Facebook waarschuwt voor effect van Apple-update

Gepubliceerd op 27 januari 2021 22:47 | Reacties: 5

Apple (25 feb)

120,990 -4,360 (-3,48%)

Facebook (25 feb)

254,690 -9,620 (-3,64%)

Facebook (25 feb)

213,700 -2,700 (-1,25%)

MENLO PARK (ANP) - Socialemediabedrijf Facebook denkt dat een update van Apples mobiele besturingssysteem iOS de resultaten nadelig kan beïnvloeden. In een toekomstige update maakt Apple het verplicht voor gebruikers om toestemming aan apps te geven als die gerichte reclame willen aanbieden op basis van gegevens als locatie en interesses. Dat kan de inkomsten van Facebook al vanaf het eerste kwartaal drukken.

Daartegenover staat dat mensen meer online kopen, wat goed is voor advertenties op de netwerken van Facebook. Facebook maakt zich verder zorgen om de toenemende aandacht voor de verwerking van data van Europese klanten in de Verenigde Staten. Als dat moet worden aangepakt, moet Facebook extra kosten maken.

De inkomsten van Facebook bestaan voor het overgrote deel uit geld dat adverteerders betalen om te adverteren op sociale netwerken Facebook en Instagram. Dankzij stijgende reclame-inkomsten in het slotkwartaal behaalde het techbedrijf vorig jaar een omzet van net geen 86 miljard dollar, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2019. Topman Mark Zuckerberg spreekt dan ook van een "sterk slot van het jaar".

Tegenwind

Facebook had in het begin van het jaar nog last van tegenwind toen adverteerders in hun budget sneden toen de coronacrisis toesloeg. In de zomer was er bovendien een adverteerdersboycot van bedrijven die vonden dat Facebook te weinig deed om ongelijkheid en extremisme tegen te gaan. Tegelijkertijd logden gebruikers vaker en langer in tijdens de coronapandemie.

Dagelijks waren er in december ruim 1,8 miljard mensen actief op Facebook en 2,6 miljard op alle apps van het bedrijf. Maandelijks ging het om 2,6 miljard en 3,3 miljard mensen en in beide gevallen was dat een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winst van Facebook kwam uit op 29,1 miljard dollar tegen 18,5 miljard dollar in 2019. Dat is een stijging van 58 procent. Behalve dat de omzet sterker steeg dan de kosten, profiteerde Facebook ook van een fors lager belastingtarief. In 2019 ging nog een kwart van de winst op aan belastingen, in 2020 was dat nog maar 12 procent.

4 Posts
Makita
8
Facebook moet gewoon verboden worden. Ik heb er nooit aan meegedaan maar het is nu wel onomstotelijk bewezen dat dit een puur evil bedrijf is wat alles doet voor geld en daarvoor alle middelen inzet om de aandacht van de gebruikers te krijgen omdat dat zo lekker advertenties verkoopt. Inclusief Nepnieuws wat beter en sneller verspreid.
JIBA
3
Ze hadden die platforms meteen aan banden moeten leggen, maar dat kon en mag natuurlijk niet, want het had zogenaamd met ons aller vrijheid te maken.
Nou nee, het draait alleen maar om centen. De zuckermannen van deze wereld zijn de meest erge.
Go Go Go !
3
2021 ... "The Battle of the Techs"

Aangezien dit bedrijf zich laat voorstaan op "alles wat ons in staat stelt om mensen met elkaar te verbinden *de facto* goed is"’, is sowieso griezelig.
Kezie
1
Of je het nou leuk vindt of niet ..die vent was gewoon handig..mooi bedacht en goed uitgerold..
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.