Fugro onderzoekt bodem voor Brits windpark

Gepubliceerd op 28 juli 2020 13:13 | Reacties: 7

Fugro (17:37)

3,280 -0,074 (-2,21%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro voert bodemonderzoek uit voor een windmolenpark voor de Engelse oostkust. De zogeheten East Anglia Hub wordt door ScottishPower aangelegd voor de kust van Lowestoft, ten noordoosten van Londen.

De waarde van het contract is 55 miljoen pond, omgerekend ruim 60 miljoen euro. De werkzaamheden zijn eind volgend jaar afgerond.

Het totale park gaat bestaan uit 263 windturbines in drie deelgebieden. Gezamenlijk moeten die een piekcapaciteit van 3,1 Gigawatt gaan leveren. Fugro bekijkt onder meer hoe stabiel de bodem is en wat de beste routes zijn om de kabels naar de windmolens aan te leggen.

10 Posts
IceBear1
0
Energie van windparken is helemaal niet duurzaam, net als zonnepanelen, het zijn allemaal maar symbolische klimaat verbeteringen. Belachelijk dat daar overheidsubsidies op zitten.
Flapappel
0
quote:

IceBear1 schreef op 28 juli 2020 13:39:


Energie van windparken is helemaal niet duurzaam, net als zonnepanelen, het zijn allemaal maar symbolische klimaat verbeteringen. Belachelijk dat daar overheidsubsidies op zitten.


Heb je daar een artikeltje/onderzoekje voor die je kan linken? Het is nogal een statement namelijk..
IceBear1
0
Loodzware en energie slurpende Tesla's zijn ook niet echt milieu vriendelijk en moeten ook niet gesponsord worden door overheden met belastingen van de gemeenschap. Alhoewel het best leuke auto's zijn waarin ook echt wel essentiële innovatieve oplossingen zitten om electrisch te kunnen rijden, dus petje af voor Tesla.
Schumpedro
0
Bedroevende bron, ik denk niet dat je het ook daadwerkelijk gekeken hebt, daarvoor is het te simpel.

Dat wil trouwens niet zeggen dat er geen milieuactivisten zijn met allerhande belangen en dogma's die soms twijfelachtig zijn. Maar goed de laatste stand van zaken als het om windmolens op zee gaat:
-De NLse overheid heeft zowaar geld ontvangen voor de laatste tender van windparken op zee. De eerste 3 - 4 parken hebben inderdaad behoorlijk wat subsidie gehad, maar dat is dus niet meer nodig. Prijsreductie is echt bijzonder indrukwekkend geweest door allerlei kleine en grote innovaties in de keten.
-Deze windparken kunnen inmiddels zo'n 25 - 30 jaar mee (oudste offshore molens doen het nog en staan er al 15 - 20 jaar). Binnen een maand of 6 verdien je de "energie" terug van de grondstoffen die nodig zijn om de molens te maken.
-Windparken zijn op maandniveau een erg goede match met de vraag naar stroom in NL, zeker als we ook elektrisch gaat rijden wat op zichzelf ook een spectaculaire ontwikkeling door maakt.
-Waait het altijd dan, wat doen we als molens minder waaien? Nee het waait niet altijd, maar hoog op zee wel best vaak en constant. Je ziet dat landen als Denemarken al redelijk makkelijk 45 % van hun elektriciteit productie uit wind halen en dat er nog makkelijk rek in zit. Elektrische auto's en andere slimme oplossingen helpen daar ook weer bij. Voor wellicht 10 - 15 % vul je dat aan met aardgas een iets slimmere en duurzamere oplossing en je hebt een zeer schoon energiesysteem dat niet afhankelijk is van olie, kolen en kernenergie.

Is de energietransitie dan een groot succesverhaal zoals sommige groene henkies roepen? Nee, het van gas af gaan is erg complex en vergt veel "gedoe" in en rond huizen. Kostenreductie en technologische innovatie zijn hier gewoon moeilijker in vergelijking met elektrische auto's en windmolens en dit zal linksom of rechtsom niet zo makkelijk gaan als het bouwen van een gigantisch windmolenpark op zee.
Ontopic -> Fugro is erg goedkoop momenteel en heeft klap op klap gehad (weinig omzet in olie en gas etc.). Ik vind het lastig om te beoordelen of werk in off-shore wind (wat an sich een groei markt is) voor dit soort partijen veel potentieel gaat opleveren. Heeft iemand daar een beeld van?
Backfire
0
Eerste windpark zonder subsidie:

www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/nede...

Het is prima goedkope stroom. Zonnepanelen op je dak is economisch ook geen slecht idee. Genoeg mensen die dat door hebben. Zelfs zonder saldering.
RoCrit2
0
Duitse onderzoekers van diverse natuurorganisaties, onder leiding van onderzoekers van de top universiteiten van Duitsland zijn in eind 2018 tot de conclusie gekomen, dat windenergie niet alleen de goedkoopste vorm van energie is (vooral, die op zee, aan zee, op hoogten en dan op land), maar ook veruit de schoonste. De vuilste was kolenenergie of kernenergie, als je de opslag, veiligheidsmaatregelen en afbraakkosten meerekent (niet gedaan en ondanks dit de meest kostbare vorm van energie (en de meest gevaarlijke, we spelen met vuur -Borssele).
Little Dagobert
0
Beste Icebear,

Er is veel te zeggen over de documentaire van Planet of the Humans. Die stelt met name het gebruik van hout als duurzame energiebron aan de kaak. Er is een uitstekende analyse van de film, ook te vinden op youtube:

www.youtube.com/watch?v=cDqZVjAiAvs

Die windmolens/zonnepanelen heb je straks echt nodig om je PC met elektra te voeden, zodat je je ongezouten mening de wereld in kunnen blijven slingeren!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.