Forum: Vivendi » Vivendi: gaat het eindelijk gebeuren? | DeBeurs.nl

Vivendi: gaat het eindelijk gebeuren?

251 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
torro
0

Frans mediabedrijf beschuldigd van onregelmatigheden bij aankoop aandelen Mediaset.
(ABM FN-Dow Jones) De Franse politie heeft donderdag een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Vivendi vanwege vermeende onregelmatigheden bij de aankoop van een belang vorig jaar in het Italiaanse Mediaset. Dit bevestigde een woordvoerder van het Franse mediabedrijf donderdag aan The Wall Street Journal.
In december 2016 begon Vivendi met het opbouwen van een belang in het Italiaanse Mediaset. Uiteindelijk gaf het Franse mediabedrijf 1,26 miljard euro uit voor een belang van bijna 30 procent.
Fininvest, de holding van de familie Berlusconi, die een belang in Mediaset bezit van 40 procent, beschuldigde Vivendi ervan de koers van het aandeel Mediaset onder druk gezet te hebben om de aandelen vervolgens tegen een lagere prijs te kunnen kopen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Brogembank
0
Ik zag gisteren dat Vivendi in de top-10 holdings van Neerlands oudste beleggingsfonds, Robeco staat, these days the Robeco Global Stars Equities Fund geheten...
www.robeco.com/doca/ROBECO_B-fact-201...

Mvg
Brogem
voda
0
Meer omzet Vivendi

Frans mediabedrijf herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Vivendi heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van het Franse mediabedrijf.

De omzet van de mediagroep kwam op jaarbasis 19,3 procent hoger uit op 3,18 miljard. Dit was inclusief de overname van Havas, eerder dit jaar. Bij constante wisselkoersen was sprake van een omzetstijging van 2,7 procent. Analisten rekenden op een omzet van 3,24 miljard euro.

Bij betaaltelevisiezender Canal+ daalde de omzet met een half procent, terwijl bij platenmaatschappij Universal Music sprake was van een stijging van de opbrengsten met 0,8 procent.

In de verslagperiode steeg het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) 5,7 procent, van 277 miljoen naar 293 miljoen euro. Bij constante wisselkoersen was evenwel sprake van een daling van 5,2 procent. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een EBITA van 289 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een 15,4 procent lagere nettowinst van 223 miljoen euro voor Vivendi, tegen 264 miljoen euro in het derde kwartaal van 2016.

Outlook

Vivendi herhaalde donderdag de eerder afgegeven outlook, waarbij het mediabedrijf een stijging van de omzet in het hele boekjaar verwacht van meer dan 5 procent, exclusief de overname van Havas. Het concern voorziet verder een stijging van de EBITA met circa 25 procent, terwijl voor Canal+ een EBITA-doelstelling is gesteld van circa 350 miljoen euro, tegenover 240 miljoen euro in 2016. De EBITA van Universal Music moet dit jaar met 20 procent stijgen.

Het aandeel Vivendi sloot donderdag 3,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
FORT1944
0
Wat is dat TORRO : EEN KOERS ONDER DRUK ZETTEN OM LAGER TE KUNNEN KOPEN ? MEDIASET is in handen van aandeelhouders , als die niet willen verkopen gebeurt er niets .Natuurlijk TIJDENS DE OPBOUW tot 30% heeft VIVENDI de koers opgekrikt en door niet meer te kopen daalt de koers opnieuw , gewoon dat is beurs .
Vivendi heeft laten weten dat ze voorlopig het bij 30% houdt .
FORT1944
0
Beste Brogem , U ziet ROBECO heeft er 3,4% in belegd , dat is niet onaardig !
We zitten GOED met VIVENDI , we zitten aan 23,30 , misschien gaan we de 30€ sneller terugzien dan we verwachten . De omzet en de winst ogen goed !
Brogembank
0
Vivendi lijkt (ik zeg lijkt...) eindelijk omhoog te gaan uitbreken...
keep my fingers crossed :-)
voda
0
Vivendi neemt Paylogic over
Financiele details niet vermeld.

(ABM FN-Dow Jones) Vivendi-dochterbedrijf See Tickets neemt Paylogic, een Nederlandse ticketverkoper over. Dit meldde het Franse mediabedrijf maandag zonder de financiële details van de transactie te vermelden.

See Tickets breidt met de overname zijn wereldwijde netwerkt uit. De Nederlandse ticketverkoper is de snelst groeiende kaartjesverkoper in Europa. Paylogic's belangrijkste klanten, waaronder Tomorrowland, ID & T, ADE en Awakenings, sluiten zich aan bij See Tickets.

See Tickets sloot tegelijkertijd een overeenkomst met LiveStyle en zijn dochterondernemingen om de ticketverkoop te organiseren van de Amerikaanse festivals en evenementen

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Brogembank
0
lang geleden dat ik dit forum bezocht heb.
Zou het zo zijn dat het lek eindelijk boven water is bij Vivendi? Dat ik ooit met een bescheiden winst van deze trommelstukken afscheid kan nemen???

FORT1944
0
Brogembank , we zijn erin blijven geloven , het inkoopprogramma van Vivendi, de maximale inkoop koers is vastgesteld op 30€ , niet te vlug afscheid nemen!
cross your fingers men :)
FORT1944
0
Beste DROGEMBANK , we zijn de kaap van 26€ aan 't nemen , hopelijk kunt ge leven met deze koers .
Com ITALIE is wel een nieuw zorgenkind , dat lost zich wel op !
voda
0
Vivendi wil kunnen stemmen bij Mediaset

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 09:30 | Views: 91

MILAAN (AFN/RTR) - Het Franse mediaconcern Vivendi heeft een verzoekschrift ingediend bij een Italiaanse rechtbank om zijn stemrecht te behouden bij een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Dat heeft Vivendi laten weten.

Mediaset, waarin Vivendi een belang heeft van ongeveer 29 procent, had vorige week een klacht ingediend bij de Italiaanse marktwaakhond. Daarin beschuldigde het Vivendi van het lekken van informatie met het oog op het doorkruisen van bedrijfsherstructureringsplannen.

Mediaset wil zijn Italiaanse activiteiten en een meerderheidsbelang in Spaanse activiteiten samenvoegen in een nieuw bedrijf, dat op papier in Nederland zou zijn gevestigd. Dat zou schaalvoordelen opleveren in de strijd met mediareuzen als Disney en Netflix. Op 4 september is hierover een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Vivendi is tegen de stap om dat die de macht van de familie Berlusconi zou vergroten en de belangen van andere aandeelhouders zou schaden.Vivendi wil kunnen stemmen bij Mediaset
251 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-okt-19 17:36
Koers 25,420
Verschil +0,250 (+0,99%)
Hoog 25,880
Laag 25,210
Volume 5.116.492
Volume gemiddeld 3.754.061
Volume gisteren 5.187.889