Forum: Heijmans » Tweede Kwartaal » Pagina: 33 | DeBeurs.nl

Tweede Kwartaal

679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Daexter
0
quote:

salud schreef op 18 jun 2019 om 14:57:


www.firmfocus.biz/NL/intelligence/bed...

BRANCHECIJFERS ALGEMENE BOUW EN PROJECTONTWIKKELING
Snel inzicht in de gemiddelde exploitatie en branche cijfers van algemene bouw en projectontwikkeling
Exploitatie Beeld Sector Algemene bouw en projectontwikkeling
Percentage Omzet
Omzet
100,00 %
Inkoopkosten Omzet
66,83 %
Bruto marge
33,17 %
Personeelskosten
17,73 %
Afschrijvingen
1,45 %
Overig ingekochte diensten
1,02 %
Kosten Apparatuur en Inventaris
0,45 %
Huisvestingskosten
1,14 %
Energiekosten
0,22 %
Kosten Communicatie
0,30 %
Overige Kosten
2,28 %
Verkoopkosten
0,57 %
Vervoerskosten
1,39 %
Bedrijfsresultaat
6,62 %

ook is er een excel sheet te downloaden met de laatste cijfers van de branche ... kost wel geld.


Ja..... en heb je nu al Heijmans er langs gelegd? Zo zeggen deze cijfers niks, wel als je weet hoe Heijmans, bam en VW presteren obv deze kengetallen..

Mijn opmerking betreft geen kritiek, maar een aanmoediging :')
salud
0
@Daexter 19.52:
Ik dacht eigenlijk dat de bedrijfsresultaten in de bouw (rendementen) de laatste jaren ergens tussen de 2 á 4 procent lagen (Heijmans 2018 1,28 % :( ).
Dus laat die 4 á 6 procent maar komen ... zou rond de € 60.000.000 miljoen zijn bij een omzet van 1,2 miljard. Is zo'n 3 euro per aandeel.
Maar ook hier in Spanje stijgt de temperatuur dus misschien draai ik door :)
salud
1
Japio_
0
Met 2% voor dit boekjaar en verder geen ongelukken die komende jaren doorwerken knijp ik mijn handjes dicht.
De omzet van 1,2 miljard lijkt mij aan de magere kant, ik hou het op 1,6 (wpa van €1,45)
lokeend
0
Redactie hebben jullie een storing in jullie systeem? Vrijdag koers 8.64 maandag koers 8.61 dat is een min van 0,35% verschil (3 cent) op jullie site staat min 1.26% als verschil ?
Dacht meld het even
Vr grt
lokeend
0
quote:

Japio_ schreef op 22 jun 2019 om 23:22:


Met 2% voor dit boekjaar en verder geen ongelukken die komende jaren doorwerken knijp ik mijn handjes dicht.
De omzet van 1,2 miljard lijkt mij aan de magere kant, ik hou het op 1,6 (wpa van €1,45)


Ik ga voor 1,7 omzet en een bescheiden winst van 2,5% voor dit jaar = WPA 2
Succes!
wel dra
0
quote:

salud schreef op 19 jun 2019 om 19:21:


Ik heb nog eens gekeken naar de antecedenten van Hochtief en Fluor.
Die hebben wereldwijd projecten gedaan waar je "U" tegen zegt.
Fluor ken ik via mijn verleden bij Smit en kwam ze tegen in bijvoorbeeld Qatar en aan het werk voor Aramco in Saudi Arabië.
Geen kleine jongens die denk ik niet te veel geduld hebben met Nederland of een groen links Amsterdams "omhoog gevallen" gemeentebestuur.
Heijmans mag "meespelen" maar is niet de bovenliggende partij.
Hochtief en Fluor spelen keihard en hebben werk zat.


Hochtief en Fluor mogen dan werk zat hebben, Heijmans niet. Waarmee Heijmans zat werk heeft, zijn de probleemprojecten. En dat is te zien aan de koers.
Jeroentje-2018
0
Heijmans is technisch behoorlijk aan het verzwakken. Het momentum staat op punt van neerwaartse draai en andere richting indicatoren verzwakken met de dag.

Eerstvolgende steun ligt op Euro 8,45.
Rond Euro 8,25 of rond Euro 8,- ligt er een meer consistentere steun.

Daarnaast is opvallend dat er een 13% hogere dan gemiddelde dagomzet is bij een koersdaling van ca. 1,50%.

salud
0
www.cobouw.nl/infra/nieuws/2019/06/wo...

Barst de bom of is het project Zuidasdok nog te redden? Er komt een ultieme poging om de huidige impasse te doorbreken. Conflicten-doctor prof. Marcel Hertogh is woensdag gevraagd om mee te denken om een oplossing te forceren. Nog voor de bouwvak valt de finale beslissing.

De projectorganisatie Zuidasdok (Rijkswaterstaat, ProRail en Amsterdam) bevestigt dat Hertogh is aangetrokken om mee te denken in een poging de partijen weer bij elkaar te krijgen. “Het is een van de uitkomsten van het bestuurlijk overleg van afgelopen dinsdag. Professor Hertogh heeft inmiddels toegezegd en gaat meteen aan de slag”, licht Miranda Post namens de projectorganisatie toe.

Externe hulp van Marcel Hertogh
Tijdens het overleg met de minister eerder deze week zijn geen drastische besluiten genomen. Het ging om een regulier gepland overleg met alle bestuurders, waaronder infra-minister Cora van Nieuwhuizen en wethouder Udo Kock van Amsterdam.

Uitgangspunten aanbesteding
Integrale aanpak, één opdrachtgever, één contract
Kwaliteit proces hoog
Billijke risicoverdeling
Toepassen bodem-en plafondprijs
Internationale toplocatie: gunning 80% kwaliteit (EMVI), 20% prijs
EMVI-criteria 85% realisatie, 15% eindresultaat
Steek veel energie in verstandhouding en omgeving
Organiseer politiek binnen inkooptraject, maar houd buiten de tender
Bron: Evaluatie aanbesteding Zuidasdok

Uiteraard stond de brief van bouwcombinatie Zuidplus over het beëindigen van werkzaamheden voor het ontwerp met stip bovenaan de agenda. “De partijen zijn nog steeds in gesprek, maar er is wel besloten om ook externe hulp in te schakelen. Zodat ook iemand van buiten mee kan denken vanuit zijn expertise. Ook is afgesproken dat nog de bouwvak een beslissing valt over het vervolg. Dat is dus nog maar een paar weken.”

Uiterlijk half juli duidelijkheid
Het project stond al onder hoogspanning. Met de aanstelling van Hertogh wordt nu uiterlijk half juli duidelijk of er nog een reële kans bestaat voor de herijking en tegen welke voorwaarden.

Het is duidelijk dat de bouwcombinatie en projectorganisatie lijnrecht tegenover elkaar staan en het oneens zijn over de verdere aanpak met het bijbehorende budget en risico’s. De minister rapporteerde in mei aan de Tweede Kamer dat er minimaal 100 miljoen euro extra nodig zou zijn.

Uit de lucht
De ontwerpfase voor de ondertunneling in de A10 is vorige week stilgelegd. Bijna de helft van de 500 medewerkers is weggehaald en aan de slag gegaan op andere projecten. Een besluit van de bouwers Heijmans, Fluor en Hochtief dat voor de projectorganisatie uit de lucht kwam vallen.

De TU-professor was een onomstreden keus en heeft afgelopen maanden een vergelijkbaar conflict opgelost bij de ring Groningen A7. De impasse daar vertoont opvallend veel overeenkomsten met de problematiek van de Zuidasdok. Bij beide projecten gaat het om een wegverbreding van een snelweg in de uiterst complexe omgeving van een grote stad. Bij beide projecten waren de verhoudingen vertroebeld en is sprake van wantrouwen.

Problemen Ring Groningen vergelijkbaar
Ook daar keurde de opdrachtgever (Rijkswaterstaat en Groningen) het voorlopig ontwerp af en lag het project bijna een jaar stil. Hertogh boog zich over de kwestie en wist de impasse te doorbreken. Waar een wil is komt een weg, is de passende titel van zijn advies. Begin dit jaar zijn de werkzaamheden weer hervat. Eigenlijk is de adviesopdracht van Hertogh daar nog niet eens afgerond, maar hij heeft alweer ‘ja’ gezegd op de volgende spoedklus bij de Zuidasdok.

“Het wordt geen ‘copy-paste’-aanpak vanuit Groningen in Amsterdam”, benadrukt de woordvoerder. Toch zal Hertogh kunnen voortbouwen op die recente ervaring in een poging om de impasse te doorbreken.

De TU-Delft professor heeft zich al eerder verdiept in de Zuidasdok omdat hij twee jaar geleden de evaluatie van de aanbesteding uitvoerde. Dat geeft hem een voorsprong in de kennis om te weten wat er contractueel allemaal is vastgelegd.

Ook evaluatie aanbesteding
Hertogh concludeerde dat de tender ordentelijk was verlopen en grote inspanning had gevraagd van alle betrokken partijen: “Het aanbestedingsproces was strak georganiseerd en zorgvuldig voorbereid, met balans tussen de juridische aspecten en het proces. De drie moeders waren evenredig vertegenwoordigd en het tenderteam was goed voorbereid, onder andere door het volgen van een dialoogtraining. Zij hadden een open houding, hebben zich kwetsbaar kunnen opstellen, en zorgvuldig de vertrouwensrelatie opgebouwd door bijvoorbeeld alle overleggen waardevrij, zonder notulen, vast te leggen.”

Al nagedacht over ‘billijke’ risico’s
De hoogleraar gaat daarbij ook in op de risicoverdeling en wijst erop dat het uitgangspunt is om een “billijke risicoverdeling” te maken. Bij de Zuidasdok liggen niet te beheersen risico’s bij de opdrachtgever, liggen alleen risico’s bij de opdrachtnemer waarop de markt invloed heeft en is er een bonus gesteld op het beheersen van de risico’s, blijkt uit de evaluatie.

Tijdens de aanbesteding van de Zuidasdok werden vooral lessen getrokken uit het drama rond de A15 Maasvlakte/Vaanplein met de Botlekbrug. Om prijsduiken te voorkomen werd gewerkt met een bodemprijs van 960 miljoen euro en een plafondprijs van 1060 miljoen euro.

Alles 0f niets
Het winnende consortium Zuidplus schreef begin 2017 in voor 990 miljoen euro waarop het d&c-contract werd gegund. Echter de uitwerking van het ontwerp blijkt zwaar tegen te vallen en vorige zomer werd ‘herijking’ aangevraagd. Sindsdien is ook een commissie aan het werk om de opdracht waar kan te versoberen, zodat geld kan worden gespaard.

Minister Van Nieuwenhuizen noemde de situatie half mei al ‘zorgelijk’, maar niemand voorzag de stap van Zuidplus om het ontwerp volledig stil te leggen totdat er een besluit valt over de herijking. Een besluit dat het hele contract op scherp stelt en in een ‘alles-of-niets-situatie’ brengt. Aan Marcel Hertogh de schone taak om een beslissing te forceren zodat de status van het project nog voor de bouwvak duidelijk is: Barst de bom of is een reddingspoging a la Ring Groningen nog haalbaar?
salud
0
Jeroentje-2018
0
quote:

salud schreef op 26 jun 2019 om 11:06:


Denk dat bovenstaande post belangrijker is dan "anaalisten gelul".
Heb je dan geen tussentijds winst genomen Salud? Tja, dan ga je vermogen nooit omhoog...Nou, fijne dag nog daar hoor in Spanje...
Japio_
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 26 jun 2019 om 06:36:


Heijmans is technisch behoorlijk aan het verzwakken. Het momentum staat op punt van neerwaartse draai en andere richting indicatoren verzwakken met de dag.

Eerstvolgende steun ligt op Euro 8,45.
Rond Euro 8,25 of rond Euro 8,- ligt er een meer consistentere steun.

Daarnaast is opvallend dat er een 13% hogere dan gemiddelde dagomzet is bij een koersdaling van ca. 1,50%.
Dat is nieuws uit de krant van gisteren.
Jeroentje-2018
0
quote:

salud schreef op 26 jun 2019 om 11:06:


Denk dat bovenstaande post belangrijker is dan "anaalisten gelul".
Geld verdienen met aandelenhandel is iets anders dan een rondje maken in de machinekamer met een dot poetskatoen van je schuit Salud.
Jeroentje-2018
0
quote:

Japio_ schreef op 26 jun 2019 om 14:55:


[...]

Dat is nieuws uit de krant van gisteren.
Hee Japie? Leuk je te horen, ehh...heb jij nog iets zinvols te melden of loop je zoals gebruikelijk weer met iedereen mee?
Japio_
0
Het regent al 6 dagen dus we komen morgen ook weer met een nat pak thuis is volgens jou zinvolle info?
Jeroentje-2018
0
quote:

Japio_ schreef op 26 jun 2019 om 15:11:


Het regent al 6 dagen dus we komen morgen ook weer met een nat pak thuis is volgens jou zinvolle info?
Ik zal de vraag nogmaals netjes herhalen Japio;

Heb je een constructieve bijdrage over Heijmans? Hetzij Technisch? Hetzij Fundamenteel? Wellicht een visie of een onderbouwing door je gedegen kennis en ervaring die je hebt opgebouwd in de loop der jaren?

Deel deze dan s.v.p. op het hiervoor ingerichte Forum, maar laat de weersverwachtingen en regen aan Piet Paulusma over.
Japio_
0
Jij hecht enige waarde aan TA en een ander kijkt daar net anders tegen aan, laat dat verschil er zijn.
Dan is jouw gedrag om maar een reactie uit te lokken niet fris, wij zijn niet getrouwd en zijn eveneens geen familie van elkaar dus zijn wij elkaar ook tot niets verplicht of verschuldigd.
De helft van jouw bijdragen neigen naar het kleineren van een ander, dat is vervelend gedrag waarmee je vooral jezelf te kijk zet.
Jeroentje-2018
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
tradersonly
0
Met bijkooporders kijk ik meestal naar zowel TA als uiteraard FA.
Met name combinatie van TA indicatoren van o.a Williams%R en stochastic (fast en slow) geven vaak wel richting. Maar zeker niet iets om blind op af te gaan.
(zie bijv PostNL).
Van Heijmans verwacht ik dat we dit jaar nog de 12,- aantikken. Er is een sterk doordringend besef dat het anders moet in de bouw.

Vandaag nog dit bericht op de NOS.

nos.nl/artikel/2290709-frictie-bouwer...

citaat:

Projecten waar de bouwers weglopen, een knooppunt waar de aanbesteding opnieuw moet en toekomstige projecten waar nauwelijks bouwbedrijven voor te vinden zijn. Rijkswaterstaat kampt met problemen bij grote werkzaamheden aan de Nederlandse infrastructuur.


-----
Wat het artikel uit de cobouw ook sterk benadrukt is de sterke bewustwording vanuit opdrachtgever (Rijkswaterstaat/overheid als geheel) dat bouwers niet langer alle risico's op zich kunnen nemen.
Zuiasdok zit in de herijking en zal wel compromis komen , óf ze trekken de stekker eruit. Beiden zullen neutraal tot positief voor Heijmans zijn, welk overigens maar voor 15 miljoen omzet per jaar (10 jaar lang) in dit project deelgenoot is.
Tennet verwacht ik schikking. Een min of plus zal onzekerheid weg doen nemen waarna Heijmans eindelijk 2% marge kan gaan pakken, hetzij dit boekjaar, hetzij over 2020.

Jeroentje-2018
0
quote:

tradersonly schreef op 26 jun 2019 om 18:38:


Met bijkooporders kijk ik meestal naar zowel TA als uiteraard FA.
Met name combinatie van TA indicatoren van o.a Williams%R en stochastic (fast en slow) geven vaak wel richting. Maar zeker niet iets om blind op af te gaan.
(zie bijv PostNL).
Van Heijmans verwacht ik dat we dit jaar nog de 12,- aantikken. Er is een sterk doordringend besef dat het anders moet in de bouw.

Vandaag nog dit bericht op de NOS.

nos.nl/artikel/2290709-frictie-bouwer...

citaat:

Projecten waar de bouwers weglopen, een knooppunt waar de aanbesteding opnieuw moet en toekomstige projecten waar nauwelijks bouwbedrijven voor te vinden zijn. Rijkswaterstaat kampt met problemen bij grote werkzaamheden aan de Nederlandse infrastructuur.


-----
Wat het artikel uit de cobouw ook sterk benadrukt is de sterke bewustwording vanuit opdrachtgever (Rijkswaterstaat/overheid als geheel) dat bouwers niet langer alle risico's op zich kunnen nemen.
Zuiasdok zit in de herijking en zal wel compromis komen , óf ze trekken de stekker eruit. Beiden zullen neutraal tot positief voor Heijmans zijn, welk overigens maar voor 15 miljoen omzet per jaar (10 jaar lang) in dit project deelgenoot is.
Tennet verwacht ik schikking. Een min of plus zal onzekerheid weg doen nemen waarna Heijmans eindelijk 2% marge kan gaan pakken, hetzij dit boekjaar, hetzij over 2020.


Prima content en een constructieve bijdrage, top!
679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jul-19 17:35
Koers 8,610
Verschil -0,180 (-2,05%)
Hoog 8,810
Laag 8,550
Volume 55.907
Volume gemiddeld 57.202
Volume gisteren 44.123