Microsoft « Terug naar discussie overzicht

Forum Microsoft geopend

261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
nine_inch_nerd
0
Minuut 44:00
MSFT
beurstalk.com/podcast/alle-seinen-voo...

Waar beide experts het over eens zijn: Microsoft is een topbedrijf. De cijfers mogen wat tegenvallen, maar de tech-reus is uitstekend gepositioneerd voor de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied. "Denk aan de investeringen die Microsoft doet in AI, en ze zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van de metaverse”, aldus Wim. Richard heeft het al jaren in zijn portefeuille en dat zal de komende jaren wel zo blijven.
nine_inch_nerd
0
Sony ontmoette Margrethe Vestager om Microsofts bod op Activision te bespreken

Sony's gaming topman Jim Ryan ontmoette woensdag EU-antitrustchef Margrethe Vestager om Microsofts bod van 69 miljard dollar op "Call of Duty" maker Activision Blizzard te bespreken. De bijeenkomst vond plaats omdat de Europese mededingingswaakhond deze week wil waarschuwen voor de mogelijke concurrentieverstorende effecten van de overname door Microsoft. Dat is de grootste game-industriedeal in de geschiedenis. Maar Microsoft zegt zelf dat het zo beter wil concurreren met sectorleiders Tencent en Sony.
nine_inch_nerd
0
Activision Blizzard betaalt 35 miljoen dollar om beschuldigingen en klachten te schikken

Activision Blizzard gaat 35 miljoen dollar betalen om de beschuldigingen over de behandeling van klachten op de werkvloer en schendingen van de regels ter bescherming van klokkenluiders te schikken. De groep slaagde er niet in om de nodige controles uit te voeren om klachten van werknemers over wangedrag op de werkplek te verzamelen en te beoordelen. Nog belangrijker is dat er vandaag een uitspraak komt inzake de overname door Microsoft. De Britse waakhond geeft mogelijk zijn zegen, of mogelijk net niet.
Littletycoon
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 6 februari 2023 22:44:

Overnamebod Microsoft $95... indien deal doorgaat 30%+ rendement! ;)
Moet de deal wel doorgaan.
nine_inch_nerd
0
Activision Blizzard boekt hogere omzet
ABM maandag, 6 februari 2023 22:31

Microsoft-prooi Activision Blizzard heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek maandag uit de cijfers van het gamingbedrijf.

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van van 403 miljoen dollar, ofwel 0,51 dollar per aandeel, in vergelijking met 564 miljoen dollar, ofwel 0,72 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis kwam de winst uit op 0,78 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,2 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2021 naar 2,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Over het hele boekjaar boekte het gamingbedrijf een nettowinst van 1,5 miljard dollar, tegen 2,7 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de omzet daalde van 8,8 miljard dollar in 2021 naar 7,5 miljard dollar het afgelopen boekjaar.

Het aantal netto boekingen steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis met 43 procent tot een kwartaalrecord van 3,6 miljard dollar. Voor het hele boekjaar bedroeg het aantal netto boekingen 8,5 miljard dollar, tegen 8,4 miljard dollar in 2021.

In januari bracht Microsoft een overnamebod uit op Activision Blizzard. Begin december werd bekend dat de Federal Trade Commission naar de rechter stapt om de overname te blokkeren.

De Europese Commissie startte in november 2022 een diepgaand onderzoek om de voorgenomen overname te beoordelen.
nine_inch_nerd
0
nine_inch_nerd
0
Microsoft trekt ten strijde
Er is de laatste weken veel te doen over kunstmatige intelligentie en dan met name over de nieuwe chatbot ChatGPT waar Microsoft (NASDAQ:MSFT) fors op inzet. Microsoft zou volgens bronnen met een investering van 10 miljard dollar een belang van 49 procent in OpenAI krijgen, het bedrijf achter ChatGPT. Volgens zakenbank UBS is ChatGPT de snelst groeiende softwaretoepassing ooit. Sinds de app afgelopen november werd geïntroduceerd zijn er wereldwijd al meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Microsoft wil de OpenAI modellen gebruiken om de eigen bestaande software programma’s beter en relevanter te maken. Microsoft wil onder andere met kunstmatige intelligentie de eigen zoekmachine Bing nieuw leven inblazen. Voor Alphabet (NASDAQ:GOOGL) is het daardoor alle hens aan dek. Het is immers een frontale aanval op de miljarden die Alphabet binnen harkt met Google Search. Zo verdiende Microsoft afgelopen kwartaal slechts 3,2 miljard dollar aan zoek- en nieuwsadvertenties, terwijl dat bij Google Search 42,6 miljard dollar in het laatje bracht.

Met de aankondiging van een eigen slimme chatbot, genaamd Bard, probeerde Alphabet afgelopen maandag mogelijke onrust onder haar aandeelhouders weg te nemen. Alphabet is immers met de deelneming Deepmind al meer dan 6 jaar actief op het gebied van kunstmatige intelligentie. Bard was bij de kenners al bekend onder LaMDA.

De aankondiging van Bard was de teaser voor het grote Artificial Intelligence-event dat Alphabet vandaag houdt. Microsoft reageerde slim door gisteravond al de eigen AI-plannen uit de doeken te doen. Samen met OpenAI topman Sam Altman kondigde Microsoft CEO Satya Nadella een nieuwe versie van Bing en Edge aan. Bing wordt nog krachtiger en beter dan ChatGPT tot nu toe is. Bing zal onder andere bij de antwoorden bronvermeldingen geven. En als zijbalk in de Edge-browser zal Bing bijvoorbeeld in staat zijn een samenvatting van een lang (jaar)verslag te maken. Dat zal voor heel veel mensen wel zo handig zijn!

De strijdbijl tussen de twee oude kemphanen is daarmee weer opgegraven. Het is een mooie preview van wat ons de komende jaren te wachten staat. Blijven we met z’n allen googelen of gaan we opeens ‘bingen’? Aangezien de aandelenkoersen van beide bedrijven gisteren meer dan 4 procent wisten te stijgen gaan beleggers er voorlopig van uit dat het verdienmodel van beiden enorm zal verbeteren dankzij de opkomst van slimme chatbots.
nine_inch_nerd
0
nine_inch_nerd
0
Jefferies herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 9 februari 2023 04:57 Jefferies verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar 310,00 van 275,00
UBS herhaalt het houdadvies voor Microsoft Corp
donderdag 9 februari 2023 04:26 UBS herhaalt het houdadvies voor Microsoft Corp $250
JPMorgan Research herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 9 februari 2023 04:26 JPMorgan Research verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar 305,00 van 265,00
nine_inch_nerd
0
CMA vreest dat overname van Activision Blizzard negatieve gevolgen zal hebben

Gisteren al liet de Britse mededingingswaakhond Competition and Markets Authority (CMA) weten dat het vreest dat de 69 miljard dollar grote overname van Activision Blizzard door Microsoft (-0,3%) negatieve gevolgen heeft voor Britse gamers. De beoogde overname kan resulteren in hogere prijzen, minder keuze en minder innovatie en dus vraagt de CMA nu om feedback op zijn bevindingen. Uiterlijk 26 april publiceert de toezichthouder zijn definitieve rapport. De deal wordt ook onder de loep genomen door toezichthouders in de VS en de EU.
voda
0
Microsoft: maximaal 50 vragen per dag voor nieuwe zoekmachine
44 min geleden
in FINANCIEEL

REDMOND (ANP/RTR) - Microsoft beperkt het aantal gesprekken dat gebruikers dagelijks met het nieuwe kunstmatige-intelligentieprogramma van zoekmachine Bing kunnen hebben. Het bedrijf meldt dat er maximaal vijf vragen per sessie - en vijftig per dag - gesteld kunnen worden om het de nieuwe technologie niet al te moeilijk te maken.

„Zoals we eerder al meldden, kunnen zeer lange gesprekken voor de nieuwe zoekmachine verwarrend werken”, schrijft Microsoft vrijdag in een blog. De mededeling van het techconcern komt enkele dagen nadat verschillende buitenlandse media meldden dat de nieuwe functionaliteit in de zoekmachine niet altijd betrouwbaar en soms zelfs gevaarlijk is.

BEKIJK OOK:
Column: leren leven met kunstmatige intelligentie

De kunstmatige intelligentie die Microsoft aanbiedt, is ontwikkeld door OpenAI, het bedrijf achter het populaire programma ChatGPT. Wie de volledige kunstmatige intelligentie-functionaliteit in Bing wil gebruiken moet geduld hebben. Er is een wachtlijst.

BEKIJK OOK:
Chatbots: ’We gaan er straks allemaal voor betalen’

www.telegraaf.nl/financieel/191370342...
[verwijderd]
1
Microsoft (MSFT) AI-race lijkt meer op een marathon

TD Ameritrade Network

We zien de AI-race als een marktkans van $ 800 miljard in de komende 5 jaar en zien een winst van ongeveer $ 20 per aandeel in de ChatGPT/AI-mogelijkheid om inkomsten te genereren, volgens een Wedbush analist.

Alex Coffey en Caroline Woods bespreken het MFST- en ChatGPT-effect.

Ze praten over hoe MSFT advertentie-opties onderzoekt op zijn door AI aangedreven chatbot.

Ze merken ook op dat Wedbush een koersdoel van $ 280 op MSFT heeft.

Ze gaan ook in op hoe deze AI-race meer een marathon dan een sprint zal zijn

www.youtube.com/watch?v=h1uQRmGj78o&a...
nine_inch_nerd
0
Microsoft begrenst gebruik ChatGPT
ABM zaterdag, 18 februari 2023 13:30

Microsoft heeft een grens gesteld aan het gebruik van chatbot ChatGPT, die is geïntegreerd in zoekmachine Bing.

Testen wezen uit dat de chatbot soms fouten genereert en zelfs verontrustende antwoorden geeft. Dit gebeurt vooral in lange interacties, wat Microsoft heeft doen besluiten om nog maar 5 vragen en antwoorden per chat toe te staan en een maximum van 50 chats per dag.

"Zeer lange chatsessies kunnen het onderliggende chatmodel in de nieuwe Bing verwarren. Om deze problemen aan te pakken, hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd om de chatsessies te helpen focussen", zei Microsoft in een verklaring.

Microsoft zei dat tot op heden ongeveer 1 procent van de gebruikers meer dan 50 vragen per dag aan Bing stelt.

Microsoft heeft inmiddels al miljarden in het in korte tijd razend populair geworden ChatGPT geïnvesteerd.
nine_inch_nerd
0
Nvidia steunt overname Activision Blizzard na deal met Microsoft
ABM dinsdag, 21 februari 2023 20:25

Nvidia steunt de overname van Activision Blizzard door Microsoft, nadat het een tienjarige deal met de softwaregigant tekende. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van Nvidia.

Die overeenkomst bepaalt dat Microsoft videogames voor de Xbox zal integreren in de GeForce Now cloud gaming service van Nvidia. Hierdoor kunnen deze spellen, zoals bijvoorbeeld Minecraft, worden gestreamd naar andere pc's, Apples, Chromebooks en smartphones.

Na de overname van Activision Blizzard zullen ook titels als Call of Duty zo beschikbaar worden.

"Deze samenwerking biedt gamers meer keuze en neemt de zorgen van Nvidia over de overname van Activision Blizzard door Microsoft weg", aldus de verklaring.

GeForce Now heeft volgens Nvidia meer dan 25 miljoen leden.
261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 22:00
Koers 399,040
Verschil -10,020 (-2,45%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 116.873
Volume gemiddeld 21.347.013
Volume gisteren 17.648.473

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront