Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla-oprichter en ceo, Elon Musk was op CNN

9 Posts
eerlijkheid
0
Tesla-oprichter en ceo, Elon Musk was op CNN.
Elon Musk vindt dat de beurswaarde van Tesla meer te maken heeft met de torenhoge verwachtingen, dan met de huidige winst.
Als dat duidelijk wordt, zakt onze beurskoers in elkaar als een soufflé.
Dit doet me terugdenken aan zijn korte tweet van aandelenkoers Tesla te hoog naar mijn mening.
De aandelenkoers kelderde dan ook flink na zijn tweet.
Is het nu terug zijn bedoeling om de aandelenkoers te laten kelderen, zodat de S&P 500 en de fondsenbeheerders met een dikke korting kunnen instappen op 21/12/2020?
Dit noem ik manipulatie.

observer.com/2020/12/elon-musk-warn-t...
Kees1
1
Misschien is het wel realistisch. Punt is dat de concurrentie (ID.3, Zoe, Niro, eCorsa, Audi e-tron etc) nu goed op stoom komt. Lees ook eens de verhalen over de kwaliteit van Tesla. Ik verwijs naar de BIOS groep (taxibedrijf) en hun procedure tegen Tesla en hun overstap naar Audi e-tron.
Links onderin zie je de plaats van Tesla op de lijst met verkoopcijfers tot en met nov 2020, rechts tot en met nov 2019, daarnaast de aantallen en de percentages.

20 9 Tesla 4.817 1,53% 18.461 4,52%
eerlijkheid
0
Ik kan moeilijk geloven dat de S&P 500 en de fondsenbeheerders op 21/12/2020 aan de hoogste koers gaan instappen. De S&P 500 en de fondsenbeheerders weten maar al te goed dat na 21/12/2020 de koers fors kan terugvallen, en als men dus aan de hoogste koers is moeten instappen, dan betekent dat al een onmiddellijk zwaar verlies voor de S&P 500 en de fondsenbeheerders. Het is nogal duidelijk dat de S&P 500 en de fondsenbeheerders aan een zo laag mogelijke koers willen instappen, en Tesla-oprichter en ceo, Elon Musk kan daar voor zorgen door onder andere bovenstaande berichten naar buiten te brengen, enkel en alleen maar met de bedoeling om de koers lager te krijgen, zodat zijn Wall Street vriendjes toch nog aan een goedkopere koers kunnen instappen. En juist, de concurrentie staat ook niet stil, en komen zelfs met een veel betere kwaliteit op de automarkt. Ook zijn de dreigementen van Trump aan China geen goed nieuws voor Tesla in China. Ik heb het dan over Chinese bedrijven die hun beursnotering in de VS verliezen. Spijtig genoeg ook met de volledige steun van Biden. Ik vrees dat dit ook echt zal gebeuren. Veel beleggers verkopen nu al hun Chinese ADR aandelen, om die aandelen terug te kopen op de beurs van Hong Kong.
tomansky
1
Vergeet niet dat een random fonds manager niet verplicht is om Tesla te kopen. Een fonds manager die een index tracking fonds beheerd dat bijv. de S&P500 moet volgen moet dat wel, maar er is in principe niets aan de hand als tesla na 21 dec hard daalt.. want de S&P500 zakt dan toch ook. Het tracking fonds heeft als doel de index zo goed mogelijk te volgen. De beste manier om dat te doen is om gewoon de index te kopieren.
eerlijkheid
0
Elke dag +- 40$ erbij, en we zitten snel aan die 1000$. Onbegrijpelijk, maar ja, het zijn niet de kleine beleggers die deze forse stijgingen kunnen veroorzaken. Kleine beleggers maken maar 5% van de markthandel uit. Het zijn de grote spelers die dit veroorzaken, denk maar aan een GS, aan een JPMorgan, aan het staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië, ...
[verwijderd]
0
Tesla volgens Duitse privacytoezichthouder getroffen door groot datalek
Door onze techredactie
26 mei 2023
Update: 16 uur geleden

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van de Duitse privacytoezichthouder een tip gekregen over een mogelijk datalek bij autofabrikant Tesla. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt ligt ongeveer 100 gigabyte aan persoonsgegevens op straat.

De uitgelekte data bevatten volgens Handelsblatt de burgerservicenummers van werknemers, informatie van klanten en andere bedrijfsgevoelige informatie. Tesla zegt dat de gegevens zijn gestolen door een oud-medewerker.

De enige Europese fabriek van Tesla staat in het Duitse Grünheide. De Duitse toezichthouder voor privacy heeft het mogelijke datalek doorgegeven aan de AP. Die gaat over een eventueel onderzoek, omdat het Europese hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam is gevestigd.

Het bestuderen van de gegevens kan tot een officieel onderzoek leiden. De Autoriteit Persoonsgegevens wil niet zeggen of dat onderzoek al is begonnen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 apr 2024 22:00
Koers 171,050
Verschil -3,550 (-2,03%)
Hoog 173,810
Laag 170,364
Volume 64.496.792
Volume gemiddeld 101.760.984
Volume gisteren 75.580.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront