AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO maandag 4 oct a.s.

10 Posts
Inschatter
0
Maandagochtend snel zijn met calletjes AKZO. Ik verwacht dat zij maandag een vd sterkste stijgers in de index zullen zijn. Vorige week flink afgestraft. Sentiment nu (weer) goed. En so what als beleggers de onlangs geformuleerde doelstellingen ietwat aan de voorzichtige kant vonden. Beter 'undercommit and overperform' dan andersom. Eens?
[verwijderd]
0
Gaan gewoon richting de 52 en dan is het koersdoel 78.
Goed gepositioneerd fonds. Heeft de laatste tijd een paar mega deals kunnen binnen halen (Wal-Mart, Chinesche club overgenomen, ambities) en gaat binnenkort ook nog een interim dividend betalen (Euro 0,32). Dus helemaal mee eens. Basta
voda
0
PREVIEW: Akzo Nobel nettowinst KW3 EUR215 mln, marges onder druk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) zal donderdag naar verwachting over het derde kwartaal een nettowinst rapporteren van EUR215,3 miljoen bij een omzet van EUR3,82 miljard, zo blijkt uit een concensus van Factset Research, opgebouwd uit de taxaties van 14 analisten. In het derde kwartaal van 2009 boekte Akzo nog een omzet van EUR3,4 miljard en een nettowinst van EUR197 miljoen. De EBITDA zal naar verwachting toenemen naar EUR598,6 miljoen ten opzichte van EUR528 miljoen vorig jaar. De analisten verwachten dat het coatingsbedrijf afgelopen kwartaal wat margedruk zal hebben ervaren, door de stijgende grondstofprijzen. Akzo Nobel zal herhalen "voorzichtig optimistisch" te zijn voor de rest van het jaar, zo denken de analisten. Omstreeks 11.30 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR44,37, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (MAN)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Marges AkzoNobel staan onder druk'
20 oktober 2010, 11:17 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het derde kwartaal de omzet zien stijgen. De marges staan echter onder druk door onder meer gestegen grondstofprijzen, verwachten analisten. De grootste verfproducent ter wereld komt donderdag om 7.00 uur met cijfers over het derde kwartaal.

AkzoNobel heeft dit kwartaal weinig mogelijkheden om te verrassen, denkt analist Fabian Smeets van Rabo International. ,,De meeste kostenbesparingen zijn achter de rug''.

Het verhaal van de groei in Azië en Latijns-Amerika staat, maar in Europa en de VS blijft de divisie Decorative Paints zwak, aldus Smeets. Daarnaast zal met name Performance Materials last hebben van lagere marges als gevolg van gestegen grondstofprijzen. ,,Er is niets dramatisch aan de hand, maar de groei vertraagt''.

Een lichte groeivertraging

Voor het vierde kwartaal vreest Smeets een lichte groeivertraging in China. ,,De overheid trapt nu op de rem, en als de overheid daar iets wil, lukt het meestal ook''.

Analist Michel Veul van SNS Securities verwacht een relatief sterke prestatie van de divisie Specialty Chemicals. Volgens Veul blijft AkzoNobel bij de eerder uitgesproken verwachting van ,,voorzichtig optimisme'' voor het gehele jaar 2010.

voda
0
UDPATE: Akzo Nobel boekt hoger dan verwachte winst in KW3


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Akzo Nobel nettowinst KW3 2010 hoger dan verwacht' om meer informatie, koersreactie en analistencommentaar toe te voegen).


Door Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) heeft over het derde kwartaal van 2010 een hoger dan verwachte nettowinst geboekt, onder meer dankzij een sterker dan voorziene prestatie van de chemie-activiteiten.

De nettowinst steeg naar EUR238 miljoen van EUR197 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, bij een omzet die toenam naar EUR3,9 miljard van EUR 3,4 miljard. De cijfers komen daarmee hoger uit dan verwacht. Analisten geraadpleegd door Factset Research hielden gemiddeld rekening met een nettowinst van EUR215,3 miljoen en een omzet van EUR3,82 miljard.

De hogere grondstofkosten zorgden voor een daling van de brutomarge naar 41,1% van 42,3% in het tweede kwartaal.

Analisten bestempelen de cijfers van Akzo als "gemengd", waarbij zij verwijzen naar de veel sterker dan verwachte omzet en operationele resultaten bij Specialty Chemicals, terwijl de margedruk groter was dan verwacht bij Decorative Paints en Performance Coatings.

Specialty Chemicals boekte in het afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat voor goodwill en afschrijvingen (EBITDA) van EUR254 miljoen tegen EUR197 miljoen een jaar eerder, terwijl de omzet steeg met 15% naar EUR1,27 miljard.

Bij Decorative Paints bleef de EBITDA gelijk op EUR198 miljoen terwijl de omzet steeg met 8% naar EUR1,37 miljard. In Performance Coatings bedroeg de omzet EUR1,24 miljard en daalde de EBITDA met 2% naar EUR166 miljoen.

In september kondigde Akzo Nobel op zijn Capital Markets Day aan in ongeveer vijf jaar te willen groeien naar een jaaromzet van EUR20 miljard, waarbij het concern stelde nadrukkelijk in te zullen zetten op groei in "snelgroeiende economieen".

In het derde kwartaal werden in de groeimarkten volgens Akzo Nobel door alle bedrijfsonderdelen opnieuw hoge omzetstijgingen gehaald. In de volwassen markten bleef de omzetontwikkeling achter.

Het grootste verf- en coatingsbedrijf ter wereld blijft "voorzichtig optimistisch" over 2010.

Op het Damrak noteert Akzo Nobel rond 10.40 uur 2,2% lager op EUR43,66 terwijl de AEX 0,3% stijgt.


Door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com

voda
0
Akzo Nobel KW3 2010 sterke set cijfers - handelaar


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) publiceert donderdag voorbeurs over het derde kwartaal volgens handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer "een sterke set cijfers". Zowel de omzet als de nettowinst zijn in zijn visie goed, alsmede het interimdividend. "Dat laatste is een sterk signaal in de richting van aandeelhouders", aldus Koenders. Hij merkt verder op dat het een goed teken is dat het bedrijf zich optimistisch uit in zijn outlook. Het aandeel Akzo Nobel sloot woensdag op EUR44,64. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Grondstofprijzen drukken koers AkzoNobel'
21 oktober 2010, 13:54 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft de gestegen grondstofprijzen niet op tijd kunnen doorberekenen aan klanten. ,,Dat risico zat er in en heeft zich nu gematerialiseerd'', zei analist Fabian Smeets van Rabo International. De stevige koersdaling van AkzoNobel is mogelijk het gevolg van de teleurstelling hierover.

Daarnaast zouden beleggers zich ook zorgen kunnen maken over de mogelijkheid van een vertraging van de bouwactiviteiten in China, aldus Smeets.

AkzoNobel noteerde donderdag rond 13.45 uur 2,7 procent lager op 43,45
voda
0
Wal-Mart deal kost AkzoNobel miljoenen
21 oktober 2010, 11:17 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel moet circa 25 tot 30 miljoen dollar aan kosten maken om de overeenkomst met Wal-Mart te kunnen implementeren. Dat zei financieel topman Keith Nichols donderdag. De lasten worden waarschijnlijk evenredig verdeeld over het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar.

Het gaat om kosten voor onder meer reclamemateriaal, opzetten van de distributie, bevoorraden van winkels etcetera. AkzoNobel kwam in het derde kwartaal overeen de belangrijkste verfleverancier te worden van de Amerikaanse detailhandelsgigant.

Nichols wilde donderdag niet ingaan op vragen over een mogelijke toekomstige verkoop van de activiteiten van Decorative Paints in de Verenigde Staten.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2024 11:25
Koers 64,060
Verschil -0,080 (-0,12%)
Hoog 64,900
Laag 63,880
Volume 56.033
Volume gemiddeld 443.376
Volume gisteren 1.105.823

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront