Marktplaats eBay blijft profiteren van koopjesjagers

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 22:10 |

eBay (04 dec)

50,970 +0,680 (+1,35%)

SAN JOSE (AFN/BLOOMERG) - Online marktplaats eBay blijft profiteren van de toestroom van koopjesjagers, die zich juist in crisistijd lijken te verzamelen bij de onlineverkoopplatforms van het bedrijf. De stijgende populariteit zorgde in het derde kwartaal voor een winst die op jaarbasis ruim twee keer hoger uitviel. Het Amerikaanse bedrijf verhoogde daarop zijn verwachtingen voor heel 2020.

EBay sloot de meetperiode af met een winst van 664 miljoen dollar. Een jaar eerder bleef onder de streep nog 310 miljoen dollar over. De omzet ging van 2,1 miljard dollar naar 2,6 miljard dollar. Voor het slotkwartaal van 2020 verwacht eBay een groei van 19 tot 22 procent. Daarbij rekent het bedrijf op een jaaromzet van iets meer dan 10 miljard dollar. Eerder werd op maximaal 9,8 miljard dollar omzet gerekend. Ook de winstverwachting werd verhoogd.

EBay is vooralsnog het moederbedrijf van het Nederlandse Marktplaats.nl. De verkoop van de advertentietak, waar Marktplaats onderdeel van is, moet in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond zijn. Ebay maakte eerder bekend de advertentietak voor 9,2 miljard dollar te verkopen aan het Noorse Adevinta.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.