Oxurion (vh ThromboGenics) « Terug naar discussie overzicht

Thrombo in 2016: Jackpot?

57 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Diegy
0
quote:

relpinda schreef op 13 mei 2016 09:39:

www.iex.nl/nieuws/ANP-120516-277/Gala...

MECHELEN (AFN) - Galapagos is vooral uit op andere biotechbedrijven die medicijnen ontwikkelen die al op patiënten worden getest. Dat zei topman Onno van de Stolpe donderdag tegen het Financieele Dagblad in een toelichting op een interview op BNR.
Galapagos heeft momenteel drie middelen in ontwikkeling in de zogeheten fase-2, die op patiënten worden getest. ,,Het zou prettig zijn als we één of twee extra fase-2-middelen hebben", zei Van de Stolpe in de toelichting.
In het radio-interview gaf de bestuursvoorzitter aan veel geld in kas te hebben, onder meer dankzij de samenwerking met het Amerikaanse farmaconcern Gilead bij de ontwikkeling van een reumamedicijn. Hoe groot de oorlogskas is wilde hij niet zeggen. Galapagos heeft een kaspositie van ongeveer een miljard euro.

En zou er een samenwerking met ThromboGenics in kunnen zitten??

LZA
Zou er een mogelijkheid zijn dat Galapagos een Thrombogenics gaat overnemen? Koers is er wel naar op 3,00 euro. Koers stond 2 maanden geleden nog op 3,70
Diegy
0
Aandeelhouders van Thrombogenics hebben de Raad van Bestuur maandag een volmacht gegeven om het kapitaal met 100 procent te verhogen indien die dat nodig acht. Een volmacht voor een gifpil dus.

Een gifpil is het ultieme wapen van een bedrijf tegen een vijandige overname. Bij Bpost, Proximus en Galapagos schoten aandeelhouders onlangs zo'n verdedigingsmuur af. Thrombogenics had meer geluk, al waren er ook een pak dwarsliggers. Het voorstel werd uiteindelijk goedgekeurd met 83,7% van de stemmen. Een meerderheid van 75 procent volstond.
Aan de huidige aandelenkoers, is het niet onverstandig ons een beetje te beschermen.
PATRIK DE HAES
CEO THROMBOGENICS

Maar waarom is die beschermingsmuur nodig? ‘Om meer manoevreerruimte te hebben in geval van een vijandig overnamebod', zegt CEO Patrik De Haes. 'We hebben in maart, na maanden screening, voor het eerst onze pijplijn met nieuwe onderzoeksprojecten voorgesteld aan de buitenwereld. We hebben er het volste vertrouwen in en we denken dat ook andere bedrijven het interessant zullen vinden. Aan de huidige aandelenkoers, is het niet onverstandig ons een beetje te beschermen.'

Thrombogenics heeft momenteel een beurswaarde van 115 miljoen euro. Trek daar de cash af en je houdt amper 15 miljoen euro over. Dat is de waarde die beleggers kleven op de activiteiten, het onderzoek van Thrombogenics. Niet veel dus.
De slinger is te ver doorgeslagen, de ene keer naar links en nu naar rechts.
25GTi
0
Slechts 0,5% (of hooguit 0,78%) shortpositie in Thrombo. Dat was enige maanden geleden wel anders.
www.shortsell.nl
25GTi
0
Zitten ze stil bij Thrombogenics?
Weinig nieuws en de koers blijft rond de €3 dobberen. Maar wel redelijke volumes.
www.thrombogenics.com/sites/default/f...
[verwijderd]
0
quote:

25GTi schreef op 8 september 2016 11:33:

Zitten ze stil bij Thrombogenics?
Weinig nieuws en de koers blijft rond de €3 dobberen. Maar wel redelijke volumes.
www.thrombogenics.com/sites/default/f...
Tja met een jackpot moet je geluk hebben hé
relpinda
0
Nog een beetje oud nieuws. Maar 20 Okt. moet er meer nieuws komen!

Minder verlies Thrombogenics
Gepubliceerd op 25 aug 2016 om 18:10 |
ThromboGenics (11:50)
EUR 2,894 -0,016 (-0,55%)

Thrombogenics heeft in de eerste zes maanden van 2016 zowel de omzet als de verliezen zien teruglopen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de halfjaarcijfers van het Leuvense biotechbedrijf dat zich richt op de behandeling van diabetische oogziekte.

De inkomsten van Thrombogenics daalden van 6,0 miljoen naar 4,0 miljoen euro. De omzet afgelopen halfjaar was inclusief 1,4 miljoen euro aan royalties van partner Alcon.

Het operationeel verlies daalde ook, van 19,8 miljoen naar 15,0 miljoen euro. Onder de streep liep het nettoverlies terug van 19,2 miljoen naar 15,0 miljoen euro.

Eind juni had Thrombogenics nog 91,5 miljoen euro in kas, grofweg 10 miljoen euro minder dan eind 2015.

Op een rode beurs leverde Thrombogenics 0,3 procent in op 3,01 euro.

ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
- See more at: www.beursduivel.be/Beursnieuws/148743...

LZA
Diegy
0
Zit ook te denken om in te stappen. Is al een tijdje stil rond thrombogenics. Volgens mij komen er eerdaags onderzoek resultaten naar buiten wat een aardige trigger voor de koers kan zijn. Dieptepunt hebben we nu wel gehad rond de 2,90. Thrombogenics heeft voldoende eigen geld rond de 92 miljoen in kas. Zal er er eerdaags niet een partij interesse hebben om ze van de beurs te halen rond de 3,70? Alleen die 92 miljoen is al 3,15 aan beurswaarde waard.
25GTi
0
quote:

Diegy schreef op 29 september 2016 17:46:

Zit ook te denken om in te stappen. Is al een tijdje stil rond thrombogenics. Volgens mij komen er eerdaags onderzoek resultaten naar buiten wat een aardige trigger voor de koers kan zijn. Dieptepunt hebben we nu wel gehad rond de 2,90. Thrombogenics heeft voldoende eigen geld rond de 92 miljoen in kas. Zal er er eerdaags niet een partij interesse hebben om ze van de beurs te halen rond de 3,70? Alleen die 92 miljoen is al 3,15 aan beurswaarde waard.
Er kan maar zo een trigger komen die de koers een boost geeft waardoor de koers op een dag een 10% omhoog gaat. Je weet maar nooit in biotechland.

Ik was al ver onder de €3 ingestapt tijdens de Brexitdag. Zo gauw er nieuws dreigt of lijkt te komen zal ik zeker flink uitbreiden. Op dit moment is het nieuws schaars en of afwezig en dus wordt het tijd voor wat nieuws.

Binnenkort staan ze op de beurs: American Academy of Ophthalmology
15 Oct 2016 to 18 Oct 2016 in Chicago,USA. Wie weet wat dat oplevert?
relpinda
0
Zoals beloofd,
FOLLOW-UP
21 oktober 2016 Bewaren in Mijn Archief
H- 4
De komende kwartalen valt er nog niet veel nieuws te verwachten. Aangezien de onderzoeksprogramma's zich nog in een vroege ontwikkelingsfase bevinden blijven we nog afzijdig, ook al is de kaspositie goed voor bijna 90% van de beurswaarde.
Thrombogenics verbruikte in het derde kwartaal slechts 3,3 mln. EUR cash, zodat eind september nog 88,2 mln. EUR op de rekening stond. Daarnaast was er weinig nieuws. Voor eind dit jaar betreedt THR-317 (oogziekte bij mensen met suikerziekte ) de klinische fase. Het zou het derde kandidaat-product zijn in de klinische fase. Resultaten van deze studies moeten pas in de tweede jaarhelft van 2017 verwacht worden.

Advies van KBC Securities over ThromboGenics

Beurshuis KBC Securities
Aandeel ThromboGenics
Datum 21 oktober 2016
Advies Houden
Koersdoel 4,00 EUR

Detail advies

BRUSSEL (Trivano.com) - Op 21 oktober 2016 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor ThromboGenics (THR; ISIN: BE0003846632) herhaald. Het advies van KBC Securities voor ThromboGenics blijft "houden".
De analisten behouden hun koersdoel van 4,00 EUR.
Op 20 oktober 2016 publiceerde ThromboGenics een trading update.

LZA
relpinda
0
Was Trombogenics ook niet bezig met iets dergelijks tegen Alzheimer!? of heb ik dat mis?

LZA

Belangrijke stap gezet in ontwikkeling Alzheimer-medicijn

De weg naar genezing van Alzheimer is nog lang en hobbelig, maar Amerikaanse onderzoekers hebben in een proef met patiënten een belangrijke stap gezet. Het medicijn verubecestat blijkt de productie van bèta-amyloïd te remmen. Dit eiwit is belangrijk bij de groei van zenuwcellen en het herstel van beschadigde cellen. Maar bij Alzheimer-patiënten hopen de eiwitten zich op en kunnen zo de communicatie tussen de hersencellen hinderen.

Door: Anouk Broersma 2 november 2016, 19:00

s.vk.nl/s-a4407408/
Volg de Volkskrant

Veel onderzoekers denken dat ophoping van amyloïden een belangrijke veroorzaker is van de typische klachten van Alzheimer-patiënten, zoals geheugenverlies, stemmingswisselingen en problemen met de motoriek.

De onderzoekers, van de Amerikaanse farmaceut Merck, verlaagden de productie van die amyloïden bij Alzheimer door het blokkeren van het enzym BACE1, dat een grote rol speelt in de productie van de eiwitten. Tot nu toe was het probleem met BACE1-remmers dat ze te gevaarlijk waren om in de benodigde dosis aan patiënten te geven: het kon leiden tot serieuze schade aan de lever of zelfs verdere aftakeling van het brein.

Bij dit nieuwe medicijn is dat niet het geval. Bij een experiment met 32 Alzheimerpatiënten, gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine, traden zowel bij eenmalige als meermalige innamen geen ernstige bijwerkingen op. Daarnaast vonden de onderzoekers het gehoopte effect: een flinke afname van de concentratie bèta-amyloïd in zowel bloed als hersenvocht van de proefpersonen.

Stroomversnelling
Alzheimer in Nederland

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie. Volgens cijfers van Alzheimer Nederland leden in 2014 260.000 mensen in Nederland aan dementie, waarvan zo’n 70% de ziekte van Alzheimer had. Zoals het er nu voor staat, zal het aantal dementerenden volgens de organisatie in de komende 25 jaar verdubbelen tot een half miljoen.

De droom van een medicijn tegen Alzheimer komt steeds dichterbij

Alzheimeronderzoeker Wiesje van der Flier (VUmc)
Alzheimeronderzoeker Wiesje van der Flier (VUmc), niet betrokken bij de nieuwe studie, reageert enthousiast. Een oplossing vinden voor de vorming van de zogenoemde amyloïdeplaques is volgens haar cruciaal in het Alzheimeronderzoek. 'Dat de onderzoekers geen serieuze bijwerkingen melden is goed nieuws: want dergelijke behandelingen werken diep op het brein in, dan zijn bijwerkingen altijd een risico.' Ze wijst op verschillende andere lopende studies rondom amyloïden, bijvoorbeeld ook naar manieren om amyloïdeplaques af te breken die reeds in het brein zitten. 'Maar het is natuurlijk ook mooi als we de productie ervan kunnen remmen.'

Vervolgonderzoek moet nog wel uitwijzen of het medicijn ook op lange termijn werkt. Van der Flier: 'Ik ben nieuwsgierig naar die uitkomsten. We lijken met het onderzoek nu in een stroomversnelling te zitten. De droom van een medicijn tegen Alzheimer komt steeds dichterbij.'
25GTi
0
Ik denk dat de titel pas volgend jaar gaat gelden. "Thrombo in 2017: Jackpot!"

Wel een enorm volume vandaag. Misschien dat er wat zit aan te komen.
Wie heeft de glazen bol goed gepoetst?
winst is winst
0
je ziet af en toe wat,,vreemde,,dingen in het boekje.
zoals vorige week ineens een laat van 135000 stuks ofzo bij sluiting.
dus ze lopen een beetje te rommelen om wat voor reden ook.
hou ze zeker vast in 2017 en wacht de ontwikkelingen af.
Diegy
0
quote:

winst is winst schreef op 7 december 2016 10:46:

sinds kort ingestapt.
mooi volume op de vroege ochtend.
Zit ook te denken om in te stappen. Koers heeft dit jaar lange tijd rond de 3,10 a 3,40 gestaan. Nu 2,51. Er is genoeg geld in kas om de komende 3 jaren te overbruggen en begin van het jaar verwachten ze nieuws over de studies. Wat de koers fors hoger kan zetten. Bodem is wel bereikt nu. Tijd voor de eindejaars rally richting de 3,00
trab33
0
wat denk je dat de koers gaat doen Stefan in de komende weken
volgens mij gaat de koers naar 2.2
bik
0
quote:

trab33 schreef op 8 december 2016 12:46:

wat denk je dat de koers gaat doen Stefan in de komende weken
volgens mij gaat de koers naar 2.2
Heb er zojuist 2000 ingerold,koersje moet omheug,mien jong.Grrrr.
Diegy
0
begin 2017 verwachten ze de eerste resultaten van de studies te krijgen.
Kan een enorme trigger voor de koers zijn.

Wat je nu vooral moet onthouden is het volgende:
- Er is genoeg geld in kas om de komende 3 jaren te overbruggen
- De 4 studies, 4 doelkansen in die grote wereld van Diabetes
- Diabetes is de epidemie van de 21ste eeuw

Feiten en cijfers over diabetes: wereldwijd
- Wereldwijd hebben 347 miljoen mensen diabetes
- 26 miljoen Amerikanen (8,3% van de bevolking) hebben diabetes
- Circa 4 miljoen mensen overlijden jaarlijks als gevolg van complicaties van diabetes
- Meer dan 80% van de diabetes sterfgevallen vindt plaats in lage-en midden-inkomenslanden
- Diabetes zal de 7e belangrijkste oorzaak zijn van overlijden, in 2030
Diegy
0
Bied neemt aardig toe met grote aantallen en de laat is vrij leeg. Koers stond vorige week nog op 2,75. Zo ook maar eens een koop order plaatsen. Bij goed nieuws koop je dit aandeel bij opening in de 3 euro.
bik
0
Heeft U ze al binnen,het vuurtje lijkt weer aangewakkert.Upperdepup zouden ze bij Pharming zeggen.Op naar de $10 vlgd.jaar.Grmpffft.
57 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 09:31
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 2.421.562
Volume gemiddeld 120.969.924
Volume gisteren 17.872.298

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront