Nyloplast boekt winststijging van 78% dankzij eenmalige bate
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Nyloplast heeft over de eerste zes maanden van 2007 een nettowinst geboekt van euro 2,3 mln, een stijging van 78% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de verwerker van kunststof halffabrikaten woensdag bekendgemaakt.

De winst is inclusief een bijzondere bate van euro 0,8 mln. Nyloplast ontvangt deze bate als gevolg van een afwikkeling van een schade-uitkering na een brand, die eind 2005 al woedde bij een Britse vestiging van het bedrijf. Exclusief deze eenmalige meevaller zou de winst in het eerste halfjaar zijn gestegen met 13% naar euro 1,5 mln.

Nyloplast heeft besloten de bate van euro 0,8 mln uit te keren aan aandeelhouders via een eenmalig interimdividend van euro 0,70 per aandeel.

Het bedrijf behaalde een omzet van euro 19,2 mln in het eerste halfjaar, ten opzichte van euro 17,8 mln over de
eerste helft van 2006. De omzettoename van 8% is vooral te danken aan groei van de kernactiviteiten Nyloplast Europe en Danielson Europe, die gespecialiseerd zijn in kunststof fittingen en elektronische bedieningspanelen.

Op basis van de huidige vooruitzichten verwacht Nyloplast voor heel 2007 een nettowinst uit normale bedrijfsuitoefening die 'hoger moet kunnen uitkomen' dan de euro 2,2 mln over 2006.

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)