Fitch verlaagt Britse kredietrating

Gepubliceerd op 28 maart 2020 08:09 | Reacties: 10 | Onderwerpen: Fitch  Groot-Britannië 

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Daardoor wordt geld lenen voor de Britse overheid mogelijk duurder. Onder meer het forse steunpakket om de coronapandemie te bestrijden was daar voor Fitch aanleiding toe, net als de onzekerheid over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie.

Fitch zet de rating van de Britten nu op AA-, waar dat eerder AA was. Die afwaardering geeft de verwachte toename in de schuldenlast weer nu het land honderden miljarden ponden in de economie pompt vanwege de corona-uitbraak. Daarbij plaatst de kredietbeoordelaar de kanttekening dat ook zonder het coronavirus de uitgaven van de regering Johnson, die van plan was veel meer geld uit te gaan geven aan onder meer infrastructuur, zouden stijgen.

De outlook van Fitch is negatief wat erop kan duiden dat er binnenkort nog een afwaardering volgt. De kredietbeoordelaar gaat er niet van uit dat het terugdringen van de staatsschulden na 2020 een prioriteit is voor de de Britse regering. Fitch denkt dat de staatsschuld zelfs groeit tot meer dan 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Afgelopen jaar was dat 84,5 procent.

Groot-Brittannië had lang de rating AAA, de hoogste die er is. De afgelopen jaren is die onder meer door de brexitstemming en de volgende politieke chaos herhaaldelijk afgewaardeerd. Inmiddels heeft het Verenigd Koninkrijk een vergelijkbare rating als België en Tsjechië.

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s.lin
0
Een van de eerste landen heeft nu een kredietrating verlaging, er zullen er nog vele volgen de komende maanden.
het zwaard
0
Ja die zullen er ook zeker volgen voor nog vele andere landen. De vraagt is dan ook :Waarom de UK eerst? zwakste van de klas?
drooglegging
0
Er gaat een hele serie komen dit weekend, Europa is aan de beurt, in groepen of in regios om het makkelijker te maken.

Toch gaat het VK outperformen de komende jaren, de euro is namelijk het probleem, niet de pond.

Hoekstra nog met veel zelfvertrouwen op TV afgelopen week: "we kunnen heel veel lenen, en tegen zeer lage rente"

Maar hij zou toch wel geweten hebben dat de downgradings aanstaande waren?
drooglegging
0
Zullen de rentes nu echt snel omhoog gaan? normaal gesproken wel natuurlijk!
Gaat gratis lenen ten einde komen? en snel ook waarschijnlijk....
het zwaard
0
Snel 'n hogere rente? Geen sprake van, deze blijven nog zeker de eerste tien jaar laag, en dit in alle landen !Weg spaargeld, opgevreten alleen al door de aanstormende inflatie, na eerst nog wat deflatie op je bord.
DerksVisie
0
quote:

Jetje1 schreef op 28 maart 2020 09:32:


Ben benieuwd naar hun rating van de vs zelf :):)


Dit dus. Wederom 2008 praktijken, tijd voor een Europese onafhankelijke kredietbeoordelaar.

Franfran1000
0
Waar ik mij inderdaad altijd over verbaas is dat Amerika de hand boven het hoofd wordt gehouden. Als er één forse afwaardering op zijn plaats is, dan is dat wel voor Amerika tot misschien wel junkstatus met stabiele vooruitzichten.
Red_
0
En inderdaad de VS wordt nooit objectief naar gekeken. Iedere Amerikaan wordt geboren met een deel van de staatsschuld die echt nooit fatsoenlijk terug te betalen is.
Jetje1
0
R0ME0
1
Net als in 2008/2009 en wat daarna ook bekend is geworden is dat rapporten van deze zogenaamd onafhankelijke maar winst nastrevende bedrijven gewoon gekocht worden door de hoogst biedende.

Dus het is heel simpel, een grote partij heeft dit rapport gevraagd en er voor betaald aan S&P om de doodsimpele reden er van te profiteren door zelf te weten dit rapport komt, er een positie vooraf op in te nemen en er vervolgens van te profiteren.

Dit zijn Amerikaanse partijen onderling, natuurlijk is dit bekend bij de hoge instanties maar zolang ze Amerika juist goed behandelen wordt dit natuurlijk toegestaan want dan profiteerd Amerika er juist van.

Vandaar dat het ook zo goed als nooit voor komt dat er zo een rapport wordt geschreven door 1 van de grote 3 (fitch s&p en moody's) over Amerika.
Alleen als het echt zo enorm scheef begint te worden dan doen ze het na al het andere al helemaal kapot verlaagd te hebben ook een beetje voor Amerika omdat het anders te veel opvalt.

Dit is toch allemaal bekend geworden na de financiële crisis.... dit is een nieuwe crisis dus het gebeurt gewoon weer.
Zo werkt het systeem nu eenmaal van de grote financiële partijen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.