Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2017

1.489 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Rising hope
0
effegenoeg
0
quote:

Turbobetty schreef op 26 oktober 2017 14:55:

Slot op16,90 en morgen door de 17.
Je hebt gelijk gekregen.
[verwijderd]
0
Verkoop je die 3000 stuks per welke aantallen? Heb er zelf 5900 en zie dat het verdomd lastig is om dit aantal snel te verkopen voor de koersprijs.
Rising hope
0
quote:

Boytje-D schreef op 27 oktober 2017 15:00:

Verkoop je die 3000 stuks per welke aantallen? Heb er zelf 5900 en zie dat het verdomd lastig is om dit aantal snel te verkopen voor de koersprijs.
Geloof jij het zelf dat hij voor 1,5 ton aandelen heeft en dat hier post?
TvtH
0
quote:

Boytje-D schreef op 27 oktober 2017 17:48:

Erg mooi slot! Met dit tempo zitten we zo op de €17,50!
Waar de koers eerst intraday topte en laag sloot lijken stierenprikken nu snel opgevangen te worden en day high sluiten... mooie vooruitzichten?:)
Moneyball
0
Waarom verkopen? Marktomstandigheden zijn prima. Downside zeer beperkt terwijl upside veel groter is. In de tussentijd pak je rustig het dividend mee en heb je kans op overname. Als Duitsland verbeterd dan kan het aandeel met gemak naar 22.
[verwijderd]
0
Uitgelicht: hoge verwachtingen voor Beter Bed
vrijdag, 27 oktober 2017

Aandeel grootste stijger in AScX.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed was deze week de grootste stijger in de AScX index, nadat het bedrijf, vooruitlopend op de kwartaalrapportage op 3 november, veel lof kreeg toegezwaaid van twee analisten.

De slaapkamerretailer, die het vanaf 1 november na het vertrek van Ton Anbeek naar fietsenfabrikant Accell tijdelijk zonder CEO moet doen, kreeg maandag een advies- en koersdoelverhoging van NIBC.

Analist John David Roeg bezocht een aantal winkels van de keten Matratzen Concord, die in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland goed is voor meer dan de helft van de totale omzet van het bedrijf uit Uden, om te zien of er vooruitgang wordt geboekt in het herstelprogramma in Duitsland.

Hij was daar kennelijk zo van onder de indruk dat hij het advies voor Beter Bed verhoogde van Neutraal naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijstelde van 19,00 naar 22,00 euro.

NIBC heeft er vertrouwen in gekregen dat de vergelijkbare groeitrends verder zullen aantrekken, nu er zicht is op de afronding van renovaties in de eerste helft van 2018, en de introductie van meer nieuwe boxspringmodellen in een groot deel van de Matratzen Concord-winkels.

Roeg voorziet dat de vergelijkbare omzetgroei bij Matratzen Concord-winkels zal aantrekken tot 7,5 procent in 2021. Vooral een aantrekkende verkoop van boxspringbedden en ook enige omzetgroei van textielproducten zouden een aanjager kunnen zijn vanaf 2018, aldus Roeg, die daarom zijn winstramingen verhoogde.

De analist wees verder op een mogelijke overname in de toekomst door Peer Steinhoff, dat bezig is een wereldwijd matrassen- en beddenimperium op te bouwen. Na integratie van eerdere acquisities zou dat bedrijf ook zijn oog kunnen laten vallen op Beter Bed, dat precies actief is in de markten waar Peer Steinhoff niet zit.

Deze suggestie van Roeg heeft deze week ongetwijfeld bijgedragen aan de belangstelling van beleggers voor het aandeel Beter Bed, want het aandeel is sinds dinsdag gestaag in een nagenoeg rechte lijn naar boven geklommen.

Vrijdag kwam ING met een preview op de kwartaalcijfers van Beter Bed. Analist Tijs Hollestelle heeft daar goede verwachtingen van.

Hollestelle voorziet een 3,4 procent hogere omzet van 105,5 miljoen euro, een verhoging van zowel de EBIT als de bijhorende marge en een met één eurocent gestegen interim dividend van 0,35 euro per aandeel.

Net als collega Roeg voorziet ook Hollestelle een positieve ontwikkeling in de belangrijkste markt van Beter Bed, Duitsland, met een terugkeer naar groei van de identieke omzet. Voor Nederland verwacht de analist een omzetgroei van 7,5 procent.

De marktvorser ziet verder een gunstige ontwikkeling van de kasstroom, met een kaspositie van 10,8 miljoen aan het einde van het derde kwartaal, tegenover het "lage niveau" van 6,6 miljoen euro eind juni, en een lager werkkapitaal.

"Alles bij elkaar zou Beter Bed in staat moeten zijn om over een week een fatsoenlijk set kwartaalresultaten te overleggen", zo merkte Hollestelle vrijdag op in zijn rapport.

De analist van ING is verder benieuwd wat Beter Bed dan gaat zeggen over de prestaties van de omgebouwde winkels, de resultaten van de samenwerking met online matrassenverkoper Emma en over de opvolging van Anbeek.

Over dat laatste zei CFO Bart Koops desgevraagd tegen ABM Financial News dat daar nog weinig concreets over te melden zal zijn. "Niet anders dan dat we nog op zoek zijn naar een opvolger", zo zei de financieel directeur.

Het aandeel Beter Bed steeg op weekbasis 9,1 procent tot 17,13 euro.

[verwijderd]
0
Wauw wat een mooie positief goed stuk. Aankomende week minstens 5% + naar vrijdag toe.
Mr Greenspan
1
Als ze nu al in onderhandeling zijn over een overname hebben ze ook geen nieuwe CEO nodig.

Vorig jaar vielen de resultaten tegen (met een crash van de koers als gevolg) door tegenvallende verkopen en oplopende kosten.
De verkopen zullen nu aanzienlijk beter zijn omdat nu de meeste winkels zijn omgebouwd en dit keer wel in de behoefte van de klant (met name boxprings) kan worden voorzien. Daarnaast gaf men aan dat het mooie weer een hele slechte invloed had op de verkopen, Beter Bed heeft slecht weer nodig. Afgelopen zomer was een 1 van de slechtste zomers ooit in Europa (zowel Unilever als Heineken grepen de slechte zomer aan als mede oorzaak van de tegenvallende omzet, zou best kunnen want van strandtenthouder in NL hoorde ik het zelfde verhaal, slechtste zomer die ze zich konden herinneren).
Kosten zouden nu juist zeer goed onder controle zijn en vooral de tweede helft van 2017 zouden die maatregelen zichtbaar moeten zijn (zo werd bij bij de halfjaarcijfers gemeld).
Tel daar bij op dat de huizenmarkt nog booming is, de werkloosheid op een historisch laag punt....
De koers is pas een heel klein beetje hersteld van de gigantische afstraffing vorig jaar, goede kans dat die nog wel verder herstelt.
maci
0
quote:

Mr Greenspan schreef op 28 oktober 2017 09:05:

Als ze nu al in onderhandeling zijn over een overname hebben ze ook geen nieuwe CEO nodig.

[Knip]

Ik gun je alle duimpjes van de hele wereld, maar deze is onterecht.

Als ze in onderhandeling zijn over een overname hadden ze dat moeten melden.
Rising hope
0
Wat een volume al. Maar wat een laatblok op 17,20,-

NB BB zit in een stilte periode. Dus koersgevoelige informatie blijft uit...
1.489 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront