TIE « Terug naar discussie overzicht

Heeft TIE wel een RvC die adequaat en effectief toezicht houdt?

45 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Dinald
0
Hm, de afgelopen periode heeft het sterk gerommeld, vooral intern. Ik heb de indruk dat de RvC daarbij de directie afdekt als deze onnodige arbeidsconflicten in het MT entameert. Uit eigen ervaring weet ik dat arbeidsconflicten bakken geld kosten, zoals ik ook bij TIE meen te kunnen waarnemen. Geld dat dan niet in groei en ontwikkeling gestopt kan worden. Q2 en Q3 gaven verliezen te zien die vergelijkbaar zijn met de periode van het Raman/Samas-gebeuren.
Nu las ik in één van de bijdrages dat de klanten de producten van TIE goed waarderen. Die heeft die klanten gewoon even gevraagd. Als daar twijfels komen, wordt TIE weer penny stock. Maar als TIE de markt gewoon van goede producten blijft voorzien, kan het perspectief als vanzelf weer kantelen. Mits het toezicht ervoor zorg draagt dat de leiding niet steeds uit de bocht vliegt.

[verwijderd]
0
Volgens mij klooit de directie maar aan ze verdienen bakken met geld van onze aandelen bijdragen.

de kat.
trott
0
quote:

aextracker schreef op 31 augustus 2013 21:49:

TWT,

Ik zie enkel nog 2 uitvluchten \ scenario's ;
a.) van de beurs halen met middelen uit eigen zak (dus laat je de koers langzaam leeglopen o.l.v. een LP en onder het mom van een "verstandig getimede RSS).
b.) Overgenomen worden (waarbij de actuele waarde van de ondernemening te weinig is om een leuke premie te kunnen bieden).

Tracker
Ik meen dat het eerste scenario volop aan de gang is. RSS had dit als enige bedoeling. Vandaag 5.12 euro. De koers naar beneden halen met een paar stukjes. De zittende aandeelhouder is de dupe. Wanneer staat de koers laag genoeg?
Trott
[verwijderd]
0
beurswaarde 932950*€5,12=€4.776.704. Before RSS zou de koers nog geen 5 hele centjes zijn. Het risico dat post RSS de koers echt door het ijs zakt, is werkelijkheid geworden.

Je gaat je serieus afvragen wat hier aan de hand is, maar positief is het niet.
aextracker
0
Wordt TIE KINETIX dan toch het volgende ICT beursdrama voor de beleggers met enige moed en durf ?

Het feit dat de LP ineens afwezig blijft, de bodem onder de koers en alle door Investablish geponeerde RSS argumenten "afwezig lijken" , daarmee de realiteitszin van de verhalen en intenties achter de RSS wegvallen, de nieuwe CFO is aangesteld , de RSS uitgangspunten tot op heden geen tekenen van haalbaarheid vertonen , kan gezien de recente ervaringen toch in feite niets anders dan het einde van de Investablish advisory career bij TIE KINETIX betekenen ?
Zo dat niet het geval wordt , wordt de visie van Investablish naar mijn mening door TIE KINETIX nog gesteund en is Investablish wellicht toch ingehuurd om een ander scenario te bewerkstelligen, dan is voorgelegd aan de aandeelhouders. Wanneer de koers verder leegloopt, neemt de kans toe dat TIE KINETIX zijn bestaansrecht op de beurs in twijfel meent te moeten gaan trekken en vervolgens t.k.v. de aandeelhouders zou kunnen opgeven.

In dat geval zou het betekenen, dat de geloofwaardigheid en woorden van de RvC \ groot aandeelhouder , Investablish en RvC van weinig waarde blijkt ; " We streven naar het creeren van lange termijn aandeelhouderswaarde en rendement. We investeren alle uit cash flow verdiende middelen in het verstevigen van TIE KINETIX en een winstgevende toekomst van TIE. De focus ligt op omzetgroei.

Het zal mij benieuwen , maar goed ziet deze tactiek van koers- en boekjes management er geenszins uit.
De geur van de digitale vulkaan TIE KINETIX, die zachtjes pruttelend zijn onmiskenbare geur afscheidt , lijkt onder de neuzen van de loyale aandeelhouders gewreven te worden. Aandeelhouders die de vulkaan bestegen met durf, moed en trouw, maar nu in een diepe lege krater lijken te staren.

't is jammer dat puikie geen guts , noch ballen bleek te hebben , na een aanvankelijke opstap naar het verkondigen van een mening middels enige recalcitranTIE op dit forum. Hij zou middels een hypothetische veronderstelling en beschouwende reactie zonder enig risico een zwierig antwoord kunnen formuleren.

sammebenieuwe ; Mazzeltov :) !

PS. De meer optimistische bezoekers van dit forum zouden kunnen poneren dat de koers tijdelijk omlaag wordt gebonjoured, omdat er een grote strategische partner wil instappen. Uiteraard wil die dit tegen een zo laag mogelijke koers\zo hoog mogelijke discount ter verkrijging van een aanzienlijk stemrecht en aanvullende voorwaarden en afspraken met deze en gene.
Helaas dreigt de actuele waardering een niveau te bereiken waarop een klein groepje koopkrachtige personen kan gaan bepalen wat er met TIE KINETIX gaat gebeuren.
Wat jammer is , dat alle communicatie verstomd. De stilte voor "the perfect storm" ?

Tracker
K. Wiebes
0
Ik bekijk de koers en lees de commentaren hier met enige verbazing.

Tie Kinetix haalt op hangen en wurgen een WPA van één cent.
Dan hebben we het dus over een K/W-verhouding van 540!

Om op een enigszins acceptabele K/W-verhouding van 14 te komen zou de WPA
moeten stijgen naar 38 cent.

Ik durf dat niet eens in procenten uit te drukken; dat is ook niet nodig
want er is nauwelijks sprake van groei.
marcello106
0
quote:

hoebeet schreef op 4 september 2013 14:38:

Ik bekijk de koers en lees de commentaren hier met enige verbazing.

Tie Kinetix haalt op hangen en wurgen een WPA van één cent.
Dan hebben we het dus over een K/W-verhouding van 540!

Om op een enigszins acceptabele K/W-verhouding van 14 te komen zou de WPA
moeten stijgen naar 38 cent.

Ik durf dat niet eens in procenten uit te drukken; dat is ook niet nodig
want er is nauwelijks sprake van groei.
Helpt het als u die ene "hangen en wurgen" cent met een factor 100 vermenigvuldigd?
K. Wiebes
0
Zijn we per "u" ?

Dat zou zeker helpen, maar:

investorcenter.tiekinetix.com/financi...

Ik vind trouwens dat je je redelijk afzijdig houdt; wat zeggen de modellen? ;)
marcello106
0
quote:

hoebeet schreef op 4 september 2013 17:26:

Oeps...shares nog x 1000. Excuseer.
Tsja, en dan zijn we er nog niet....dan nog delen door 100 en dan moet uw onafgeronde wpa nog keer honderd........Afijn, u bent zowel voor als na de RSS niet de enige met deze rekenkundige problemen.

Gelukkig heeft SNS daar geen last van. SNS heeft onlangs de wpa voor FY2013/2014 verlaagd naar € 0,56. Nog altijd aanzienlijk hoger dan de wpa die door u als volstrekt onmogelijk wordt gehouden.

Mijn modelletje? Die werkt op basis van een trend waarbij de incidenten worden geelimineerd. Als gevolg van een trendbreuk alsmede het niet/niet volledig benoemen van de incidenten in Q3 ben ik zoekende naar richtinggevend nieuws danwel antwoorden op mijn gestelde vragen aan IR.

K. Wiebes
0
Nou nou; ik had me alleen even verkeken op de punten en de komma's v.w.b.
het aantal aandelen in hun overzicht: ik dacht dat dat op basis was van het huidige aantal aandelen.

Even los van het feit dat er dit jaar dus überhaupt geen winst wordt verwacht - en in dát kader is de koersontwikkeling dan óók weer niet
verbazingwekkend - zou die 56 cent bij het actuele aantal aandelen dus wél haalbaar kunnen zijn.

investorcenter.tiekinetix.com/sites/a...

Bottom-line blijft: Tie is te klein.
En er is niet genoeg geld om genoeg groei te kopen. Zelfs wanneer het hen zou lukken om met een (claim)emissie nog 'n keer 2,5M op te halen: daar
koop je relatief weinig voor.

Dan komt dus tóch weer een management-buyout of een overname om de hoek kijken. Wellicht 'n reverse-listing door 'n partij als AFAS.
viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (AFN) - Erwin van Meggelen is per direct opgestapt bij TIE waar hij sinds enige tijd chief technology officer was. Dat werd donderdag bekendgemaakt door een pr-bureau. TIE was niet direct bereikbaar voor de bevestiging van het bericht.

Van Meggelen was samen met e-commerce specialist Frank van Doorn de grondlegger van MamboFive, een softwareplatform dat in 2008 in twee stappen werd overgenomen door TIE.

viermeiden
Dinald
0
"Erwin wil zich nu meer gaan toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor e-commerce. Hij heeft reeds een compleet nieuw concept gereed, dat zo dynamisch van opzet is dat het zowel door de retail starter als door bedrijven aan de bovenkant van de markt kan worden ingezet"
Het lijkt erop dat Erwin bij TIE zijn zin niet heeft gekregen om deze koers te varen. Gelet op die koers en datgene wat dat zou vergen van de organisatie qua inzet van mensen en middelen, is dit niet persé een negatieve ontwikkeling voor TIE.
[verwijderd]
0
Mambo 5 is nooit goed geintegreerd in Tie. Ze verliezen ook nog eens hun grootste klant. Oorzaak: versnipperde focus van Tie.
marcello106
0
quote:

de_beleggert schreef op 6 september 2013 00:05:

Mambo 5 is nooit goed geintegreerd in Tie. Ze verliezen ook nog eens hun grootste klant. Oorzaak: versnipperde focus van Tie.
Heeft die grootste klant ook een naam?
Tollie40
0
Zoals zo vaak worden op dit forum zowel hele-,halve- als onwaarheden verteld
Voor de duidelijkheid
Erwin van Meggelen is nooit CTO geweest.
Dat was en is Stuart Cambell al sinds 2001.(zie o.a. jaarverslag)
Erwin was VPS (Vice President Solutions,dus waarom hij zich CTO noemt,of genoemd wordt in het persbericht,is mij een raadsel.
Maar hoeveel solutions er in het laatste half jaar zijn geweest,is bij vrijwel niemand bekend!!
Dus mogelijk al weer een significante en goede kostenbesparing??
Kwiirk
0
Het persbericht over van Meggelen is geen persbericht van TIE Kinetix. Bij IEX-nieuws van 5 september staat dat van Meggelen zelf middels een pr-bureau het nieuws van zijn vertrek bekend maakt. Binnen TIE Kinetix Mambo5 en op linkedin profileert van Meggelen zich als CTO van Mambo5.
45 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 16:18
Koers 1,410
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,420
Laag 1,410
Volume 896
Volume gemiddeld 2.817
Volume gisteren 1.221

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront