'Nieuwe Franse lockdownmaatregelen raken Basic-Fit'

Gepubliceerd op 25 september 2020 10:35 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Frankrijk 

Basic-Fit (23 okt)

22,550 -0,100 (-0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit heeft er veel last van dat de Franse overheid nieuwe lockdownmaatregelen heeft aangekondigd. Dat zeggen analisten van ING. In grote Franse steden zullen ongeveer tachtig sportscholen twee weken dicht moeten. Het is nog onduidelijk of de maatregelen verder worden uitgebreid.

De kenners schatten dat de financiële impact van de lockdownmaatregelen in de grote steden neerkomt op 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro aan gemiste omzet. "Maar de vrees is dat het hier niet bij blijft", aldus de marktvorsers. De balans van Basic-Fit ziet er solide uit, dus dat zou het probleem niet zijn. Maar de schuldpositie zou wel in het geding kunnen komen als de hernieuwde lockdown grote vormen aanneemt en het omzetverlies 20 miljoen tot 25 miljoen euro zou bedragen.

Het advies voor Basic-Fit blijft bij ING staan op buy, met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel ging donderdag al bijna 9 procent omlaag op de beurs door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen en de bijkomende maatregelen. Vrijdag noteerde het bedrijf rond 10.15 uur 0,3 procent in de plus op 20,30 euro.

3 Posts
MartijnN1932
4
Wacht even de balans ziet er degelijk uit maar er zijn nu al risico's op de schuldpositie

dan zou ik niet zeggen dat de balans er goed uitziet
WijHetVolk
0
Lees toch wat anders:
Maar de schuldpositie zou wel in het geding kunnen komen als de hernieuwde lockdown grote vormen aanneemt en het omzetverlies 20 miljoen tot 25 miljoen euro zou bedragen.

Dus bij geen 2 weken maar 10 weken lockdown zouden er problemen kunnen optreden
wesley01
0
Dat is idd een beetje tegenstrijdig. Als ik denk aan een solide balans dan denk ik aan de balans van Facebook of Amazon. In ieder geval geen schulden en flink wat cash.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.