Fountain « Terug naar discussie overzicht

Forum Fountain geopend

3 Posts
IEX - Forummoderator
0
Fountain is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van oplosbare poeders bestemd voor automaten van warme en koude dranken. De activiteit van het concern is rond 2 polen georganiseerd:

verkoop van oplosbare poeders: koffie, thee, chocola, bouillon en soepen, verpakt in patronen en capsules;

vervaardiging van drankautomaten.

De producten worden voornamelijk verkocht via een netwerk van 200 exclusieve dealers wereldwijd.De geografische verdeling van de omzet is als volgt: België (23,6%), Frankrijk (67,9%), Denemarken (4,1%) en andere (4,4%).

Groet Henk
Kees 1938
0
De omzet zakt zo'n beetje elk jaar, terwijl het aantal aandelen alleen maar toeneemt. Hun producten zijn eigenlijk prima. Koffie, thee en soep. Lekker goedkoop en simpel en vooral ook lekker dat er ook soep in zit. Eigenlijk niks mis mee zou je zo zeggen. De apparaten ogen alleen niet zo sexy en misschien dat dat wel het probleem is. Ik heb zelf ook 1 keer een kopje soep gehad en toen zat ik wel een beetje te hannesen om het poeder in de beker te krijgen.

Weet iemand anders nog wat te zeggen over het reilen en zeilen bij dit bedrijf? Waarom gaat het zo slecht daar, moeten ze soms dure cupjes gaan verkopen met glimmende smart-machines voorzien van computer en breedbeeld tv of hebben ze de marketing soms niet op orde?
voda
0
Hogere commerciële inspanningen duwen Fountain in het rood
Fountain
FOU
1,19%

, de Waalse aanbieder van warmedrankenservice aan kmo's, legde vrijdagavond over het eerste halfjaar een hoopgevend rapport voor. De negatieve omzettrend (-9%) die in het eerste kwartaal merkbaar was, is in het tweede kwartaal helemaal in de goede richting omgeslagen. Tegenover het door strenge lockdowns getekende tweede kwartaal van 2020 kwam de omzet 52 procent hoger uit.

Over de eerste zes maanden realiseerde Fountain een omzet van 10,3 miljoen euro, wat 14,1 procent meer is dan een jaar eerder. Tegenover de vergelijkbare periode van 2019 is er wel nog een achterstand van 19,5 procent. Het omzetherstel verloopt 'trager dan verwacht', zegt Fountain, en dat komt vooral door het aanhoudende telewerken. Het thuiswerken resulteert in een lager verbruik van koffie en andere warme dranken op kantoor of in het bedrijf. Anderzijds wist het bedrijf wel nieuwe klanten te winnen.

Om de verkoop te stimuleren zette Fountain zijn commerciële en dienstverlenende krachten weer volop aan het werk. De operationele kosten lagen daardoor 1 miljoen euro hoger dan een jaar geleden. De recurrente brutobedrijfswinst (rebitda) bedraagt slechts 123.000 euro, tegenover nog 560.000 euro in de eerste zes maanden van 2020. Netto duikt Fountain voor 1,1 miljoen euro in het rood, waar er een jaar geleden nog een minieme winst was.

Voor de rest van het jaar en 2022 verwacht het bedrijf uit Eigenbrakel nog meer nieuwe klanten te kunnen aantrekken dankzij 'een meer gestructureerde en doelgerichte prospectiebenadering, gecombineerd met een vernieuwd en aangepast aanbod'.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ko...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 okt 2021 16:30
Koers 0,840
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,840
Laag 0,840
Volume 30
Volume gemiddeld 997
Volume gisteren 1.250