen dat zien we dagelijks.
Branco P
0
Uiteraard een tijdelijk effect. Mensen willen geld uitgeven maar kunnen niet op reis en ook niet uit eten en dan koop je een keer extra een mooie ring om je partner te verwennen
Branco P
0
quote:

Rowi62 schreef op 24 januari 2021 15:06:


Geldpersen staan an dus koop je goud, zilver en diamanten. En aandelen dat zien we dagelijks.


Ja maar je gaat om die reden geen sieraden kopen. Wat jij bedoelt is investeren in de grondstoffen goud, zilver en diamant. Dat is iets anders dan sieraden.
IceBear1
0
quote:

LLinssen schreef op 24 januari 2021 18:29:


Gedeeltelijk waar..
www.businessinsider.nl/diamant-verkoo...


Ik kan me zo voorstellen dat een krimpende diamanten markt slecht nieuws is voor de toch al arme diamant delvers in Afrika.
LLinssen
0
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.