Winstalarm bij metalenspecialist AMG

Gepubliceerd op 31 juli 2019 18:46 | Reacties: 7

AMG (17:35)

16,165 +0,815 (+5,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, na een teleurstellend tweede kwartaal. De metalenspecialist zag zag zijn winstgevendheid stevig inzakken als gevolg van lagere prijzen in de markt.

AMG rekent voor 2019 nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 120 miljoen dollar, waar eerder werd uitgegaan van 150 miljoen dollar. Afgelopen kwartaal zakte deze graadmeter op jaarbasis met 53 procent in tot 23,8 miljoen dollar. Ook de opbrengsten gingen omlaag, met 8 procent nar 303,6 miljoen dollar.

De flink gedaalde winstgevendheid is voor een groot deel toe te schrijven aan de gezakte prijzen van vanadium en chroommetaal. Ook kampte AMG met extra kosten bij zijn lithiumconcentraatfabriek. Onder de streep was sprake van een nettoverlies van 31,1 miljoen dollar.

Topman Heinz Schimmelbusch noemt de recente prijsontwikkeling van vanadium ongewoon. "We hebben eerder pieken en crashes gezien in de vanadiummarkt, maar dit patroon is uniek." Hij benadrukt evenwel dat AMG's activiteiten met vanadium nog steeds zeer winstgevend zouden kunnen zijn tegen de huidige marktprijs, als de impact van een aantal overgangszaken niet wordt meegerekend. "Bovendien zijn we van mening dat de winstgevendheid van katalysatorrecycling de komende jaren enorm zal profiteren van de verschillende macrotrends."

7 Posts
Erik9400
0
Winst alarm... Dat schrikt lekker af

Bijzonder dat iedereen anders kijkt naar bedrijf als uber terwijl dat miljarden verbrand
ING kenner
0
Of kijk ook even naar Takeaway...die maken ook lekker veel winst en als je daar de koers van ziet....
Peak
1
Kopen/ verkopen : 50-50 is de tussenstand van de AMG poll. Iedereen weet wel dat AMG een van de bedrijven is voor de komende 10 jaar. Echter vandaag nog even niet (2019). Het aandeel zit nog in een verse downtrend. 24 tot 22 gaan we heus nog zien. Door al het gedoe met VS-China etc. 2,5% divd. voor het wachten is mij te weinig. Zo zijn er meer aandelen die je in de nabije toekomst moet hebben. Nokia is er zo een. Daalt net weer hard. Terwijl het tassenvol 5G patenten op zak heeft. Elk 5G apparaat levert Nokia in de nabije toekomst dus geld op. En hun eigen toestelletjes komen ook alweer in de winkel. Niet Chinees niet Amerikaans maar "Zwitsers". Deze levert 4,5% divd voor het wachten en kan je makkelijk voor de komende 10 jaar of langer heel veel lol van hebben. Laat de correcties maar komen! Zou Apple Nokia gaan kopen? Waarom niet, beter dan zelf prutsen en Nokia voor elk toestel gaan betalen... Poen zat.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.