Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ook met Ordina wordt het weer augustus....

122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
ToniPantaloni
0
Mooi werk. de koers met precies 1 aandeel 0,7 cent hoger zetten. :') Gelukkig is het bijna weekend....
hvasd2
0
Winstverbetering voor ICT Automatisering

08:44 19-8-2013
BARENDRECHT (AFN) - ICT Automatisering heeft in de eerste zes maanden van 2013 de winst zien stijgen. De omzet ging juist iets omlaag als gevolg van 2 werkdagen minder dan in 2012 en de verkoop van Duitse activiteiten. Ook werden in 2012 nog enkele speciale projecten uitgevoerd.

De verkopen daalden tot 39,6 miljoen euro, tegen 40,2 miljoen in het eerste halfjaar van vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 1,6 miljoen euro, tegen 0,1 miljoen in 2012. Onder de streep verbeterde het resultaat tot 1,3 miljoen euro, waar vorig jaar nog een nettoverlies van 0,3 miljoen in de boeken werd geschreven.

Het bedrijf liet weten de indirecte kosten te hebben verlaagd en verwacht op dit vlak ook in de rest van het jaar stappen te zetten. Voor heel 2013 verwacht ICT een materiële verbetering van het operationele resultaat ten opzichte van 2012 te bewerkstelligen.

Overname

ICT Automatisering kondigde eerder deze zomer de overname aan van ingenieursbureau Brandfort. De overname zal naar verwacht voor het einde van 2013 worden afgerond.

Topman D'Agnolo liet weten dat de eerder ingezette strategie, waarin de focus ligt op de aparte onderdelen, al een positieve bijdrage heeft geleverd. Het resultaat van de takken Machine & Systems en Industrial Automation was volgens D'Agnolo goed, terwijl ook de tak Logistics een verbeterd resultaat liet zien. Automotive was positief in Nederland, maar vooralsnog niet in Duitsland. Er zijn maatregelen genomen om het resultaat van Automotive zo snel mogelijk naar breakeven te brengen, aldus de topman.

www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?S...
hvasd2
0
ICT buigt verlies om in winst

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) heeft over het eerste halfjaar van 2013 een winst weten te boeken waar het een jaar terug nog rode cijfers schreef. Daarnaast zegt de automatiseerder positief te zijn over de resultaatontwikkelingen voor het hele jaar 2013 en verwacht een hoger operationeel resultaat.
ICT behaalde over het eerste halfjaar een nettowinst van EUR1,3 miljoen tegen een verlies van EUR0,3 miljoen vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR1,6 miljoen, tegen EUR0,1 miljoen in 2012, en het bedrijfsresultaat uit reguliere operaties is gestegen naar EUR1,9 miljoen, van EUR1,4 miljoen in de eerste zes maanden een jaar terug, dankzij een betere productiviteit in combinatie met lagere indirecte kosten.
De omzet daalde licht ten opzichte van vorig jaar tot EUR39,6 miljoen.
ICT herhaalt positief te zijn over de resultaatontwikkelingen voor de groep voor het hele jaar 2013. Het concern verwacht, afgezien bijzondere omstandigheden, een materiele verbetering van het operationele resultaat ten opzichte van 2012.
ICT was de afgelopen meerdere malen in het nieuws door overnameberichten. Detacheerder DPA Group nv (DPA.AE) nam een aanzienlijk belang in het bedrijf en kondigde aan te willen fuseren. ICT liep daarvoor echter niet warm, hield de avances af en kondigde op zijn beurt een samengang aan met ingenieursbureau Brandfort.
De gesprekken over het ongevraagde fusievoorstel van DPA werden beeindigd, vanwege het 'ontberen van strategische rationale'. DPA, dat een belang bezit van 20,4%, zei eerder maandag dat het zich beraadt op zijn positie wat betreft de overname van Brandfort, die nog moet worden goedgekeurd door aandeelhouders.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
August 19, 2013 02:30 ET (06:30 GMT)
Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.
*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
pietje-2005
0
ICT gaat als een speer (nu) op de cijfers.
Over een dikke week is Ordina aan de beurt !!
Succes
hvasd2
0
quote:

pietje-2005 schreef op 19 augustus 2013 09:16:

ICT gaat als een speer (nu) op de cijfers.
Over een dikke week is Ordina aan de beurt !!
Succes
Daar gaan we vanuit Pietje ;-)
ToniPantaloni
0
Ik maak me juist zorgen. Ik had verwacht dat dit bericht wel wat beweging in Ordina zou krijgen. Als dat niet gebeurt nu, dan maak ik me zorgen over onze cijfers... Misschien toch maar de helft eruit doen? Want voor je het weet staan we met tegenvallende berichten zo weer op 1,15 en kunnen we opnieuw beginnen.
[verwijderd]
0
quote:

dartyharry schreef op 19 augustus 2013 16:07:

zo is het toni, het blijft een kutaandeel.
vandaag houdt het toch aardig stand, nog steeds het schaay effect?
ToniPantaloni
0
Lijkt me eerder weer zelfde liedje. Ook met die piek naar 1,40 en daarna weer rustig laten afglijden. Het lijkt wel breien hier: insteken, doorhalen, af laten glijden. Maar goed, eens zal hopelijk die 2 euro op de borden staan....
stef1984
0
Geen grote opdracht, maar toch wel weer eentje binnen...

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ordina nv (ORDI.AE) meldt vrijdagochtend door het Martini Ziekenhuis in Groningen te zijn geselecteerd voor stroomlijning van de inkoopprocessen.

De ICT-dienstverlener licht toe dat het de optimalisatie betreft van de inkoop-, logistieke en financiële processen.

De overeenkomst, met een waarde van ongeveer EUR1,7 miljoen, heeft een looptijd van 5 jaar. In die periode is het doel een kostenbesparing op de inkoopkosten van het Martini Ziekenhuis te realiseren van 2,5%.
ToniPantaloni
0
En dat gaat een automatiseerder doen?! Dan weet ik wel hoeveel er van die besparing terecht gaat komen haha.
[verwijderd]
0
zoals gewoonlijk bij een positieve mededeling gaat de koers weer eens omlaag.
Wat een kutaandeel.
[verwijderd]
0
en weer net voor de cijfers een nietszeggende opdracht, ga er maar van uit dat de cijfers dan kut zijn.
pietje-2005
0
Verwacht wel iets positiefs van de cijfers / outlook.
Hoop dan wel dat ze in een goed algemeen sentiment vallen, haha ;-)
Dinsdag !
Succes.
122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront