Coronaherstel ook merkbaar in staalproductie

Gepubliceerd op 24 november 2020 14:52 | Reacties: 3

ArcelorMittal (22 jan)

18,642 -0,388 (-2,04%)

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie lag in oktober 7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association (worldsteel). De organisatie merkt wel op dat door de crisis veel onzekerheden zijn, en dat er mogelijk nog aanpassingen volgen op de ramingen nu.

De 64 bij worldsteel aangesloten landen waren samen goed voor een productie van 161,9 miljoen ton staal. Meer dan de helft daarvan kwam uit China (92,2 miljoen ton). Dit land voerde de productie met 12,7 procent op ten opzichte van een jaar eerder. in India werd bijna 1 procent meer staal geproduceerd. In Japan was sprake van bijna 12 procent minder productie.

In de Verenigde Staten zakte de productie met ruim 15 procent. In Brazilië ging het om een stijging van 3,5 procent. In Europa was het beeld gemengd. In Italië en Spanje werd minder geproduceerd. Duitsland wist juist meer staal te produceren.

3 Posts
createmonnie
1
Coronaherstel? Economisch herstel... Corona is er nog steeds en zal nog even blijven, waardoor we niet van een coronaherstel kunnen spreken.
Rowi62
0
Zaken leven gaat gewoon door. Olie is de categorie die te sterk gedaald is (Royal Dutch, Fugro SBM en small cap Core Labs). Feest gaat daar nog wel even door. Van elk wat en gaan met die banaan.

Bedenk : Half Nederland zit met een volle spaarrekening zonder reizen, diners en benzine kosten. Ik heb al zeker 10000 minder uitgegeven als normaal. Helaas is er ook een helft die het slecht heeft maar straks weet Wopke ons wel weer te vinden! Prima.
mok
0
China verziekt de staalmarkt met overheidssteun, dit heeft niks met herstel te maken. Dumpen om concurrenten om zeep te helpen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.