Aalberts ziet winst en omzet stijgen | DeBeurs.nl

Aalberts ziet winst en omzet stijgen

Gepubliceerd op 25 feb 2016 om 07:46 | Reacties: 2

AALBERTS NV (18 okt)

36,290 -0,540 (-1,47%)

LANGBROEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in 2015 een hogere winst en omzet behaald. Daarbij werd geprofiteerd van overnames.

De omzet steeg met 12 procent tot 2,5 miljard euro. Exclusief overnames, dus op autonome basis, was een omzetgroei van 2 procent te zien. De nettowinst ging met 13 procent omhoog tot 190,4 miljoen euro. Aalberts gaf aan voor dit jaar op verdere vooruitgang te rekenen.

Aalberts meldde dat bij het onderdeel Building Installations goede resultaten werden geboekt, ondanks de zwakkere markten in Frankrijk, Rusland en Noord-Amerika. Ook bij Climate Control werden goede resultaten behaald, gedreven door overnames. Ook hier was wel sprake van zwakte in Frankrijk en Rusland. Bij Industrial Controls was een gemengd beeld te zien. Hier had Aalberts last van de zwakte in de olie- en gasmarkt.

Overnames

De onderneming verklaarde dat goede vooruitgang wordt geboekt met de uitvoering van de strategie en de integratie van overgenomen bedrijven. Dit jaar heeft het bedrijf al weer twee overnames gedaan.

Het bedrijf wil het dividend met 13 procent verhogen tot 0,52 euro per aandeel.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Prima resultaat en conform verwachtingen van analisten. Netto winst nog hoger dan voorspeld en dividend 13% hoger.
Kaviaar
0
Laat een bedrijf goede cijfers zien, doet de koers niets. Misschien later op dag, mogelijk als analisten iets roepen. Er zij vandaag ook zoveel bedrijven de hun cijfers bekend maken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.