TIE « Terug naar discussie overzicht

Visies op Bied Laat Boekje TIE in 2011.

358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

marcello106 schreef op 2 augustus 2013 15:55:

[...]

Als er nieuws is, zal u dat niet ontgaan.

Ik verwacht een stagnatie in de groei E-Commerce, lichte daling Content Syndication, lichte daling/gelijk Business Intelligence, lichte daling/gelijk EU projecten en .... tsja het totaal plaatje zou aardig kunnen zijn als gevolg van sterke licentie verkopen Business Integration, maar dat is lastig te voorspellen.

Er is geen enkele aandacht voor het aandeel, dus het maakt denk ik niet zoveel uit. Wel zou het kunnen dat er naast de cijfers (nieuwe "eenmalige" posten?) nog mededelingen worden gedaan die de koers wel in beweging kunnen zetten.

En wat verwacht u?
Beste Marcello,

Dank voor de input. Ik weet niet echt wat ik moet verwachten. Na het afgelopen jaar ben ik een beetje allergisch geworden voor tegenvallend nieuws bij TIE. Maar laten we geen oude koeien uit de sloot trekken.

Deze keer hebben we voor de start van de silent period geen waarschuwing gehad. Dat vind ik positief. Ook zien we wat meer berichtgeving. Die keurig door u op dit forum worden geplaatst, waarvoor dank.

Wat ik vooral belangrijk vind, is :
- geen onverwachte meerkosten bij France en Dach
- substantiële afbouw van te hoge loonkosten
- dus feitelijk in control
- geen verdere kosten meer in verband met de procedure Schadestaat
- minder kosten gebouwen
- ten minste 1 nieuwe order / klant van redelijke omvang
- bevestiging dat de outlook van 15 mln omzet / jaarbasis inderdaad gehaald gaat worden

Indien 1 of meer van deze 7 punten niet gehaald wordt, zou ik dat teleurstellend vinden.

Vindt u deze verwachtingen reëel ?
marcello106
0
quote:

ff_relativeren schreef op 2 augustus 2013 16:54:

[...]
Vindt u deze verwachtingen reëel ?
Nee, niet echt. Althans niet allemaal tegelijk.

Natuurlijk is het van belang dat op een aantal punten (ook andere) vooruitgang wordt geboekt. Je mag niet verwachten dat alle "problemen" in een kwartaaltje tot het verleden behoren.

[verwijderd]
0
quote:

marcello106 schreef op 2 augustus 2013 19:38:

[...]

quote ff_relativeren
- geen onverwachte meerkosten bij France en Dach
- substantiële afbouw van te hoge loonkosten
- dus feitelijk in control
- geen verdere kosten meer in verband met de procedure Schadestaat
- minder kosten gebouwen
- ten minste 1 nieuwe order / klant van redelijke omvang
- bevestiging dat de outlook van 15 mln omzet / jaarbasis inderdaad gehaald gaat worden

Vindt u deze verwachtingen reëel ?
einde quote

Nee, niet echt. Althans niet allemaal tegelijk.

Natuurlijk is het van belang dat op een aantal punten (ook andere) vooruitgang wordt geboekt. Je mag niet verwachten dat
alle "problemen" in een kwartaaltje tot het verleden behoren.

Fair enough, indien TIE pas dit kwartaal begonnen was om hierop te focussen. De eerste 3 punten (France en Dach) lopen al een paar kwartalen. Knelpunten zijn bekend. Indien (nog) niet opgelost zou er tenminste zichtbaar moeten worden in de cijfers dat de grip verbetert en de kosten teruglopend zijn. Ik hoop echt op dit signaal, omdat het vertelt dat TIE in control is.

Dat is volgens mij wat klanten, toekomstige klanten, aandeelhouders en toekomstige aandeelhouders heel graag zien in een bedrijf. Correct me if I am wrong.

De schadestaat is ook geen onbekend fenomeen en sleept al een hele tijd mee. Helaas voor TIE en alle volgers, heeft TIE dit niet zelf in de hand. Of is dit punt reeds afgerond maar nog niet duidelijk gecommuniceerd ?

De verhuizing naar Breukelen is afgerond en de kosten hiervoor zijn genomen. Daarmee is m.i. tenminste 1 punt gerealiseerd. Oké, volgende ;

tenminste 1 nieuwe klant / order. Door TIE zelf geventileerd dat er ieder kwartaal tenminste 1 bij zou moeten komen. Derhalve lijkt het mij een billijke verwachting dat ook dit punt is gerealiseerd.

Over naar het laatste punt ; de 15 mln omzet op jaarbasis. Het afgelopen kwartaal werden we getrakteerd op een winstwaarschuwinkje (intrekken guidance binnen enkele maanden) maar de guidance met de 15 mln omzet werd nog gehandhaafd.

Voorafgaand aan de silent period heeft TIE niet aangegeven dat er op dit punt een vertraging wordt verwacht. Ik ben dan ook heel benieuwd wat er over is van dit deel van de guidance ...

@ Marcello, benieuwd naar uw feedback. Goed weekend !
marcello106
0
Met de hoop op lagere kosten suggereert u dat de doelstelling van TIE winstmaximalisatie is. De doelstelling is echter groei en daarom zal iedere mogelijke besparing direct weer worden ingezet om verdere groei te bewerkstelligen. In mijn beleving lukte dat de laatste kwartalen vrij redelijk, maar vlogen ze in Q2 hard uit de bocht. TIE opereert momenteel zonder echte CFO (functie wordt door Out waargenomen). Ik hoop dat er voldoende kennis aan boord is om in control te geraken.

Dat in ieder geval Ascention nog niet de verwachtingen waarmaakt conlcudeer ik uit onderstaande;

www.moneyhouse.ch/u/tie_ascention_gmb...

Daarnaast wordt er hard gewerkt om het verlies van Cnet te compenseren. Ik heb het idee dat dat erg voortvarend gaat. U wilde grote klanten?

contentsyndication.tiekinetix.com/csp...
[verwijderd]
0
Thanks, Marcello.

Ik verwacht zeker geen winstmaximalisatie. Ik stel wel, dat waar een bedrijf maximaal wil herinvesteren, er nagenoeg tot geen enkele ruimte is voor financiële uitglijders.

Ik verwacht dus begrotings-discipline en strakke kostenbewaking. En zeker geen intrekking van het 2e deel van de guidance binnen 1 kwartaal nadat het 1e deel sneuvelde.

Ik vind het fijn om te lezen, Marcello, dat u ook hoopt dat er genoeg kennis is om in control te komen. En laat ze dan maar vol gaan voor groei. Control + Groei samen zijn een heerlijk signaal voor de beurskoers.
[verwijderd]
0
Dag Tull,

bedoel je daarmee het herhaaldelijk terug duwen naar 7,386 ? Of de slotveiling van vandaag waarin we op 7,60 zijn gekomen ?
;-)

tull
0
quote:

ff_relativeren schreef op 8 augustus 2013 18:03:

Dag Tull,

bedoel je daarmee het herhaaldelijk terug duwen naar 7,386 ? Of de slotveiling van vandaag waarin we op 7,60 zijn gekomen ?
;-)

ik bedoelde vooral het herhaaldelijk terug dringen naar 7,386. Zo´n slotveiling kijkt leuk maar is ook niet alles met 5 stukjes. En morgen duikt de koers weer met 0,214 naar beneden.
[verwijderd]
0
Wat is het toch geweldig dat je als kleine jongen, met een nog onderontwikkeld beleggersverstand, van je vader toestemming krijgt zo af en toe(regelmatig) van je zakgeld een(1) aandeeltje te kopen.
Laten we zeggen TIE, natuurlijk wel onder de LAAT prijs.!!
Of is het meer een onderling gunnen van de Vader aan de Zoon? Of is het meer een uitruil tussen Familie, bv. 2 Broers? Zeker niet onaannemelijk.
Louter en alleen om de andre aandeelhouders te pesten of meer nog om TIE zo negatief mogelijk in beeld te houden.
Ik zou het anders niet weten wat een redelijke verklaring zou kunnen zijn van dit nare , misselijk makende, spelletje. Wie het weet mag het zeggen. Ben zeer benieuwd. Maar we houden het vertrouwen dat TIE ook dit overwint
Pitmans
0
quote:

Pitmans schreef op 1 mei 2013 19:03:

[...]
Heb het eerder al gezegd, it's a scam guys !

Wat dan mogelijk nog in het voordeel spreekt bij de huidige situatie : bij Isotis werd na de vergelijkbare daling een overnamekoers geboden die niet zo gek veel lag onder de pre-split koers. Zou het scenario zich volledig herhalen, dan is degene die nu stukken koopt uiteindelijk spekkoper.
Zelfs die laatste bijzin blijkt maar een zeer korte houdbaarheidsdatum gehad te hebben, ben voor mezelf blij dat ik er wel gebruik van heb gemaakt.

Wat een rampzalige cijfers, wat een rampzalige ontwikkelingen en wat een rampzalig jaar voor TIE !
Ik had tot vanmorgen nog een terugkoopordertje liggen op € 5, maar hier ga ik me voorlopig niet meer aan branden.

Nadat bij de vorige kwartaalcijfers de guidance al grotendeels werd losgelaten die nota bene een maand daarvóór was afgegeven, is nu ook het laatste element dat daarvan wél nog in stand werd gehouden (omzet €15mio) om zeep. En gezien al het gerommel met personen en entiteiten binnen TIE, zoals al door Tracker eerder aangehaald, was dit nog te voorzien ook.

Wat een jankverhaal zeg. Ben benieuwd of management en bestuur nu wel conclusies gaan trekken over hun eigen functioneren.
[verwijderd]
0
De ingezette koers op spreiding in producten en markten faalt.

Tie heeft in de basis een onlogische geografische spreiding: NL, FR, USA. Sinds het vorige decennium bestaat het portfolio uit concent cyndication, E-commerce en business integration. Als je deze in een matrix zet, heb je al 6 PMC's. Met diverse overnames is het portfolio uitgebreid met Business Intelligence en zijn de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, UK en Australie toegevoegd. Nu dus 4x8=32 PMC's! voor een bedrijf met net 100 man personeel is het teveel.

Vanuit aandeelhouderswaarde gezien: het is beter om onderdelen af te stoten en te concentreren op 1 of 2 producten.

Probleem: bestuur, RvC, management: allemaal aandeelhouders. Ze houden elkaar in een greep die niet tot serieuze veranderingen leidt.
aextracker
0
Bied laat boekje vormt mijns inziens een een aanzet tot herhaling van handels-zetten ;

1.) Bandbreedte strak gehandhaafd.
2.) Totale flauwte in de vraagkant.
3.) de LP laat de bandbreedt los.
3.) Laatvolume bouwt zich op onverwacht snel op, biedt boek blijft leeg.
4.) Binnen de dag duikt een biedt op royaal onder de laat koers.
5.) Stukjes wisselen van eigenaar.

Komende dagen verwacht ik dat er een stapeltje van ca. minimaal 3 - 6 K stuks van eigenaar gaat wisselen , royaal onder de bandbreedt van euro 7.386 - 7.60 die afgelopen maanden zo keurig netjes in stand werd gehouden.

Ben benieuwd.

Tracker
Pitmans
0
300 op 4,50 die zijn van mij. Meer ga ik er niet aan besteden, maar ik laat het ordertje wel staan.
Tenzij de LP de bodem heel snel loslaat, maar dat zou nogal in tegenspraak zijn met hun koersdoel.
aextracker
0
quote:

aextracker schreef op 19 augustus 2013 21:47:

Bied laat boekje vormt mijns inziens een een aanzet tot herhaling van handels-zetten ;

1.) Bandbreedte strak gehandhaafd.
2.) Totale flauwte in de vraagkant.
3.) de LP laat de bandbreedt los.
3.) Laatvolume bouwt zich op onverwacht snel op, biedt boek blijft leeg.
4.) Binnen de dag duikt een biedt op royaal onder de laat koers.
5.) Stukjes wisselen van eigenaar.

Komende dagen verwacht ik dat er een stapeltje van ca. minimaal 3 - 6 K stuks van eigenaar gaat wisselen , royaal onder de bandbreedt van euro 7.386 - 7.60 die afgelopen maanden zo keurig netjes in stand werd gehouden.

Ben benieuwd.

Tracker
Voorspelbaar beursfonds geworden dat TIE KINETIX(qua volumes en handelsgedrag rond cijfer publicaties).....

De eerste golf a 3.340 stuks van eigenaar verwisseld rond euro 6.50. En wel royaal onder de LP gestuurde bandbreedte van afgelopen maanden. Later deze week de volume handels megaklapper ? NU mag het blijkbaar !
In dat geval wsl. kort voor dagsluiting dag danwel vrijdagmiddag laat.
Wie weet wat de rest niet kan weten........ en handelt ernaar ?

Maandag weer terug naar de oude bandbreedte euro 0.70 hoger (10 % discount blijkbaar voldoende voor deze partij).....

PS. O.b.v. de Q3 cijfers toch 1 positief element gevonden; Fors stijgende Consultancy omzet verraadt een stevige SaaS\projectpipeline.....
In BRD vnl. veel "externe sources ingehuurd" (idem Q2). Betreft vervanging danwel groei ?

Tracker

[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 20 augustus 2013 21:18:

[...]

Voorspelbaar beursfonds geworden dat TIE KINETIX(qua volumes en handelsgedrag rond cijfer publicaties).....

De eerste golf a 3.340 stuks van eigenaar verwisseld rond euro 6.50. En wel royaal onder de LP gestuurde bandbreedte van afgelopen maanden. Later deze week de volume handels megaklapper ? NU mag het blijkbaar !
In dat geval wsl. kort voor dagsluiting dag danwel vrijdagmiddag laat.
Wie weet wat de rest niet kan weten........ en handelt ernaar ?

Maandag weer terug naar de oude bandbreedte euro 0.70 hoger (10 % discount blijkbaar voldoende voor deze partij).....

PS. O.b.v. de Q3 cijfers toch 1 positief element gevonden; Fors stijgende Consultancy omzet verraadt een stevige SaaS\projectpipeline.....
In BRD vnl. veel "externe sources ingehuurd" (idem Q2). Betreft vervanging danwel groei ?

Tracker

Dank je Tracker. Interessante ontwikkelingen. Maandag terug naar de oude bandbreedte ? Weet je meer dan wij ? Ben benieuwd ... lees er graag over.

Over de Q3 cijfers en de BRD ; mogelijke verklaring voor de extra personele uitgaven ... ?

Keep us posted !

aextracker
0
My pleasure ff relativeren,

de maandag (of ietsepietsie later ....)bandbreedte beweging is een aanname o.b.v. eerdere bewegingen die ik langduring track op TIE (paar jaar inmiddels).
Ik weet niet meer dan een ander, maar verdiep me meer dag meiddeld in TIE KINETIX handel en wandel. De LT trend en "intermediate moves" beginnen steeds meer te verbazen en ook meer verassingen te bevatten. Dat vinden profesionele investeerders niet prettig.

Ik weet niet meer, maar leg wellicht iets meer dan gemiddeld verbanden o.b.v. vele jaren TIE watchen, AvA's bezoeken en (IR) events bijwonen.

De Q3 cijfers laat ik verder voor wat het is. Met een "uitgezwierde CFO" (a.i.) , een tijdelijke CFO (interim a.i.) die mede de RSS initieerde, proppageerde en begeleidde en de "in TGV snelheid van AvA outlook afwijkende performance", maakt mij sceptisch over wat er zoal gebeurt bij TIE KINETIX.
De vermeende competenties en financiele inzichten lijken voorlopig ver weg te blijven van "veronderstelde, aangenomen en beoogde" stappen. De bedrijfsresultaten vertonen daarbij een te trage ontwikkeling in een razendsnel groeiende marktomgeving.

TIE verbaast mij op een onverwachte wijze als LT belegde investor en toont daarbij aan minder in control en competent te zijn i.r.t. de beoogde financiele stappen die gezet zijn. De reduced hold outlook is daarbij een teken aan de wand.

Ik vermoed dat Micheil Wolfswinkel na zijn ervaringen opgedaan bij VDM en Qurius veel geleerd en gezien heeft hoe het niet hoort te gaan. Daar kan een professional van leren en learnings uit halen. Daar zou TIE KINETIX dan veel baat bij kunnen hebben.
het is voor TIE te hopen dat Dhr. Wolfswinkel een bescheiden voorstel heeft ingediend m.b.t. zijn emolumenten. Veel vet zit er nl. niet op de botten bij TIE in de huidige company performance en outlook t.a.v. winstgevendheid. Ik hoop wel dat TIE MW daadwerkelijk "op de pay-roll krijgt". Meer "in vrijheid gebonden" TOP-management potentieel is naar mijn maatstaf nl. geen teken van vertrouwen.

Keep digitally in touch.

Tracker
[verwijderd]
0
Geachte tracker,

Sinds er een RSS is geweest is het enkel maar onderuit gegaan.
Toen het nog een pennystock was bleef het nogal constant liggen nu is de verwatering vanaf ± € 10,67 gegaan voor wat het nu is € 6,20 het blijft maar zakken.
Ik ben daarom van mening dat het vertrouwen danig aan het zakken is.
De RSS geeft nl de ruimte om verder te zakken en wel zodanig dat op lang termijn weer een RSS er aan komt.
Het kan ook te wijten zijn aan de crisis.
Verder lees ik jouw meningen en commentaren graag een vette pluim ervoor.

de kat.
aextracker
0
Beste "de kat",

Als je laatste maanden de bied \laat hebt gevolgd kan je vaststellen dat er "geen vraag van belang bestaat" naar het aandeel TIE.
Tot op heden voldoet de RSS aan geen van de door Investablish\TIE beoogde doelstellingen.
De crisis heeft hier niets mee te maken.

Vandaag laat de LP de bandbreedte weer los en hopla 2.2.40 stuks er van tussen a euro 6.15.

TIE KINETIX en de RSS vormt tot op heden een regelrecht drama voor elke zittende aandeelhouder.
De RvC heeft in feite 6 maanden de tijd om bij te sturen. Bij voortgang van deze trend zou de volgende AvA in het teken moeten staan van "wegen en oordelen van initiatoren van de gekozen koers".
Mijn verwachting is dat TIE de kans tot een IR event deze keer voorbij laat gaan. Dat versterkt niet het beeld van vertrouwen hebben in eigen kunnen en keuzes i.r.t. RSS en outlook van beoogde doelstellingen.

Dat zal niet bijdragen tot versneld aanboren van nieuwe investeerders en (groter richtinggevende) deelnemingen van professionele investeerders met geld en een visie\bijdrage die leidt tot de oh zo nodige groeiversnelling.

Tracker

Pitmans
0
quote:

Pitmans schreef op 19 augustus 2013 23:33:

300 op 4,50 die zijn van mij. Meer ga ik er niet aan besteden, maar ik laat het ordertje wel staan.
Tenzij de LP de bodem heel snel loslaat, maar dat zou nogal in tegenspraak zijn met hun koersdoel.
Woehaaa, stond ik me toch al ff vooraan in de rij. Zul je zien dat er 1 stukje je kant op gelaten wordt...
Gelukkig zou hij dan in de freeze schieten, maar veel verder moet het niet zakken daarvoor.

LP bied nu op 5,40
[verwijderd]
0
quote:

Pitmans schreef op 29 augustus 2013 16:10:

[...]
Woehaaa, stond ik me toch al ff vooraan in de rij. Zul je zien dat er 1 stukje je kant op gelaten wordt...
Gelukkig zou hij dan in de freeze schieten, maar veel verder moet het niet zakken daarvoor.

LP bied nu op 5,40
Tja, het moge duidelijk zijn dat er op dit niveau, zo ver onder de (verlaagde) nominale waarde, geen enkele kans ligt voor uitgifte van aandelen, noch van dividend. Dus : geen grote investeerder die kan worden binnengehaald, en geen overname-funding ... ehhh dus ook geen groei door expansie ...

Iemand binnen het management heeft zijn doelen gewoon niet gehaald ... trekt 'ie een konijn uit de hoge hoed, of trekt 'ie zijn conclusie ?

358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 4 jun 2024 09:00
Koers 1,450
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,450
Volume 350
Volume gemiddeld 4.821
Volume gisteren 350

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront