Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Alumexx 2019: trap omhoog of trap omlaag?

405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 23 september 2019 14:18:

[...]
Geen idee, het enige relevante voor dit fonds is dat het indirect te maken heeft met het koersverloop van alumexx?

Tevens blijf ik het toch erg vreemd vinden dat een 'succesvol ondernemer' en harry mens adverteerder een gedeelte van z'n bedrijf in handen geeft van M Kok en S. Duijvestijn. Tenzij de participatie..nahja..
Van den Heuvel heeft eigenlijk alleen de naam Alumexx verkocht aan Inverko.

De omzet was toen nog bijna nihil.
Onder de regenboog
0
quote:

ramptoerist schreef op 23 september 2019 13:42:

[...]

dat is heel knap, daar je er reeds vanaf de 1,50 inzat.
Ja elke keer verkopen en dan toch maar weer terug kopen, maar er klopt iets niet dus we denken erover er nu echt uit te stappen. Maar bedankt voor jullie reactie.
gr onder de regenboog
ramptoerist
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 23 september 2019 16:53:

[...]

Ja elke keer verkopen en dan toch maar weer terug kopen, maar er klopt iets niet dus we denken erover er nu echt uit te stappen. Maar bedankt voor jullie reactie.
gr onder de regenboog
aaah, ok, dus gisteren gekocht vorige week verkocht!
helder.
Mooi he, forumbeleggen. altijd winst!
hampie
0
ramptoerist
0
en weer een nieuw alias. Alumexx is een succes!

Nou ja zeg, ze hebben geen accountant. Volgens mij moet H1 toch een controle vinkje hebben?

www.alumexx-nv.nl/nieuws-en-persberic...
"Alumexx N.V. sloot het eerste halfjaar van 2019 af met een bescheiden winst van € 7.000 na belastingen bij een omzet van € 1.160.000. Dit tegenover een verlies van € 66.000 bij een omzet van € 763.000 in het eerste halfjaar van 2018. Per 2019 is IFRS 16 Leases geïmplementeerd welke heeft geleid tot een opname van materiële vaste activa (gebruikersrechten) en leaseverplichtingen en een vrijval van de reservering voor huurverplichtingen. Het balanstotaal nam toe van € 1.212.000 tot
€ 1.581.00. De liquide middelen namen toe van € 275.000 tot € 406.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee behoeft Alumexx momenteel dan ook geen externe financiering."

weer bijna een administratieve winst. Opmerkelijk. gaat die naar de andere tak?
[verwijderd]
0
Alumexx laat zien dat ze potentie hebben en dat ook waar kunnen maken.

Wellicht dat iemand altijd kan klagen maar ze zijn goed op weg.

Ik probeer morgen ochtend nog bij te kopen. Volgens mij gaan ze nog groot worden. Lange of korte termijn is nog de vraag.
ramptoerist
0
quote:

Student_belegger schreef op 23 september 2019 18:29:

Alumexx laat zien dat ze potentie hebben en dat ook waar kunnen maken.

ze hebben geen accountant. Zou dat de reden zijn dat dit bericht niet via de normale kanalen naar buiten komt?
Denk wel een vermoeden te hebben waarom er niemand wil, maar dat is speculeren.

Alumexx is een succes!
[verwijderd]
0
Ja Alumexx is goed op weg inderdaad. :)

52% meer omzet vergeleken met dezelfde periode in 2018
DeZwarteRidder
1
quote:

ramptoerist schreef op 23 september 2019 18:35:

[...]ze hebben geen accountant.
Denk wel een vermoeden te hebben waarom er niemand wil, maar dat is speculeren.
Halfjaarberichten worden nooit door een accountant gecontroleerd.
DeZwarteRidder
1
Assortiment

Alumexx heeft in 2018 en 2019 veel nieuwe producten geïntroduceerd, welke mede bijdragen aan de huidige groei. Daar voor veel landen verschillende regels en gewoontes gelden moest hierop geanticipeerd worden om tot een breder pakket te kunnen komen. Deze producten worden nu overal onder de aandacht gebracht en gepromoot. Alumexx heeft naar de wensen van de klanten geluisterd om zo een productgamma aan te kunnen bieden wat ook gemakkelijk verkoopt. Vooral het Europees ingerichte Toolstations was op zoek naar producten per land, welke naast gebruiksvriendelijk ook transportvriendelijk diende te zijn voor de online sales. Hierin heeft Alumexx onder andere samen met deze klant een assortiment samengesteld.

Financieel

Alumexx N.V. sloot het eerste halfjaar van 2019 af met een bescheiden winst van € 7.000 na belastingen bij een omzet van € 1.160.000. Dit tegenover een verlies van € 66.000 bij een omzet van € 763.000 in het eerste halfjaar van 2018. Per 2019 is IFRS 16 Leases geïmplementeerd welke heeft geleid tot een opname van materiële vaste activa (gebruikersrechten) en leaseverplichtingen en een vrijval van de reservering voor huurverplichtingen. Het balanstotaal nam toe van € 1.212.000 tot
€ 1.581.00. De liquide middelen namen toe van € 275.000 tot € 406.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee behoeft Alumexx momenteel dan ook geen externe financiering.

Accountant

Alumexx betreurt de situatie dat haar accountant in het voorjaar van 2019 onverwachts de OOB-vergunning inleverde, terwijl de accountant al aangesteld was voor 2019. Na vergeefse inspanningen van vele betrokkenen partijen, heeft niet één controlerend kantoor met een OOB-vergunning zich bereid gevonden een aanbieding voor de controle van de jaarrekening 2019 van Alumexx te kunnen uitbrengen. Een situatie waar momenteel meerdere beursfondsen mee te kampen hebben. Drie van de negen accountantskantoren leverde dit jaar hun OOB-licentie al in, wat de zoektocht naar een nieuwe accountant voor Alumexx verder heeft bemoeilijkt. Alumexx heeft dit probleem al aangekaart bij Euronext, de AFM en de NBA.
CEO Jeroen van den Heuvel: “ Alle overgebleven kantoren beroepen zich vooral op de arbeidskrapte in de markt en de inhoudelijke complexiteit. Dit is voor mij als Bestuurder een frustratie van onmacht. Persoonlijk lijkt dit mij niet goed voor een gezonde marktwerking in deze branche. Vandaar dat wij dit voorgelegd hebben aan de NBA en hierover in gesprek zijn gegaan. Ook de NBA erkent deze huidige problematiek en neemt dit serieus op. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat Alumexx tijdig een accountant voor de controle van de jaarrekening 2019 zal kunnen vinden. Alumexx zal zich blijven inzetten om een nieuwe accountant te kunnen benoemen.”

Toekomst

Alumexx heeft ook groei laten zien bij de bouwmarkten. Deze groei was nog minimaal daar de marges hier onder druk staan en de eisen zeer hoog zijn. Uit bepaalde risico overwegingen is het Bestuur daarom op een aantal tenders niet verder ingegaan. Voor de tweede helft van 2019 is er meer orderintake bevestigd vanuit de bouwmarkten voor Alumexx.
Voor de verkopen van Alumexx in Amerika is er een kleine doorbraak bereikt. In samenwerking met meerdere partners is een gedeelte van het assortiment van Alumexx in Amerika verkrijgbaar via onder andere Amazon. Alumexx maakt nu gebruik van de sales / warehouse van onder andere ASC, Hailo en VDL in Atlanta.

Alumexx bestudeert nu de mogelijkheid om eventueel een aparte Amerikaanse identiteit op te richten om zo onafhankelijker en sneller door te kunnen groeien. Het oprichten van Alumexx Inc. staat op de planning van het Bestuur en hierin worden verschillende opties bekeken.

Het Bestuur oriënteert zich op verschillende opportunity’s om het bedrijf verder te laten groeien de komende jaren daar de huidige groei organisch gerealiseerd is. Wel geeft het Bestuur aan veel waarde te hechten aan de huidige stabiliteit en het vertrouwen voor de lange termijn.

CEO Jeroen van den Heuvel: “ De groei van de omzet en het resultaat ten opzichte van vorig jaar stemt mij uiteraard positief. Zeker daar dit puur organisch en door een klein en efficiënt team bereikt is. Hier mogen we met z’n allen trots op zijn. We weten dat het voeren van een beursnotering een relatief zware belasting is voor de nu nog lage omzet. Maar met de stabiliteit en potentie die het huidige team heeft zijn we overtuigd van de kansen in de toekomst. Met alle mooie uitdagingen voor de 2e helft van 2019 zijn wij positief over het vasthouden van deze opwaartse lijn”.

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
DeZwarteRidder
0

Nieuws- en persberichten
Geplaatst op 23 september 2019 18:10
Halfjaarcijfers Alumexx: omzet toename van meer dan 50%

Etten-Leur, 23 september 2019- Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen heeft haar halfjaarcijfers 2019 gepubliceerd. De groei van de omzet met 50% in het eerste kwartaal 2019 heeft zich doorgezet in het tweede kwartaal. Deze groei zorgt voor een kleine winst en stabiliteit van de Nederlandse leverancier van onder andere aluminium ladders, trappen, steigers en accessoires.

De omzet is in het eerste halfjaar van 2019 met 52% gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar 2018. Deze groei werd mede behaald door omzettoename in binnen- en buitenland. Hierin is vooral de groei in Duitsland een relevante bijdrage. Alumexx richt zicht vooral op de bovenkant van de markt qua prijs- kwaliteitverhouding in de semiprofessionele markt voor het veilig werken op hoogte. Het hoge verwachtingspatroon van de Duitse gebruiker sluit hiermee goed aan bij de filosofie van Alumexx.

Alumexx heeft met haar IT-engineers de inrichting van de online vindbaarheid geoptimaliseerd, welke ook meetbaar resultaten geeft in de online verkopen. Zo heeft Alumexx nu een eigen Amazon account in Duitsland om de landelijke dekking uit te kunnen breiden.
De binnenlandse verkopen op het eigen online platform van Alumexx laat in het 2e kwartaal van dit jaar een sterke groei zien. Daar de omzetcijfers nog relatief laag zijn, geeft de potentiele groei in een korte periode het positieve signaal af voor de toekomst van deze ingeslagen weg.

ramptoerist
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 september 2019 18:39:

[...]
Halfjaarberichten worden nooit door een accountant gecontroleerd.
dan is er niets aan de hand, en is dit een succes!
morgen 420 €, geef m een eerlijke kans!
rickd
0
mooie cijfers! zal de koers morgen fors stijgen? of zullen deze cijfers al volledig in de koers zijn verwerkt?
voda
0
Bescheiden winst Alumexx

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alumexx NV
0,73 0,05 7,35 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Alumexx heeft in de eerste zes maanden van 2019 zwarte winstcijfers geschreven, terwijl de omzet steeg. Dit meldde de fabrikant van ladders en steigers maandag nabeurs.

"De groei van de omzet en het resultaat ten opzichte van vorig jaar stemt mij uiteraard positief. Zeker daar dit puur organisch en door een klein en efficiënt team bereikt is", aldus CEO Jeroen van den Heuvel. "Met alle mooie uitdagingen voor de tweede helft van 2019 zijn wij positief over het vasthouden van deze opwaartse lijn."

Na een verlies van 66.000 euro in dezelfde periode in 2018, resteerde na het eerste halfjaar in 2019 een bescheiden winst van 7.000 euro.

De omzet steeg van 763.000 naar 1.160.000 euro en het balanstotaal van 1.212.000 tot 1.581.000 euro.

Ook de liquide middelen stegen, van 275.000 naar 406.000 euro. "Hiermee behoeft Alumexx momenteel dan ook geen externe financiering", aldus het bedrijf, dat verder aangaf nog steeds op zoek te zijn naar een nieuwe accountant.

"Op dit moment ziet het er niet naar uit dat Alumexx tijdig een accountant voor de controle van de jaarrekening 2019 zal kunnen vinden. Alumexx zal zich blijven inzetten om een nieuwe accountant te kunnen benoemen", aldus
CEO van den Heuvel.

Het aandeel Alumexx sloot maandag 7,4 procent hoger op 0,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ramptoerist
0
quote:

rickd schreef op 23 september 2019 19:15:

mooie cijfers! zal de koers morgen fors stijgen? of zullen deze cijfers al volledig in de koers zijn verwerkt?
nou ja, dan moet je eerst eens gaan kijken waar een koers eigenlijk voor staat.
laat dat nou net over t algemeen ontbreken bij de participanten hier.
Dus morgen naar de 622 €!

maar goed, wat blijft opvallen is de minimale winst. Vraag me af in hoeverre hier van de bv naar de -nv en andersom wordt geschoven.
[verwijderd]
0
De koers van een aandeel is wat de beleggers het waard vinden.

Een bedrijf als Alumexx die veel potentie jeeft en laat zien dat ze het ook daadwerkelijk kunnen waarmaken kan hard gaan.

Wanneer ze groot worden weet ik niet maar er zullen genoeg mensen zijn die er waarde in zien en zich met liefde inkopen voordat het aandeel echt duur wordt.

Ze maken een goede winst en meer omzet.
Zullen altijd kritische mensen zijn die eerst slechte cijfers verwachten.
Als die cijfers goed blijken te zijn verzinnen ze wel weer wat nieuws als een missende accountant,
Of een minimale winst.

Ze groeien en hebben potentie om groot te worden. Ik probeer morgenvroeg nog bij te kopen op tijd.
ramptoerist
0
quote:

Student_belegger schreef op 23 september 2019 20:11:

Ze maken een goede winst
dat maken ze namelijk ( 7.000 euro ) niet. maar volgens mij zit je hier met een heel ander doel.
Morgen gewoon alles verkopen, huis haard alles. En vol instappen!

vertrouwen, vasthouden, bijkopen!
[verwijderd]
0
Ja ik heb na deze omzetgroei alleen maar meer vertrouwen.
Zal vast niet de enige zijn.

7.000 winst tegenover een verlies.
52% meer omzet.
Liquide middelen van 275.000 naar 406.000 euro.

Ik ben zeer tevreden dat ik niet naar ramptoerist heb geluisterd en heb verkocht met 10% winst en was niet van plan te verkopen. Op lange termijn krijg ik daar veel spijt van want ik verwacht dat Alumexx blijft laten zien dat ze hun potentie waarmaken..
405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 13:33
Koers 1,400
Verschil -0,010 (-0,71%)
Hoog 1,410
Laag 1,400
Volume 3.182
Volume gemiddeld 13.274
Volume gisteren 5.485

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront