Regering-Biden: geen telecomapparatuur van Huawei

Gepubliceerd op 27 januari 2021 20:12 | Reacties: 7

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering van president Joe Biden laat het Chinese Huawei Technologies op de zwarte lijst staan als het gaat om telecomapparatuur voor de Verenigde Staten. Volgens Washington is Huawei een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS en zijn bondgenoten.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat de VS zullen verzekeren dat telecomnetwerken in de VS geen apparatuur gebruiken van "onbetrouwbare toeleveranciers" zoals Huawei. De Amerikanen zeggen dat Huawei nauwe banden met het Chinese leger heeft en dat er risico's zijn op spionage voor de Chinese overheid. Huawei staat ook op een zwarte lijst bij het kopen van Amerikaanse technologie.

In verschillende Europese landen is Huawei in de ban gedaan bij apparatuur voor 5G-netwerken. Het Nederlandse KPN gebruikt wel telecomapparatuur van Huawei, maar naar eigen zeggen niet in kritieke delen van het netwerk.

8 Posts
IceBear1
0
Wat een stelletje oude boze blanke mannen zijn die democraten toch, verschrikkelijk conservatief, nationalistisch, xenofoob en discriminerend richting de goed bedoelende chinese volkspartij.
horscamp
1
quote:

DaanvanO schreef op 27 januari 2021 20:18:


Hup Nokia!


Ja wie anders en ik mag het hopen de laatste dagen ging het crescendo
Dhrbelegger
0
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.