Hydratec Industries (v/h Nyloplast) « Terug naar discussie overzicht

Hydratec 2024

90 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
keffertje
0
quote:

altijd blijven proberen schreef op 18 januari 2024 21:07:

keuze bod?

maar eens even spitten, hoe en wat precies
Cash of aandelen van de bieder
biobert
0
Gewoon 142,50 in contanten in je handje over niet al te lange tijd. Bank Ten Cate & cie heeft de biedingsprospectus vast al klaar.
JoopVisser1
0
Na vandaag zal Hydratec mijn grootste aandelenbelang zijn. Maar aandeelhouder zijn in een niet-beursgenoteerde onderneming is niks voor mij.
BVS74
0
Beetje mixed feelings, mooi bod maar had de aandelen nog graag in de portefeuille gehouden. Zoek maar weer eens zo'n mooi bedrijf met een normale waardering.
Arie S
0
ja en het dividend lopen ook we mis. Ik heb er ook mixed feelings bij. Als kleine belegger vond ik het altijd een mooi aandeel in mijn portefeuille .
biobert
0
raywatch
0
jammer dit bod. blijf liever belegd in dit bedrijf en ontvang jaarlijks dividend. Hydratec is een mooie combinatie van bedrijven. Met een winst van 12,31 per aandeel bedraagt met dit voorgestelde bod van 142,5 de koers/winst verhouding: 11,6. Kan dat niet erg hoog vinden.
altijd blijven proberen
0
quote:

Arie S schreef op 19 januari 2024 17:47:

Ten Cate koopt het voor een koopje.
Helemaal eens!
Jammer, Helvoet is nu ook lean en mean.
Pasreform idem en Lan!
Jammer dat we niet meer mee oogsten.
Ben eruitgestapt vandaag.
Wat is het alternatief?
altijd blijven proberen
0
quote:

biobert schreef op 19 januari 2024 11:45:

Het wordt dinsdag voordat er weer gehandeld kan worden in Hydratec.
Nee hoor, vanaf 16.30 is er weer gehandeld
Kees 1938
0
Nou, toch een bod ineens. Wel bijzonder dat er dan de laatste tijd toch weer wat meer aandelen werden verkocht, maar zo gaat dat dan. Als ik het zo lees in het aanbod dan kun je ook kiezen voor nieuwe aandelen in de BV en die aandelen kunnen dan ten alle tijde worden aangeboden tegen dezelfde koerswinstverhouding als die van het bod. Ik denk dat ik dat dan maar doe. Ik vraag me alleen wel af hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Bij Degiro moet je overal zelf achteraan. Ik moet dan toch een keuze maken en vraag me af wat er gebeurt wanneer ik geen keuze maak. Ik ga denk ik toch maar voor de nieuwe aandelen. Op zich wel een aardig bod die € 142,50, maar ik val nou niet echt van mijn stoel en dan is het ook nog incl. dividend. Voor minder wordt een bedrijf over het algemeen niet van de beurs gehaald.

Ik vraag me af of ik nu blij moet worden van dit bod of dat ik liever helemaal geen bod had gehad.
JoopVisser1
0
In het persbericht. Ik denk dat ik wel ga kiezen voor de aandelen in de B.V.. Ook vanwege de goede liquiditeit die geboden wordt.
Kees 1938
0
Het is allemaal wel de vraag hoelang je nog aandeelhouder kunt blijven. Nog niet zo lang geleden werd er gezegd dat van de beurs halen niet aan de orde was. Nu wordt er gesproken over dat de beursnotering weinig toegevoegde waarde heeft en gaat hij alsnog van de beurs (en de lage beurskoers zal ongetwijfeld niet hebben tegengewerkt). Door nieuwe aandelen aan te bieden aan de bestaande aandeelhouders is er wellicht minder weerstand tegen het toch wel lage bod, maar er is dan wel een duidelijke 1 richtingsweg in de nieuwe BV. Aandelen kunnen namelijk ten alle tijde worden aangeboden aan Ten Cate, waardoor die langzaam maar zeker steeds meer aandelen zal bezitten. Er is een duidelijk verschil tussen aandeelhouders binnen de groep (personeel) en buiten de groep. En bij bezit van 95 % van de aandelen kan ook een uitkoopprocedure worden gestart.

Maar ik zie wel wat er gaat gebeuren. Als ik bijvoorbeeld nog 5 jaar aandeelhouder zou kunnen blijven dan hoop ik in die tijd er ook nog wel wat te verdienen (de waarde van de aandelen groeit gewoon met de resultaten van het bedrijf mee). En als er misschien toch ineens een keer een beurscrash of een andere koopkans op de beurs komt dan kan ik de aandelen wellicht nog even snel verkopen voor een gunstigere prijs en mijn geld in andere aandelen stoppen.
Kees 1938
0
Of geld die uitkoopprocedure alleen maar als 95 % van de aandeelhouders zich direct voor het cash bod aanmeld en geldt het daarna niet meer?

Ik hoop dat ze de volgende keer weer in het Nederlands schrijven :) Dat leest net iets makkelijker.
'belegger''
0
quote:

Kees 1938 schreef op 20 januari 2024 18:11:

Of geld die uitkoopprocedure alleen maar als 95 % van de aandeelhouders zich direct voor het cash bod aanmeld en geldt het daarna niet meer?
Ook daarna, namelijk: "during the post-acceptance period (if applicable)". Ze hebben dat recht volgens het burgerlijk wetboek. Het is overigens nog even wachten op het offer memorandum.
JoopVisser1
0
Doorzetten aandeelhouderschap is alleen mogelijk als 5% of meer van de Hydratec N.V. aandelen worden omgezet in Hydra Investment B.V. aandelen(hierbij tellen de aandelen van de directie niet mee). Ik hoop snel te horen, wat de plannen zijn van de overige grootaandeelhouders(Van Leeuwen en Spriensma).
90 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 16:30
Koers 142,000
Verschil -1,000 (-0,70%)
Hoog 143,000
Laag 142,000
Volume 200
Volume gemiddeld 701
Volume gisteren 360

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront