Ekopak « Terug naar discussie overzicht

Forum Ekopak geopend

49 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Tonydwi
0
Berenberg heeft het koersdoel voor Ekopak verhoogd van 25,00 naar 30,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Benjamin Thielmann.

Berenberg verhoogde het koersdoel vanwege een aanzienlijk beter dan verwachte margeontwikkeling en de recente overname van GWE. Deze overname zou moeten leiden tot een sterke margegroei en tot de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe markten in de VS en Azië.

Hoewel de resultaten van Ekopak sterk waren, had Thielmann een iets andere mix verwacht. De WaaS-omzet steeg minder sterk dan verwacht, terwijl de niet-WaaS-omzet juist sterker dan verwacht was.

Thielmann verwacht voor het volledige boekjaar een omzet van 36 miljoen euro, goed voor een stijging van 103 procent op jaarbasis, waarvan 48,5 procent op autonome basis zal worden gerealiseerd.

Eerder hield de analist nog rekening met een jaaromzet van 26 miljoen euro.
Katsjinggg
0
iemand enig idee wat er gisteren gebeurd is?
out of the blue aan het eind van de dag -4 %, geen nieuws of niets....vette vinger?
Tonydwi
0
quote:

Katsjinggg schreef op 11 oktober 2023 09:20:

iemand enig idee wat er gisteren gebeurd is?
out of the blue aan het eind van de dag -4 %, geen nieuws of niets....vette vinger?
Misschien een moment om bij te kopen nu €17,70
Tonydwi
0
Wat is hier toch aan de hand. Koers nu 17,55 Morgen koopt ik en dan zien richting de €19,5 om te verkopen
Katsjinggg
0
Op 23/11/2023:

Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir heeft vandaag de nieuwe, state-of-the-art deminwaterfabriek van chemiebedrijf Vynova in Tessenderlo officieel geopend. Deminwater is essentieel voor productieprocessen waarbij water van de hoogste kwaliteit nodig is. De nieuwe installatie, een investering van 8 miljoen euro, zal geen grondwater meer verbruiken.

Vynova produceert in Tessenderlo verschillende essentiële basischemicaliën die onder meer in de bouwsector, de medische wereld, de voedingsindustrie en voor waterzuivering gebruikt worden. Gedemineraliseerd water of deminwater is daarbij een cruciale grondstof voor verschillende productieprocessen. Zo gebruikt Vynova het ultrazuiver proceswater in haar elektrolyseproces en voor de productie van stoom.

De nieuwe deminwaterfabriek vervangt de huidige installatie, die te klein geworden was na verschillende uitbreidingen op de site, en is een belangrijke stap voorwaarts op het vlak van duurzaam watermanagement. Zo verbruikt de nieuwe installatie geen grondwater meer voor de productie van deminwater, wat een jaarlijkse besparing betekent die overeenkomt met het kraanwaterverbruik van meer dan 1.000 gezinnen. Daarnaast zijn er minder chemicaliën nodig bij de zuivering naar deminwater, waardoor de afvalstromen van de site verminderen en de kwaliteit van het afvalwater verbetert. De nieuwe fabriek heeft een productiecapaciteit van 2,1 miljoen kubieke meter deminwater per jaar, wat een uitbreiding is met 50%. Het project is uitgevoerd met de steun van de Vlaamse overheid via de ecologiepremie+ voor milieuvriendelijke investeringen van VLAIO.

Voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe deminwaterinstallatie ging Vynova een partnerschap aan met Ekopak, een jonge en snel groeiende Belgische speler op het gebied van industriële waterbehandeling.

Tim De Maet, COO Ekopak: “We zijn verheugd de officiële opening van de nieuwe productie-installatie bij te wonen. Voor Ekopak is dit één van de grootste projecten en de meest performante installatie tot nu toe gerealiseerd in België. Dit project heeft bovendien een belangrijke rol gespeeld in onze groei als jong bedrijf. Via deze installatie op basis van membraantechnologie kunnen we de ecologische voetafdruk van Vynova reduceren en mee bijdragen aan de realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. “

(verder zie website EKOPAK)
Katsjinggg
0
Ekopak gaat samenwerken met Vyncke NV en Mr. Saku Rantanen

Ekopak: het watertechnologiebedrijf gaat samenwerken met Vyncke NV en Mr. Saku Rantanen voor de oprichting van Water-as-a-Service Azië (WaaS Asia). Die afdeling met tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar duurzame oplossingen voor het hergebruik van water in Zuidoost-Azië en India. Vyncke ontwerpt en bouwt industriële energieinstallaties die biomassa procesafval omzetten in procesenergie, met meer dan 40 jaar ervaring op de Aziatische markt. Ekopak daarentegen is enorm thuis op het gebied van circulair watergebruik.
Tonydwi
0
Ekopak: de watergroep tekende een 10-jarig WaaS-contract met Arcelor Mittal Gent, evenwel zonder financiële details. De waterleveringscapaciteit van 0,8 miljoen kubieke meter is vergelijkbaar met de 5,2 miljoen kubieke meter WaaS-waterleveringen die zijn gemeld over 2022 en daarom is contract zonder meer “aanzienlijk” In 2022 realiseerde Ekopak een jaarlijkse WaaS-omzet van 2,5 miljoen, wat in 2023 naar 3,3 miljoen euro kan en naar 4,6 miljoen in 2024. Geen impact op “Kopen”-advies en 25 euro koersdoel.
Tonydwi
0
Ook het model van de pionier in circulair gedecentraliseerd proceswater kreeg een update na de 2023-resulaten. De operationele prestaties voor 2023 waren zoals verwacht solide. Ekopaks prognose voor investeringsuitgaven voor 2024 was hoger dan wat KBC Securities had verwacht, terwijl het beheer van het netto werkkapitaal aanzienlijk beter was dan voorspeld. De doelstellingen voor 2028 werden herbevestigd en “kunnen aanzienlijk overtroffen worden”. De overname van GWE versnelt de internationale expansie van Ekopak. Geen impact op het koersdoel van 25 euro en ‘Kopen’-aanbeveling.
49 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 18,000
Verschil +0,150 (+0,84%)
Hoog 18,050
Laag 17,750
Volume 2.542
Volume gemiddeld 4.169
Volume gisteren 1.628

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront