Trump zorgt met handtekening voor records op Wall Street

Gepubliceerd op 28 december 2020 22:18 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Donald Trump 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met nieuwe records de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street reageerden positief op het nieuws dat president Donald Trump toch zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie. Daarnaast werden de ontwikkelingen rond het coronavirus gevolgd, met de uitrol van vaccins in veel Europese landen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent in de plus op 30.403,97 punten. Dat was de hoogste slotstand ooit. Ook de brede S&P 500 en techgraadmeter Nasdaq noteerden records. De S&P 500 ging 0,9 procent omhoog tot 3735,36 punten en Nasdaq won 0,7 procent tot 12.899,42 punten.

Naast het steunpakket van 900 miljard dollar werd ook een handtekening gezet onder een federale begroting van 1,4 biljoen dollar, waarmee wordt voorkomen dat de overheid werd lamgelegd. Trump blijft echter bij zijn standpunt dat de waarde van de steuncheque voor Amerikanen moet worden verhoogd van 600 naar 2000 dollar. Trump heeft daarvoor de steun van de Democraten in het Congres, maar een meerderheid van zijn eigen partij steunt hem niet. Waarschijnlijk zal een door de president geëiste stemming over zijn wensen in het Congres daarom weinig uithalen.

Alibaba

Bij de bedrijven stond Alibaba in de schijnwerpers. Het Chinese webwinkelconcern, met ook een notering in New York, zakte in de eerste handelsminuten 2 procent. Laat herstelde de koers en het bedrijf won uiteindelijk 0,2 procent. Eerder op de dag ging het aandeel nog flink onderuit in Hongkong door het nieuws dat betalingsdienstverlener Ant Group, een dochteronderneming van Alibaba, van de Chinese overheid moet stoppen met het verstrekken van consumentenkrediet en vermogensbeheer.

Verder schoot de koers van Myovant Sciences meer dan 20 procent omhoog nadat bekend werd gemaakt dat het bedrijf samen met farmaceut Pfizer (min 1,2 procent) aan een nieuwe behandeling voor kanker gaat werken. Branchegenoot Novavax zakte juist bijna 10 procent, na een aankondiging dat er nog wordt gezocht naar 30.000 vrijwilligers voor een proef met het kandidaat-coronavaccin wat Novavax in ontwikkeling heeft.

De euro was 1,2211 dollar waard, tegen 1,2214 dollar na het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 47,69 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 50,92 dollar per vat.

4 Posts
Ger1948
1
Trump zorgt enz.
Straks gaat hij ook nog in zichzelf geloven.
Trump zorgt.....kies toch eens een andere kop.
Cedar
1
quote:

Ger1948 schreef op 29 december 2020 00:28:


Trump zorgt enz.
Straks gaat hij ook nog in zichzelf geloven.
Trump zorgt.....kies toch eens een andere kop.


Trump zorgt alleen voor onheil.
Wazza
2
Ik zit voor 2/3 belegd in Amerika. Vandaag was echt zo'n dag dat mijn hele portefeuille slecht ging. -1,5%, terwijl Amerika 0,7% omhoog ging. Over het algemeen reageert mijn portefeuille na zo'n off-day de dagen daarna juist heel goed. Nu dus hopen op nog 3 goede dagen om het jaar mooi mee af te sluiten. Op dit moment staat mijn aandelenportefeuille dit jaar op +10,4% en mijn crypto op +165%. Geen reden tot klagen dit jaar, al had mijn rendement nog veel hoger kunnen zijn als ik Novacyt in februari niet met verlies had verkocht. Maar ja, achteraf is altijd makkelijk praten. Ik weet het...
Putschrijvert
0
Ik heb gisteren Amazon en Facebook verkocht. Sluit niet uit dat ik ze weer terugkoop als ze komende dagen of weken weer lager komen te staan. Maar vond het wel even goed.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.