'Lagere metaalprijzen zitten AMG dwars'

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 10:20 | Reacties: 2

AMG (16:45)

15,335 +0,285 (+1,89%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG zal ook het derde kwartaal van het jaar hebben afgesloten met een fors lager bedrijfsresultaat op jaarbasis als gevolg van gedaalde metaalprijzen. Dat voorspelling analisten van ING vooruitlopend op de AMG-update die woensdag na de slotbel wordt gepubliceerd.

Volgens de bank zal het bedrijfsresultaat (ebitda) met 63 procent zijn gedaald tot 21,7 miljoen euro. Op kwartaalbasis bedraagt de daling naar verwachting 9 procent. Vooral de aanhoudende prijsval van ferrovanadium, tantalium, silicium en antimonium wordt door AMG gevoeld.

Wel rekent ING op een verbetering bij de divisie Technologies. De kenners wijzen ook op positieve kalendereffecten. Verder zullen de marktvorsers in het bijzonder gespitst zijn op opmerkingen over de ontwikkeling van de ferrovanadium- en lithiumprijs en details over de leveringsovereenkomst voor ferrovanadium met Glencore. Ook meer details over de eerder aangekondigde deal met Shell en de uitbreiding bij Lithium Chemicals zijn voor ING belangrijke aandachtspunten in de update.

ING handhaaft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 35 euro. Het aandeel noteerde woensdag na ruim een uur handelen 0,5 procent lager op 23,92

2 Posts
aandeeltje!
0
Ik denk dat er weinig info komt over de deal met Glencore. Over de prijsontwikkelingen toekomst zal AMG zich ook niet uitlaten.
peter545
0
aandeeltje!,
U moét gelijk hebben:
1. inzake de deal met Glencore: AMG heeft al gezegd
A. dat de prijzen marktconform zullen zijn +
B. dat met die deal alleen administratie - voordeel te behalen valt
(veel handel met één klant)
2. inzake de prijsontwikkelingen in de toekomst: AMG is geen profeet.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.