Heineken voert bierverkopen op

Gepubliceerd op 31 juli 2017 07:31 | | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (17:35)

72,920 -0,680 (-0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - Brouwer Heineken heeft de bierverkopen in het eerste halfjaar fors weten op te voeren, geholpen door investeringen in innovaties en meer verkopen van zijn premium-merken. Dat meldde het concern maandag bij de publicaties van de cijfers, waarbij zowel de omzet als de winst hoger uitviel.

Heineken verkocht in de eerste jaarhelft 2,6 procent meer bier. Azië bleef daarbij de regio met de sterkste groei. In deze regio werd onder meer geprofiteerd van de sterke vraag naar A-merken. In Vietnam, een van de belangrijkste markten van de brouwer, stuwde het Heineken-merk Tiger de verkopen.

In Europa, de grootste markt voor Heineken, was er ook meer dorst naar bieren van de brouwer, geholpen door het warme zomerweer in de regio en de lancering van Heineken 0.0. Maar ook in de andere regio's was voor Heineken sprake van groei. Daarbij profiteerde het concern ook van prijsstijgingen in landen die te boek staan als grote afnemers als Mexico en Nigeria.

Ivoorkust

Heineken opende onlangs in Ivoorkust een nieuwe brouwerij. Volgens topman Jean-François van Boxmeer is Afrika de komende twintig tot dertig jaar een groeimarkt voor bierverkopen. Hij denkt dat de recente overname van SABMiller door AB InBev ook vooral door Afrika is ingegeven. ,,Wij hadden dat al langer door", aldus Van Boxmeer. De topman is ook niet bang voor concurrentie.

De omzet van de brouwer steeg in de eerste zes maanden van het jaar naar bijna 10,5 miljard euro, tegen 10,1 miljard een jaar eerder. De operationele winst steeg van 1,7 miljard naar 1,8 miljard euro. De nettowinst (beia) kwam uit op iets meer dan 1 miljard euro. Dat bedrag viel op autonome basis 10,5 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Sterke resultaten

Van Boxmeer sprak van sterke resultaten waarbij hij vasthield aan de eerder uitgesproken verwachtingen van groei van de winst en de omzet ten opzichte van een jaar eerder. Wel hield hij een slag om de arm vanwege de economische omstandigheden die volgens hem onzeker blijven.

De overname van de Britse pubs van Punch Taverns ligt volgens Van Boxmeer op schema. Heineken wacht op de goedkeuring van de Britse concurrentiewaakhond. Verder voert Heineken nog altijd gesprekken over het afwikkelen van distributiecontracten in Brazilië.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.