Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

overname

2 Posts
Balki
0
Tot voor kort waren ICT bedrijven uit India terughoudend om in continentaal Europa te investeren. Door de versoepeling over de jaren heen van internationale en nationale wetten en regels voor bedrijven en verlaging van de toetredingsdrempels is dat beeld drastisch veranderd en zijn Indiase multinationals steeds meer gericht op het vergroten van hun Internationale aanwezigheid.

Belangrijke reden is dat zij in toenemende mate concurrentie ondervinden van de grotere ICT ondernemingen in Europa en de US, die inmiddels ook belangrijke bedrijfseenheden in India zelf hebben waarmee dezelfde dienstverlening wordt aangeboden, geïntegreerd in het totaal aanbod van de Europese en Amerikaanse concurrenten.

Ook is er concurrentie van opkomende landen die onderdeel zijn van het nieuwe Europa of daar dicht tegenaan liggen en die dichter binnen onze eigen tijdzones liggen.

Het sleutelwoord in deze is Cliënt Control, het directe contact met het hoofdkantoor van de large account op het Europese vaste continent en de directe invloed op de strategische ICT bestedingen van deze multinationals.

Daarvoor is locale aanwezigheid in de diverse Europese landen en in de belangrijkste Pan Europese politieke centra noodzakelijk en is o.a. via overnames van gevestigde ICT bedrijven, de toegang tot hun klanten, de binding met locale managers, ondernemers, adviseurs, lobbyisten en toezichthouders geboden om hun belangen en orderstromen op langere termijn te kunnen borgen.

Het voordeel dat de Indiase wereldspelers hebben is dat zij zich verder ontwikkeld hebben en met hun omvang en professional skills zich inmiddels kunnen meten met de top van de wereld.

Bijna al onze eigen Nederlandse multinationals werken al met hen samen en hebben belangrijke delen van hun ICT organisatie reeds aan hen uitbesteed.

Overnames in Europa
In april van dit jaar heeft Tata Consultancy het Franse ALTI SA overgenomen voor EUR 75 miljoen. In januari was er de overname van 3cap Technologies door Geometric voor 11 miljoen. Vorig jaar heeft Infosys het Zwitserse adviesbureau Lodestone overgenomen. Cognizant was ook zeer actief in Duitsland vorig jaar met 6 overnames in bedrijfssoftware consultancy.

Maar zullen de fusie & overname activiteiten van Indiase softwarehuizen in Europa gaan toenemen? Wij denken van wel. Bedrijven zoals Tata Consultancy, Infosys, Omnitech en Tech Mahindra laten stijgende kwartaalcijfers zien. Zij signaleren een toename in de vraag naar Indiase IT outsourcing providers die volgens analysten volgende jaar alleen maar zal groeien.

In de US en UK zijn Indiase ondernemingen reeds goed vertegenwoordigd. In continentaal Europa is dit minder hoewel ze ook bij veel Corporates binnen zijn. Het gaat de Indiase bedrijven dus primair om de rechtstreekse toegang tot de Corporate markt op het Europese vaste land om zo ook de afhankelijkheid te verkleinen van de Amerikaanse economie.

Door de economische crisis is de huidige waardering van Europese bedrijven laag wat zorgt dat de “Total Cost of Acquisition” (TCA) relatief gunstig is voor niet Europese investeerders.

Targets in Nederland
De Indiërs zijn veelal alleen geïnteresseerd in grotere ICT spelers met heel specifieke software expertise die bij grotere bedrijven kan worden aangewend. Avensus was hiervan een goed voorbeeld dat in 2011 is overgenomen door Omnitech. Opmerkelijke transacties in dit kader zijn verder ook geweest de overname van ICE consulting services door Genpact in 2007 en de strategische alliantie van cognizant met Ordina en Rabobank in hetzelfde jaar. SAP of Oracle kennis met toegang tot grote Internationale klanten is ook zeer gewild.

mijn gevoel zegd mij, 2014 word ORDINA overgenomen, door een grote jongen uit INDIA, let op mijn voorspelling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Harry de harige Aap
0
Heb je om deze opmerking te kunnen maken daar nou apart een andere inlog voor moeten aanmaken? Welke inlognaam had je hiervoor? Geldverdubbelaar? Wat een bullshit!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront