Moody's: impact crisis op banken beperkt door maatregelen

Gepubliceerd op 24 maart 2020 12:49 | Reacties: 5 | Onderwerpen: banken  Moody's 

ING (26 mei)

5,690 0,000 (0,00%)

LONDEN (AFN) - De impact van de coronacrisis op Nederlandse banken wordt beperkt door maatregelen van autoriteiten om de negatieve gevolgen te verzachten. Dat meldde kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de Nederlandse bankensector.

Er is onder meer een omvangrijk steunpakket aangekondigd voor bedrijven die in financiële problemen komen door de crisis, terwijl banken tijdelijk aan minder strenge kapitaaleisen hoeven te voldoen. "Samen zullen deze maatregelen de zware impact van de economische stilstand voor bedrijven verzachten en helpen de verslechtering van leningenportefeuilles bij banken te temperen. Het helpt de liquiditeitsdruk voor bedrijven te verlichten en voorkomt dat er een scherpe stijging van bedrijfsfaillissementen komt", aldus Moody's.

Wel lijkt volgens de kredietbeoordelaar een toename van verliezen op leningen onvermijdelijk voor banken. De uiteindelijke omvang hangt af van de lengte van de crisis. De winstgevendheid van banken zal worden ondermijnd door een sterke vermindering van leenactiviteit en lagere commissies, stelt het bureau verder.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MartijnN1932
0
Laat me niet lachen,

Er zal echt wel extra steun moeten komen voor de banken, dat er beperkte impact is dat lijkt mij erg beperkt.
san marco
0
Impact bedrijven is nu veel groter........de motor van de economie: het MKB wereldwijd!
Felix66
0
Ja banken hoeven geen buffers meer te hebben.... dat is pas echt fijn voor de burger.... dag spaargeld !

Houd de goudprijs maar in de gaten ( al manipuleren ze die omlaag) Centrale Banken, commerciële banken kopen in het geheim veel goud. Landen halen hun goud terug uit andere landen.
Banken manipuleren met papieren goud en zilver contracten de spotprijs omlaag om zo voor lage prijzen zelf goud aan te kunnen schaffen.

Probeer eens gouden of zilveren munten te kopen ….. LEVERINGSTIJD ONBEKEND !!


DE GOUDPRIJS GEEFT HET VERTROUWEN IN FIATGELD AAN !
perke
0
Hadden ze ook in 2008 gezegd (geen correlatie tussen MBS en fisieke markt).

Dichters en credietbeoorderlaars zijn niet te vertrouwen....
Tesim
1
Felix66: 'manipulerende banken ? in het geheim goud kopen". Graag facts anders schaar ik ook dit bericht onder fake nieuws. Ipv gouden munten nu instappen in financiële producten.
giraf+4
0
quote:

Tesim schreef op 24 maart 2020 15:00:


Felix66: 'manipulerende banken ? in het geheim goud kopen". Graag facts anders schaar ik ook dit bericht onder fake nieuws. Ipv gouden munten nu instappen in financiële producten.
Dit zijn dezelfde mensen die zeker weten dat het Corona virus uit een militair laboratorium is ontsnapt. Inderdaad fake news Tesim.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.