Chipmaker AMS voert omzet op

Gepubliceerd op 29 april 2020 09:16 | Reacties: 4

ASML (13 jul)

353,500 +4,800 (+1,38%)

PREMSTÄTTEN (AFN) - Chip- en sensormaker AMS heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet en operationele winst behaald dan een jaar eerder. De Oostenrijkse leverancier aan veel bekende smartphonemerken verwacht slechts een beperkte impact van het nieuwe coronavirus op de resultaten. Het nettoverlies liep in de eerste drie maanden van het jaar wel op, onder andere door kosten voor de overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht.

De omzet kwam uit op 501,2 miljoen dollar, een stijging van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste operationele winst steeg van 22,8 miljoen dollar vorig jaar naar 101 miljoen dollar in het voorbije kwartaal. Onder de streep resteerde evenwel een min van 17 miljoen dollar, tegenover een verlies van 9,2 miljoen dollar een jaar eerder.

AMS deed vooral goede zaken met sensoren en chips voor elektronica voor consumenten, zoals een reeks producten voor 3D-toepassingen. Het technologiebedrijf heeft daarnaast hoge verwachtingen van zijn nieuwe sensor voor de lichtbalans in smartphonecamera's. AMS is onlangs begonnen met de eerste leveringen daarvan.

3 Posts
lei1945
1
ams is NIET asml dacht ik. we moeten tegenwoordig overal op letten en niks maar voetstoots aannemen.
GetLost
0
Dat is het ook niet maar het is wel de semiconductor sector. Wel verwarrend, ASML ASMI, AMS :-D
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.