Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina november 2016

1.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Uptrend schreef op 1 november 2016 09:54:

Ik denk dat ik uit de laatste zin van het persbericht op de site van Ordina zelf een potentiële overnamekandidaat lees. Een partij die in NL de markt voor een deel aan het verliezen is....kan zo maar een stap zetten.

Om onze klanten nog beter te helpen bij het moderniseren en digitaliseren van hun bedrijfsvoering gaat Ordina een samenwerking aan met T-Systems voor een gezamenlijke go-to-market strategie op het gebied van cloud-, werkplek- en applicatiediensten. Als onderdeel van de samenwerking zal T-Systems hostingdiensten gaan leveren aan Ordina."
Dat zie ik meer als een goedkope manier van hostingdiensten. Tegenwoordig is dat niet interessant meer en brengen ze dit soort beheer onder grote beheer organisaties die met offshore werken. Moet me in de details inlezen hoe het precies zit maar verwacht hier geen overname in.
Rindex
0
quote:

Timtimster schreef op 1 november 2016 09:10:

Voor de mensen die op 2.20 hebben bijgekocht, proficiat. Je kan je vakantie alvast boeken dan
Vakantie naar? Voedselbank...
nescio
0
wat een gemanipuleer, ik snap wel dat er posters zijn die afhaken. het stinkt aan alle kanten
FC Barcelona
0
quote:

bruinisse schreef op 1 november 2016 09:59:

blijf er voorlopig maar vanaf
ga eens ergens anders spelen joh ! shorter.
drulletje drie
0
Ordina rekent op herstel overheidsopdrachten
Ordina is optimistischer over het binnenhalen van werk bij de overheid. Het bedrijf kampt in dit segment al zo'n twee jaar met snel dalende omzetten. Maar het binnenhalen van vijf raamovereenkomsten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken biedt scheidend Ordina-topman Stépan Brededveld voldoende vertrouwen dat herstel op komst is.

'Deze overeenkomsten vormen een goede basis om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien', zei Breedveld in een toelichting op de dinsdag voorbeurs gepresenteerde kwartaalcijfers. Daarbij merkte hij op dat het Rijk nog een beperkt aantal zogeheten mantelcontacten voorlopig aan Ordina heeft gegund. Bij het definitief rondkomen hiervan, maakt de onderneming hier meer over bekend.

Over de omzetbijdrage die met deze contracten zijn gemoeid, kan Breedveld echter geen mededelingen doen. Het gaat om overeenkomsten, waarbij Ordina is uitgekozen voor de inhuur van IT-specialisten. 'Wij mogen diensten aan hen leveren, maar we krijgen geen omzetgarantie', aldus Breedveld.

Overheid terughoudend

Het optimisme volgt na een moeizame periode, waarbij de overheid zich terughoudend opstelde bij het aanbesteden van automatiseringsopdrachten. dit gebeurde na een uiterst kritisch onderzoeksrapport van de Tweede kamer, die daarbij een aantal vermaarde IT-flops onder de loep had genomen.

Ordina moest daarop reorganiseren. In het afgelopen derde kwartaal had het bedrijf uit Nieuwegein baat van de hierbij ingezette kostenbesparingen. De winstgevendheid nam toe. Bovendien zette de groei in België verder door.

Beleggers reageerden teleurgesteld. Het aandeel Ordina opende 7% lager. Na twintig minuten handel was het verlies beperkt tot ruim 2%.

Alliantie met T-Systems

Verder kondigde Ordina een samenwerkingsverband aan met de Duitse IT-dienstverlener T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom. Samen gaan de twee de markt op om cloud-, werkplek- en applicatiediensten te leveren. Als onderdeel van de samenwerking zal Ordina hostingdiensten afnemen van T-Systems.

Volgens Breedveld moet deze alliantie niet worden beschouwd als een opmaat naar een inlijving door dit miljardenbedrijf. 'We worden geen onderdeel van T-Systems', zei hij. 'Ze hebben veel ervaring in Duitsland, maar zijn in Nederland een vrij beperkte partij. Ze willen harder groeien bij Nederlandse klanten. Ordina heeft geen eigen cloud-infrastructuur. De partijen vullen elkaar perfect aan.'

Omzetdaling

In het derde kwartaal behaalde de onderneming een winst voor afschrijvingen, belastingen en rentelasten van €4,2 mln, tegenover €3,7 mln in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde daarentegen met 3,7% naar €81,6 mln. In eigen land bedroeg de omzetdaling 9%, waar in België juist een plus werd behaald van 14,6%.

Over de eerste negen maanden boekte Ordina een nettowinst van €3,3 mln, tegenover €4,0 mln verlies in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor afschrijvingen, belastingen en rentelasten verdubbelde ruimschoots tot €16 mln. De omzet steeg bijna 1% naar €259,4 mln.

fd.nl/beurs/1173850/ordina-rekent-op-...
hvasd2
1
"Volgens Breedveld moet deze alliantie niet worden beschouwd als een opmaat naar een inlijving door dit miljardenbedrijf. 'We worden geen onderdeel van T-Systems', zei hij. 'Ze hebben veel ervaring in Duitsland, maar zijn in Nederland een vrij beperkte partij. Ze willen harder groeien bij Nederlandse klanten. Ordina heeft geen eigen cloud-infrastructuur. De partijen vullen elkaar perfect aan.'"

Hoe dan ook een nieuwe partij die Ordina zou kunnen overnemen..
Kompas
0
Elke LT belegger zou deze toelichting door de CEO extra vertrouwen richting de toekomst moeten geven!
Uptrend
0
Zo nadrukkelijk noemen dat Ordina niet wordt ingelijfd door T-Systems/Deutsche Telekom doet het omgekeerde vermoeden. Ik heb ze vastgehouden en heb plukjes bijgekocht. Nieuws zal sneller komen dan we verwachten. Althans dat is mijn bescheiden mening.
[verwijderd]
0
quote:

hvasd2 schreef op 1 november 2016 10:17:

"Volgens Breedveld moet deze alliantie niet worden beschouwd als een opmaat naar een inlijving door dit miljardenbedrijf. 'We worden geen onderdeel van T-Systems', zei hij. 'Ze hebben veel ervaring in Duitsland, maar zijn in Nederland een vrij beperkte partij. Ze willen harder groeien bij Nederlandse klanten. Ordina heeft geen eigen cloud-infrastructuur. De partijen vullen elkaar perfect aan.'"

Hoe dan ook een nieuwe partij die Ordina zou kunnen overnemen..
Wel mooi, want die samenwerking kan ook weer werk opeleveren voor Ordina. Partij heeft een klein aandeel in Nederland, dus werk buiten de platform diensten (denk aan maatwerk, consultancy etc) zou naar Ordina doorgeschoven kunnen worden. Hebben beide partijen baat bij.
drulletje drie
0
Update: Ordina verbetert operationele winstgevendheid
Omzet nog onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft over het derde kwartaal van 2016 de omzet verder zien afnemen, maar de operationele winstgevendheid duidelijk verbeterd. Dit maakte de ICT-dienstverlener dinsdag voorbeurs bekend.

De omzet daalde in het derde kwartaal op jaarbasis met 3,7 procent van 84,8 miljoen naar 81,6 miljoen euro. In de voorgaande twee kwartalen liet Ordina op jaarbasis een omzetstijging zien. "Het stelt teleur en de oorzaak ligt in Nederland en dan met name bij de overheid, die een stuk kritischer is geworden na het onderzoek van de Commissie-Elias", aldus vertrekkend bestuursvoorzitter Stépan Breedveld in een toelichting op de cijfers.

De omzet uit overheid nam 8,0 procent af naar 27,5 miljoen euro, de omzet uit Zorg steeg met 31,3 procent naar 6,1 miljoen euro en de omzet uit Industrie dikte 2,0 procent aan naar 24,1 miljoen euro. Financiële Dienstverlening liet een daling zien van 10,1 procent naar 24,0 miljoen euro. Breedveld sprak dinsdag van een flinke afslanking in de financiële sector, waardoor er onder druk van de vakbonden ook geen tijdelijk personeel meer wordt ingehuurd.

De omzet uit Nederland daalde met 8,7 procent naar 60,8 miljoen euro, waarbij de naar omzet gemeten grootste divisie Professional Services 5,2 procent minder inkomsten had van in totaal 33,6 miljoen euro. België/Luxemburg steeg in omzet met 14,6 procent naar 18,2 miljoen euro.

Ordina meldde verder vijf raamovereenkomsten bij het Nederlands ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te hebben gewonnen voor de inhuur van ICT-personeel. Breedveld legde dinsdag uit dat deze contracten 1 tot 2 weken oud zijn, en waar nu mensen voor geleverd gaan worden. "Verder staan er nog 3 tot 5 mantelovereenkomsten in de markt, waarvan een aantal voorlopig aan Ordina zijn gegund. Pas bij een definitieve toewijzing treden we met de bekendmaking naar buiten", aldus de topman.

De zogeheten 'recurring' winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg van 3,7 miljoen naar 4,2 miljoen euro, na correctie van afvloeiingen van 1,7 miljoen euro. Vorig jaar lag deze laatste post op 1,8 miljoen euro. De operationele marge kwam uit op 5,2 procent. Vorig jaar was dit nog 4,3 procent.

"Met een lagere omzet in de segmenten overheid en financiële dienstverlening, is het resultaat verder gestegen door kostenbeheersing", aldus Breedveld.

Over de eerste 9 maanden kwam er een nettoresultaat van 3,3 miljoen euro uit de bus rollen, waar vorig jaar nog een verlies van 4,0 miljoen euro in de boeken stond. In het derde kwartaal was de winstvorming ten opzichte van het eerste halfjaar, waarover een nettowinst werd gemeld van bijna drie miljoen euro, duidelijk lager. Het management noemde als belangrijkste reden daarvoor de aanzienlijke hoeveelheid vakantiedagen in de afgelopen periode.

De nettoschuld liep terug van 11,1 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal van 2015 naar 5,9 miljoen euro ultimo september dit jaar. Dit had ook een positief effect op de leverage ratio.

Ordina had aan het einde van het derde kwartaal 2.707 fte's in dienst, 44 minder dan aan het einde van het tweede kwartaal. Het accent bij Ordina ligt nu, na een periode van verjonging, op werving en behoud van personeel.

Een concrete verwachting ontbrak, net als bij de cijfers over de eerste zes maanden van dit jaar.

Het aandeel Ordina noteerde dinsdag op een vrijwel vlak Damrak 5,7 procent lager op 2,29 euro.

Update: om meer informatie, commentaar van het management en koersreactie te vermelden.

Door: ABM Financial News.
greenspanalan
0
Over de eerste 9 maanden kwam er een nettoresultaat van 3,3 miljoen euro uit de bus rollen, waar vorig jaar nog een verlies van 4,0 miljoen euro in de boeken stond. In het derde kwartaal was de winstvorming ten opzichte van het eerste halfjaar, waarover een nettowinst werd gemeld van bijna drie miljoen euro, duidelijk lager. Het management noemde als belangrijkste reden daarvoor de aanzienlijke hoeveelheid vakantiedagen in de afgelopen periode.

Dus in Q3 slechts 300k nettowinst tov 3m in de eerste 6 maanden. In de tussentijd is het aandeel ruim 100% gestegen. Verder een lagere omzet.

93m aandelen, beurswaarde op basis slotkoers van gisteren (2,43) = 226m. Winst over 9 maanden 3,3, als ik dat doortrek naar 12 maanden dan is dat 4,4m. Dan ligt de K/W boven de 50...

Het is geen Google of Apple he?
hvasd2
0
Met die 3,3 miljoen na 9 maanden zou er zomaar eens dividend kunnen komen in februari !?
Emmen2019
0
Tja een beetje nuchterheid van mijn kant , Oktober zin w begonnen met een koers van 2,000 euro , 31-10 gesloten op 2,427.

Als alles deze maand November is neergedaald na een lawine van Q3 Cijfers dan zullen e zien waar de Koers Ordina weer staat :-)
Nel
0
quote:

hvasd2 schreef op 1 november 2016 10:32:

Met die 3,3 miljoen na 9 maanden zou er zomaar eens dividend kunnen komen in februari !?
men keert 35% uit dus..
greenspanalan
0
greenspanalan
0
quote:

hvasd2 schreef op 1 november 2016 10:32:

Met die 3,3 miljoen na 9 maanden zou er zomaar eens dividend kunnen komen in februari !?
Met die 300k in de laatste drie maanden niet in ieder geval. En dan nog, ze keren 35% dividend uit. 4,4*,35= 1,54m gedeeld door 93 miljoen aandelen = 1,7 ct per aandeel.

Wow!
[verwijderd]
0
quote:

sappas schreef op 1 november 2016 08:40:

De cijfers waren niet verkeerd maar ook niet geweldig en verklaart niet de opgelopen koers en het groot volume van de laatste weken.

Groetjes,

Sappas

Sappas,

bedankt voor je advies.

Tini
1.624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 78 79 80 81 82 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront