'Instapmoment bij Unilever'

Gepubliceerd op 25 november 2020 10:01 | Reacties: 3

UNILEVER PLC (15 jan)

49,355 +0,340 (+0,69%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBRG) - Door de recente "zwakte" van het aandeel Unilever is een juist moment aangebroken om in te stappen. Dat zeggen analisten van Jefferies over het was- en levensmiddelenconcern. Volgens Jefferies is de huidige lage waardering van het aandeel een mysterie en zal zich volgende week een nieuwe aankoopmogelijkheid aandienen als het bedrijf op papier volledig Brits wordt.

Jefferies verwacht dat de versimpelde structuur van het bedrijf de populariteit van het aandeel Unilever goed zal doen. Ook omdat Unilever in de leidende FTSE 100-index meer gewicht in de schaal legt.

De reden voor de recente daling van het aandeel heeft mogelijk met de brexitperikelen te maken, zo wordt geconcludeerd. Ook verplichte verkoop van de stukken door ETF-fondsen, die niet in staat zijn om in het Verenigd Koninkrijk te handelen, kan het aandeel onder druk hebben gezet. Volgens Jefferies wordt in de loop van volgende week een soort van evenwicht bereikt, met een meer aantrekkelijke waardering.

Jefferies hanteert een koopadvies op Unilever. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 09.45 uur 0,8 procent hoger op 48,89 euro in een licht lagere AEX-index.

3 Posts
Beursplein 5
2
Daling is geen mysterie. Wordt o.a. veroorzaakt door verwijdering uit de Euro stoxx 50 index.

Maar de koers staat nu inderdaad relatief laag.
MartijnN1932
2
Ik zie dit niet als instap moment, meer als houden.
koers/winst verhouding is hoger dan in de afgelopen jaren

waarbij de koers in de afgelopen 3 jaar schommelt rond de 50 euro.
langlopende schulden zijn gestegen.

ik zou een koers van rond de 47 euro rechtvaardig vinden, maar ik zou niet verwachten dat de koers veel hoger komt dan 50 euro
te meer ook omdat ik ook het dividend rendement niet snel zie stijgen

Maar goed dat is mijn analyse van het aandeel
bdj
2
Als ze straks Brits zijn, kan er een activist instappen en de boel opsplitsen. Dit levert zeker meer op dat de huidige 50/aandeel
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.