Pensioenen Randstad elders ondergebracht | DeBeurs.nl

Pensioenen Randstad elders ondergebracht

Gepubliceerd op 25 jul 2019 om 08:59 | Reacties: 2 | Onderwerpen: detachering  Pensioen 

RANDSTAD NV (17:35)

54,620 -0,240 (-0,44%)

AMSTELVEEN (AFN) - Stichting Pensioenfonds Randstad verplaatst de pensioenregelingen van Randstad Groep Nederland en de Randstad NV per eind dit jaar naar Het nederlandse pensioenfonds. De collectieve waardeoverdracht bedraagt circa 1,2 miljard euro.

"Stijgende regeldruk maakt de uitvoering door een eigen pensioenbureau niet meer toekomstbestendig. Door wettelijke regelingen nemen de inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten toe", legt Han Thoman, voorzitter van Pensioenfonds Randstad, uit.

Het gaat om bijna 16.000 deelnemers. Met de komst van Stichting Pensioenfonds Randstad telt Het nederlandse pensioenfonds per 1 januari volgend jaar circa 3,5 miljard euro aan belegd vermogen en 35.000 deelnemers.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
0

Hoezee...

alles overhevelen naar een "Het Nederlandse Pensioenfonds".

en dan is het 1 stap om van HNP over te brengen naar Brussel of gewoon over de grenzen te brengen.

De transitie is al op gang. Voorsorteren, want de regels komen eraan (PEPP)

Leve de kiezers van VVD, Groen links, PVDA, CDA.
Dat hebben ze mooi geregeld.

AOW op termijn weg vanwege vragen over houdbaarheid en het faciliteren ervan.
Wat wij hebben geregeld, wordt door Brussel ter discussie gesteld.
Zo gaat dat.


Europa
Alle Europese landen hebben dezelfde pensioenuitdagingen: vergrijzing en een veranderende arbeidsmarkt. Dit zet de houdbaarheid van veel pensioenstelsels in Europa onder druk. Een meerderheid van de Europese werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. In Nederland is 85% van de werkenden aangesloten bij een pensioenfonds.

De ambitie van de Europese Commissie is dat in alle landen burgers een adequaat, houdbaar en zeker pensioen krijgen. Wat een adequaat pensioen is, is aan de lidstaten zelf om in te vullen. Vanuit ‘Brussel’ wordt gestuurd op de houdbaarheid en zekerheid van het pensioen en het faciliteren van aanvullende pensioenen. In veel gevallen is het Nederlandse multipijlerstelsel van AOW met daarboven een aanvullend pensioen een voorbeeld.
Beperktedijkbewaking
0
Toenemende regeldruk, inderdaad. Het aantal oekazes van DNB richting pensioenfondsen is niet te tellen, ze bemoeien zich werkelijk overal mee. De pensioenfondsen (dus wij) betalen daar ook nog voor via een verplichte 'storting'. Terwijl DNB-'president' Knot twee keer zoveel verdient als een minister. De Balkenendenorm geldt kennelijk niet voor hem ...

Toezichthouders als DNB hebben van de gemakzuchtige politici teveel macht toebedeeld gekregen. Het leidt tot arrogantie en super-regentesk gedrag.
Het wordt tijd dat WIJ (pensioendeelnemers) daar wat meer greep op krijgen. Het gaat per slot van rekening om ONS GELD, niet om geld van de overheid.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.