Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa Gevaert 2022

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Advies van KBC Securities over Agfa Gevaert
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Agfa-Gevaert
Datum 07 maart 2022
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Agfa-Gevaert (AGFB; ISIN: BE0003755692) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Agfa-Gevaert blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 4,40 EUR naar 4,00 EUR.

Op 9 november 2021 publiceerde Agfa-Gevaert kwartaalcijfers.
voda
0
PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Spire Healthcare, een van de grootste aanbieders van particuliere gezondheidszorg in het VK, kiest Agfa's DR, powered by MUSICA(R), voor een aanzienlijk aantal van zijn 40 ziekenhuizen
Het langetermijncontract omvat naar verwachting meer dan 60 DR-systemen, voor mobiele en fixed DR, die een hoge beeldkwaliteit, een lage dosis en een intuïtieve workflow garanderen.

Mortsel, België -- 08 maart 2022 -- 14:00 CET

-- De kwalitatief hoogwaardige, plafond bevestigde DR 600 levert een
gestroomlijnde workflow, verhoogde patiënten doorstroming en
uitstekende beeldkwaliteit aan een lage dosis.

-- Met de intelligente, dynamische DR 800 kunnen algemene radiografie- en
fluoroscopie-onderzoeken, evenals kleine interventieprocedures in
één ruimte worden uitgevoerd, met één enkele
investering.

-- De baanbrekende mobiele DR 100S, ontworpen in samenwerking met gebruikers
over de hele wereld, combineert snelle, hoogwaardige DR-beeldverwerking
met een uitstekende wendbaarheid en gebruiksgemak.

-- Zoals alle DR-systemen van Agfa, worden de DR 600, DR 800 en DR
100S versterkt door MUSICA. Het MUSICA Imaging Workstation verbetert de
workflow en productiviteit met een enkele, intuïtieve interface voor
efficiënte DR-imaging.
Spire Healthcare, een toonaangevende onafhankelijke ziekenhuisgroep in het Verenigd Koninkrijk die in 2020 op maat gemaakte, gepersonaliseerde zorg leverde aan bijna 750.000 opgenomen- en dag patiënten, heeft ervoor gekozen om een aanzienlijk aantal van zijn 40 ziekenhuizen in de hele VK met Agfa-systemen en oplossingen voor directe radiografie (DR) uit te rusten. Agfa zal gedurende het langetermijncontract de voorkeursleverancier zijn van mobiele röntgen-, plafond-röntgenkamers en fluoroscopie kamers.

"We gebruiken Agfa's DR reeds op twee van onze locaties en zijn erg tevreden met de resultaten; ze leveren de hoge beeldkwaliteit, lage dosis en intuïtieve workflow die we nodig hebben om de beste persoonlijke zorg aan onze patiënten te bieden. Door onze keuze om Agfa's DR systemen de komende drie jaar in een aanzienlijk aantal van onze ziekenhuizen te installeren, zijn we ervan overtuigd dat we de beste beslissing nemen om onze missie te ondersteunen om hoge zorgstandaarden te leveren, met integriteit en compassie en vanuit hoogwaardige faciliteiten", zegt Ben Foxley, hoofd inkoop van Spire Healthcare.

"We zijn verheugd dat Spire Healthcare, op basis van hun praktijkervaring met Agfa en onze DR-oplossingen, ervoor heeft gekozen om ons hun vertrouwen te schenken en een nauwere en langdurigere relatie met onze organisatie aan te gaan", zegt Martin Tew, Sales Director UK & Ierland voor Agfa.

Georges Espada, Global Head of Digital Radiography business bij Agfa voegt toe: 'We zijn vastbesloten om intelligente oplossingen aan radiologieafdelingen te bieden en hen concrete antwoorden te geven die voldoen aan hun werkelijke behoeften. Deze overeenkomst met Spire Healthcare laat zien dat we op de goede weg zijn door uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid, hoge kwaliteit en lage dosis te leveren."

Maximale productiviteit en kwaliteit

De hoogwaardige, plafond bevestigde DR 600 biedt radiologie afdeling een complete en geïntegreerde oplossing die hoogwaardige beelden en maximale veelzijdigheid biedt. Het maakt de workflow efficiënter en verhoogt daardoor de patiënten doorstroming, waardoor de ervaring van zowel patiënten als operators wordt verbeterd met technologieën zoals ZeroForce-manoeuvreerbaarheid en EasyStitch imaging voor een beeld van het volledige been/de volledige wervelkolom.

Uitzonderlijke mobiele ergonomie en wendbaarheid

De baanbrekende DR 100S combineert een opmerkelijk smalle breedte en een licht gewicht met een krachtige generator en beeldverwerking. De motoraangedreven DR 100S levert snelle, hoogwaardige DR-imaging, snelle beeldverwerking, uitstekende manoeuvreerbaarheid en gebruiksgemak, voor comfortabele beeldverwerking naast het bed. De tube head met ZeroForce-technologie maakt handmatige beweging bijna moeiteloos in alle drie de assen.

Een flexibele oplossing voor fluoroscopie en algemene radiografie

De veelzijdige DR 800 kan een volledige reeks radiografie- en fluoroscopie onderzoeken aan met één enkele investering en zonder extra gespecialiseerde röntgenkamers. De zorgverlener kan ervoor kiezen om met de patiënt in de röntgenkamer aan tafel te werken, of gebruik te maken van de remote-functionaliteit. LiveVision Technology maakt nauwkeurige dosisvrije positionering op afstand mogelijk, terwijl X-Team Technology de samenwerking tussen radiologen en technologen ondersteunt.

Lagere dosis en "in één keer goed" beeldverwerking

Zoals alle DR-systemen van Agfa, worden de DR 600, DR 800 en DR 100S versterkt met MUSICA beeldverwerking. Het MUSICA Imaging Workstation verbetert de workflow en productiviteit met een enkele, intuïtieve interface voor soepele, efficiënte DR-imaging. Agfa's nieuwste generatie gouden standaard MUSICA-beeldverwerking biedt 'in één keer goed'-imaging en ondersteunt ALARA-principes (zo laag als redelijkerwijs mogelijk) voor de stralingsdosis.

Ga voor meer informatie over Agfa naar www.agfa.com

Volg ons op Twitter www.globenewswire.com/Tracker?data=JP...

Agfa, de Agfa rhombus, X-team Technology, ZeroForce, EasyStitch en MUSICA zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. Belgium of haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden.

Alle informatie in deze publicatie is uitsluitend bedoeld als leidraad, en de kenmerken van de in deze publicatie beschreven producten en diensten kunnen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Producten en diensten zijn mogelijk niet beschikbaar in uw omgeving. Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger voor informatie betreffende beschikbaarheid. Agfa streeft ernaar de informatie zo correct en nauwkeurig mogelijk aan te bieden, maar is niet verantwoordelijk voor mogelijke typefouten.

Alleen de Engelse versie van dit persbericht is rechtsgeldig. De versies in andere talen vertegenwoordigen slechts een vertaling van de originele Engelse versie.

Bijlage

-- Agfa_PR_Spirehealth_final_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
1
PERSBERICHT: thyssenkrupp nucera kiest Agfa's ZIRFON-scheidingsmembraan voor grootschalige groene waterstofprojecten
thyssenkrupp nucera kiest Agfa's ZIRFON-scheidingsmembraan voor grootschalige groene waterstofprojecten

Mortsel, België -- 9 maart 2022 -- 7:45 CET

thyssenkrupp nucera selecteerde Agfa's ZIRFON-scheidingsmembraan voor de geavanceerde alkalische elektrolyse in grootschalige groene waterstofprojecten.

thyssenkrupp nucera heeft met Agfa een aankoopcontract gesloten voor de levering van een aanzienlijk volume van Agfa's ZIRFON-scheidingsmembranen voor gebruik in grootschalige waterstofprojecten. thyssenkrupp nucera's alkalische waterelektrolyse is een van 's werelds toonaangevende technologieën voor de grootschalige productie van groene waterstof en de onderneming haalde recent verscheidene projecten binnen in dit domein. Een studie van het Fraunhofer Instituut stelde dat alkalische elektrolyse met Agfa's ZIRFON-membranen de meest kostenefficiënte technologie is voor de productie van waterstof.

Pascal Juéry, CEO van de Agfa-Gevaert Groep, licht toe: "We zijn zeer verheugd over de beslissing van thyssenkrupp nucera om ons ZIRFON-membraan te gebruiken in hun ambitieuze groene waterstofprojecten. Het is niet alleen een bevestiging van Agfa's productleiderschap, maar ook een mooie beloning voor onze inspanningen om bij te dragen tot een duurzamere wereld."

Meer informatie over thyssenkrupp nucera op www.globenewswire.com/Tracker?data=pN... www.thyssenkrupp-nucera.com/

Over ZIRFON

Groene waterstof wordt geproduceerd via waterelektrolyse, een proces dat gebruik maakt van groene elektrische energie voor de omzetting van water in zuurstof en waterstof. Deze gassen worden gescheiden door een membraan in het hart van de elektrolysemachine dat in hoge mate de efficiëntie en betrouwbaarheid van het waterstofproductiesysteem bepaalt.

ZIRFON-membranen voor geavanceerde alkalische elektrolyse worden door klanten over de hele wereld gewaardeerd om hun aanhoudend hoge productiviteit, zelfs in dynamische bedrijfsomstandigheden. Een ander voordeel is hun uitstekende duurzaamheid, die zowel de betrouwbaarheid als de onderhoudskosten van het elektrolytische systeem ten goede komt. Meer informatie op www.globenewswire.com/Tracker?data=xp... www.agfa.com/zirfon

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie.

Agfa is lid van de European Clean Hydrogen Alliance en van Hydrogen Europe, dat de Europese industrie, nationale verenigingen en onderzoekscentra vertegenwoordigt die actief zijn in de waterstof- en brandstofcelsector.

ZIRFON, Agfa en de Agfa-rombus zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V., België, of van haar filialen. Andere genoemde merken behoren toe aan de respectievelijke eigenaars.

Contact

Nick Valckx, Business Manager H2 Membranes, www.globenewswire.com/Tracker?data=WV... nick.valckx@agfa.com

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communication

T +32 (0)3 444 71 24

E www.globenewswire.com/Tracker?data=lb... viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager

T +32 (0)3 444 80 15

E www.globenewswire.com/Tracker?data=e_... johan.jacobs@agfa.com

Bijlage

-- PR_Zirfon TK Contract NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Gooss
0
Bedankt Voda!
Ik wist niet dat er nog een bedrijf in mijn portefeuille zat, dat te linken was aan waterstof :-)
Mijn "waterstof" lijst : Agfa, Fluxys B, Exmar, CFE (en Ackermans), GTT.
Ik weet dat je ook op andere fora zinnige dingen post. Comments op mijn lijst, of toevoegingen?
voda
0
PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Vernietiging eigen aandelen -- gereglementeerde informatie
Mortsel, België -- 30 maart 2022 -- 17:40 CET

Bekendmaking ingevolge artikel 15 van de Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt

Als gevolg van de beslissing van de Raad van Bestuur van 9 maart 2021 heeft de vennootschap, bij notariële akte van 30 maart 2022, in totaal 2.299.218 eigen aandelen vernietigd. Deze beslissing werd genomen conform de machtiging verleend aan de Raad van Bestuur door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 mei 2020.

De nieuwe gegevens betreffende de aandelen en het kapitaal van de vennootschap zien er na deze transactie als volgt uit:

Oud aantal uitstaande aandelen: 160.506.706

Aantal geannuleerde aandelen: 2.299.218

Nieuw aantal uitstaande aandelen (noemer): 158.207.488

Kapitaal: 186.794.611,00 euro

Totaal aantal stemrechten: 158.207.488

Totaal aantal stemrechtverlenende effecten: 158.207.488

Totaal aantal aandelen zonder stemrechten: 0
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Agfa Gevaert
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Agfa-Gevaert
Datum 06 april 2022
Advies Kopen
Koersdoel 5,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 6 april 2022 brengen de analisten van Kepler Cheuvreux het beleggingsadvies "kopen" uit voor Agfa-Gevaert (AGFB; ISIN: BE0003755692).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 5,00 EUR.

Op 9 maart 2022 publiceerde Agfa-Gevaert zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van KBC Securities over Agfa Gevaert
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Agfa-Gevaert
Datum 20 april 2022
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,40 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 20 april 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Agfa-Gevaert (AGFB; ISIN: BE0003755692) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Agfa-Gevaert blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 4,00 EUR naar 4,40 EUR.

Op 9 maart 2022 publiceerde Agfa-Gevaert zijn jaarresultaten.
voda
0
Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Agfa

Het koersdoel zakt van 5 tot 4,70 euro. De analist blijft wel positief over de toekomst van de tak DPC (Digital Print & Chemicals) en andere segmenten en behoudt zijn koopadvies.

Voor meer, zie link:

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ru...
voda
0
PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Openbaarmaking over een transparantie-kennisgeving - Gereglementeerde informatie
(artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

Mortsel, België -- 4 mei 2022 -- 17.40 uur CET

Overeenkomstig Agfa-Gevaert NV's statuten werd de drempel, vanaf dewelke een deelneming moet worden bekendgemaakt, vastgesteld op 3%, 5% en elk veelvoud van 5%.

Conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, publiceert Agfa-Gevaert (Euronext: AGFB) volgende kennisgeving:

Pendal Group Ltd. heeft op 20 april 2022 gemeld dat het op 19 april 2022 over een participatie in Agfa-Gevaert beschikte van 4.691.743 aandelen, hetzij 2,97% (noemer is 158.207.488), en daarmee de drempel van 3% naar onder overschreed.

Pendal Group Limited is de moederonderneming van J O Hambro Capital Management Limited. Pendal Group is geen gecontrolleerde eenheid. J O Hambro Capital Management Limited is volledig eigendom van Pendal Group Limited. J O Hambro Capital Management Limited beheert de aandelen in een discretionaire hoedanigheid namens haar cliënten.

Aanvullende informatie

J O Hambro Capital Management Limited is de discretionaire beleggingsbeheerder en oefent de stemrechten naar eigen goeddunken uit bij het ontbreken van specifieke instructies.

Kennisgevingen van belangrijke deelnemingen als gevolg van de Wet van

2 mei 2007 en Agfa-Gevaert NV's statuten, kunnen verstuurd worden naar www.globenewswire.com/Tracker?data=SQ... viviane.dictus@agfa.com

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België.

Agfa-Gevaert realiseerde in 2021 een omzet van 1.760 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communication

tel. +32 0 3 444 7124

e-mail: viviane.dictus@agfa.com
voda
0
PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Gereglementeerd informatie - EBITDA van de Agfa-Gevaert Groep stijgt jaar-op-jaar met 22% in een buitengewone inflatiecontext
Gereglementeerde informatie -- 10-05-2022 - 7:45 uur CET

EBITDA van de Agfa-Gevaert Groep stijgt jaar-op-jaar met 22% in een buitengewone inflatiecontext

-- Voortdurende omzetgroei onder impuls van sterke prestaties van Offset
Solutions en Digital Print & Chemicals

-- Bestendige brutowinstmarge dankzij succesvolle prijsacties en strikt
kostenbeheer

-- Stijging van aangepaste EBITDA met 22% -- ondanks bredere inflatiedruk en
problemen in de toeleveringsketen

-- Verdere vooruitgang in de transformatieprogramma's

-- Vrije kasstroom beïnvloed door periodegebonden toename van het
werkkapitaal, versterkt door verstoringen van de toeleveringsketen en
kosteninflatie
Mortsel (België), 10 mei 2022 -- Agfa-Gevaert besprak vandaag de resultaten van het eerste kwartaal van 2022.

"We leven in een tijd met uitzonderlijke inflatie, met geopolitieke onzekerheden en met name het conflict tussen Rusland en Oekraïne, ongeziene volatiliteit in onze toeleveringsketens en voortdurende COVID-effecten, vooral in China. Alle inputkosten voor grondstoffen, energie, verpakkingsmateriaal, transport en lonen blijven substantieel stijgen en ook verstoringen van de toeleveringsketen beïnvloeden onze activiteiten sterk. In deze complexe inflatiecontext kunnen we onze marges behouden dankzij prijsacties en kostenbeheersingsmaatregelen. Onder impuls van de sterke prestatie van de divisie Offset Solutions verbeterden we onze aangepaste EBITDA aanzienlijk, wat aantoont dat onze prijsstrategie en ons strikt kostenbeheer vruchten afwerpen. We zetten de laatste maanden bovendien opnieuw grote stappen in ons transformatieprogramma. De maatregelen die we recent namen op het vlak van onze interne IT-diensten en onze interne financiële diensten zijn voorbeelden van de manier waarop we ons bedrijfsmodel vereenvoudigen. Een paar weken geleden kondigden we aan dat we van plan zijn om Inca Digital Printers over te nemen. Deze investering zal onze positie versterken in de markt van de ultrasnelle breedformaatdruk als geheel en het veelbelovende verpakkingssegment in het bijzonder. Digitaal drukken is een rendabele groeimotor met een geweldig potentieel, dat met de toevoeging van Inca nog groter zal worden," zei Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Aandeleninkoopprogramma op schema

Op 10 maart 2021 kondigde de Agfa-Gevaert Groep een aandeleninkoopprogramma met een volume tot 50 miljoen euro aan. Het programma ging van start op 1 april 2021. De Groep publiceert wekelijks een persbericht over de status van het programma. Sinds het begin van het programma tot 3 mei 2022 kocht de Groep 11,1 miljoen aandelen. Dit resulteerde in de annulering van 9,5 miljoen aandelen, of 5,69% van het aandelentotaal. In het eerste kwartaal kocht de Groep 2,3 miljoen aandelen voor een totaal bedrag van 8,5 miljoen euro.

Agfa-Gevaert Groep -- Q1 2022

Evolutie
in miljoen euro Q1 2022 Q1 2021 (excl. wisselkoers-effecten)
------------------- ------- ------- -----------------------------
Omzet 424 396 7,2% (3,5%)
Brutowinst (*) 123 117 5,5%
% van de omzet 29,0% 29,5%
Aangepaste EBITDA
(*) 19 15 22,2%
% van de omzet 4,4% 3,9%
Aangepaste EBIT(*) 4 (1)
% van de omzet 0,8% -0,1%

(*) voor reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten

De omzet van de Agfa-Gevaert Groep steeg met 7,2%, vooral onder impuls van de divisies Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Dankzij succesvolle prijsverhogingen en volumetoenames konden zowel de divisie Digital Print & Chemicals als de divisie Offset Solutions hun omzet gevoelig verhogen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. In de divisie Radiology Solutions veerde de omzet van de Direct Radiography-activiteiten op na een aantal mindere kwartalen. Na een sterk vierde kwartaal van 2021, boekte de HealthCare IT-divisie zoals verwacht een bescheiden omzetdaling tegenover het eerste kwartaal van 2021.

Omdat prijsacties de Groep in staat stelden om de kosteninflatie deels te compenseren, bleef de brutowinstmarge nagenoeg stabiel op 29,0% van de omzet.

De verkoop- en algemene beheerskosten bleven als percentage van de omzet bijna stabiel, maar ze lagen 8,5% boven het niveau van het eerste kwartaal van 2021. Dat was vooral het gevolg van een verhoogde businessactiviteit (wat een invloed had op de verkoopkosten) en van de bredere kosteninflatie en wisselkoerseffecten (die een impact hadden op het geheel).

De O&O-kosten daalden van 25 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021 tot 24 miljoen euro.

Ondanks de inflatiedruk en problemen in de toeleveringsketen steeg de aangepaste EBITDA van 15 miljoen euro (3,9% van de omzet) in het eerste kwartaal van 2021 tot 19 miljoen euro (4,4% van de omzet). De aangepaste EBIT bereikte 4 miljoen euro, tegenover min 1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021.

De reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten kwamen uit op een kost van 9 miljoen euro, tegenover een kost van 1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021. Deze verhoging weerspiegelt investeringen in verscheidene transformatieprojecten, waaronder de organisatie van de Offset Solutions-activiteiten in een zelfstandige vennootschapsstructuur en het partnerschap met Atos voor Agfa's interne IT-activiteiten.

De nettofinancieringsinkomsten bedroegen 2 miljoen euro.

De belastingkosten bedroegen 3 miljoen euro tegenover 4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021.

Door de hoger genoemde elementen boekte de Agfa-Gevaert Groep een nettoverlies van 7 miljoen euro.

Balans en kasstroom

-- De netto financiële schuld (inclusief IFRS 16) evolueerde van een
kasoverschot van 325 miljoen euro eind 2021 tot een kasoverschot van 262
miljoen euro.

-- Door problemen in de toeleveringsketen, periodegebonden effecten en hoge
grondstofkosten, nam het werkkapitaal van 26% van de omzet eind 2021 toe
tot 28% eind maart 2022. In absolute cijfers evolueerde het werkkapitaal
van 449 miljoen euro eind 2021 tot 507 miljoen euro.

-- De Groep genereerde een vrije kasstroom van min 54 miljoen euro.
voda
0
Vooruitzichten

De Agfa-Gevaert Groep verwacht de volle impact van de kosteninflatie in het tweede kwartaal, dat ook beïnvloed zal worden door de onzekere geopolitieke situatie en de COVID-gerelateerde lockdowns in China. Bijkomende prijsacties worden ondernomen om de kosteninflatie aan te pakken. Ervan uitgaande dat de onzekerheid op de meeste markten niet zal toenemen, wordt verwacht dat de tweede helft van het jaar beter zal zijn dankzij extra prijsacties die van kracht worden.

Over het algemeen blijft de Agfa-Gevaert Groep zich concentreren op werkkapitaalverbeteringen en kostenbeheersing. Verwacht wordt dat de aan de gang zijnde transformatieacties de Groep wendbaarder zullen maken en de werking van de Groep zullen vereenvoudigen. Ze zullen de Groep ook in staat stellen om vanaf 2023 de kosten te verminderen.

HealthCare IT -- Q1 2022

Evolutie
in miljoen euro Q1 2022 Q1 2021 (excl. wisselkoers-effecten)
-------------------- ------- ------- -----------------------------
Omzet 55 55 -0,5% (-5,2%)
Aangepaste EBITDA
(*) 4,4 6,5 -32,3%
% van de omzet 8,0% 11,8%
Aangepaste EBIT (*) 2,5 4,1 -38,1%
% van de omzet 4,6% 7,4%

(*) voor reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten

Zoals verwacht kende de HealthCare IT-divisie een minder eerste kwartaal van 2022 na een sterk vierde kwartaal van 2021. In Noord-Amerika boekte de divisie evenwel een omzetstijging tegenover het eerste kwartaal van 2021. Schommelingen tussen kwartalen zijn normaal, aangezien een aanzienlijk deel van de omzet en de marges gerealiseerd wordt wanneer projecten belangrijke mijlpalen bereiken.

Vooral door mixeffecten en door de toegenomen kosteninflatie daalde de brutowinstmarge van 45,5% van de omzet in het eerste kwartaal van 2021 tot 44,9%. De aangepaste EBITDA kwam uit op 4,4 miljoen euro (8,0% van de omzet) tegenover 6,5 miljoen euro (11,8% van de omzet) in het eerste kwartaal van 2021. De aangepaste EBIT bedroeg in het eerste kwartaal van 2022 2,5 miljoen euro (4,6% van de omzet).

Het orderboek van HealthCare IT blijft op een zeer gezond niveau en in het eerste kwartaal werd een sterke order intake genoteerd. De divisie blijft nieuwe klanten aantrekken en het bereik van zijn oplossingen bij bestaande klanten uitbreiden. In het eerste kwartaal werd het Martina Hansens Hospital het eerste ziekenhuis in Noorwegen dat de Enterprise Imaging-oplossing van de divisie in gebruik nam. Ook het Policlinico Umberto I in Rome -- het op een na grootste publieke ziekenhuis in Italië -- koos voor Agfa HealthCare's Enterprise Imaging-oplossing. In de VS werkte Agfa HealthCare samen met ALKO om een hoogstaand Cloud VNA (vendor neutral archive) te leveren aan de Veterans Integrated Service Network 19 - Rocky Mountain Network. De oplossing is gebaseerd op Agfa HealthCare's Enterprise Imaging-oplossing en het AWS Cloud platform.

Op het HIMSS22-evenement ontving Agfa HealthCare de prestigieuze erkenning als Cybersecurity Transparent Leader, uitgereikt door KLAS Research en Censinet. Deze erkenning demonstreert Agfa HealthCare's engagement om zijn klanten te ondersteunen bij het leveren van veilige patiëntenzorgen.

PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Gereglementeerd -2-
Het meest recente Middle East & Africa PACS 2022 report van KLAS Research noemt Agfa HealthCare als een van de meest frequent overwogen leveranciers in het Midden-Oosten en Afrika. Deelnemers aan de bevraging door KLAS Research zeggen dat Agfa HealthCare -- in samenwerking met een verdeler en d.m.v. de geleverde support -- een klantenvertrouwen heeft opgebouwd door zich aan beloftes te houden en door de kosten onder controle te houden.

Voor de HealthCare IT-divisie zal 2022 een jaar van consolidatie zijn, aangezien de focus verschuift in de richting van rendabele groei. De divisie heeft er vertrouwen in dat haar strategie om zich te richten op klantsegmenten en geografische gebieden waarvoor haar Enterprise Imaging-oplossing het meest geschikt is en om prioriteit te geven aan inkomstenstromen met een hogere waarde, haar uiteindelijk in staat zal stellen om de beoogde EBITDA-groei te bereiken: beginnend van een percentage van om en bij de 5% in 2019 tot percentages die de 20% benaderen de komende jaren.

Voor meer, zie hun site.
voda
0
Advies van KBC Securities over Agfa Gevaert
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Agfa-Gevaert
Datum 10 mei 2022
Advies Opbouwen
Koersdoel 4,40 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 10 mei 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Agfa-Gevaert (AGFB; ISIN: BE0003755692) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Agfa-Gevaert blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 4,40 EUR.

Op 9 maart 2022 publiceerde Agfa-Gevaert zijn jaarresultaten.
JdeFL
0
• De Tijd doorbreekt de windstilte in België door te melden dat Agfa werk maakt van de verkoop van haar
drukplatendivisie, die goed is voor zowat de helft van de groepsomzet. De kandidaat-kopers zijn geen
industriële spelers, maar investeringsfondsen. Vorig jaar al werd de divisie in een aparte juridische
entiteit ondergebracht, dus een grote verrassing is het niet. KBCS schat de omzet van Offset Solutions op 774 miljoen euro voor 2022, met een bedrijfswinst (REBIT) van 11,6 miljoen euro (1,5% marge), wat via een waarderingsratio (Price/sales) van 0,15x neerkomt op 114 miljoen euro. Geen impact op “Opbouwen”-advies, maar het koersdoel stijgt wel van 4,4 naar 4,9 euro. (Bolero)

Koers nu 3.95€, +6%
JdeFL
0
Agfa-Gevaert volledig plat door vakbondsactie: “Er zijn geen werkwilligen”
Mortsel - Bij beeldvormingsgroep Agfa ligt dinsdag de productie stil door een stakingsactie. Volgens de vakbonden wordt de oproep opgevolgd door bijna alle werknemers, zowel arbeiders als bedienden. “We willen weten waar onze toekomst ligt”, klinkt het.
Jonas van Boxel
Vandaag om 11:50
De vakbonden ACV en ABVV kondigden twee weken geleden aan het bedrijf volledig plat te willen leggen. “De vakbonden willen een waardige toekomst en zien enkel een management dat zonder overleg wild om zich heen gaat besparen, zelfs op de veiligheid. Het personeel is het grondig beu”, zeggen ze.

Dinsdagochtend plaatsten de bonden piketten bij de hoofdzetel van de groep in Mortsel. “Daar stonden 200 à 300 mensen om hun steun voor de actie te tonen”, zegt ACV-woordvoerder Peter Simons. “Er zijn eigenlijk geen werkwilligen vandaag, de staking wordt opgevolgd door zowel arbeiders als bedienden. Ook de sites in Westerlo en Edegem liggen plat.”

Het personeel is vooral ongerust over de transformatieplannen van het bedrijf. Zo zette Agfa vorige maand de belangrijke drukplatendivisie te koop en zijn er plannen om bepaalde financiële diensten te gaan uitbesteden. “Agfa wil een nieuwe weg inslaan en in plaats van echt overleg moeten wij gewoon praatjes aanhoren”, zegt Simons. “Voor ons is het belangrijkst dat het werk in Mortsel blijft. De mensen willen weten waar hun toekomst ligt.”

Doorlichting
Ook de doorlichting door een consultingbedrijf om Agfa efficiënter te maken, zorgt voor wrevel. “Die mensen komen bij het personeel aan de machines staan, om te zien waar ze werkkrachten kunnen wegnemen. Dat wordt als bedreigend ervaren.”

In een reactie laat Agfa weten begrip te hebben voor de bezorgdheden van het personeel en dat het de nodige stappen neemt om de dialoog weer op te starten. “Zo hebben we net een brede bevraging aangekondigd, om te luisteren naar de bekommernissen van de mensen”, zegt woordvoerder Johan Jacobs.

Over de toekomst van Agfa wil de woordvoerder geen voorspellingen doen. “We zijn een bedrijf in transformatie. Het Agfa-Gevaert van binnen tien jaar zal verschillen van het Agfa-Gevaert vandaag. Maar de productie gaat hier niet zomaar verdwijnen.” (Gva)
[verwijderd]
0
Beursblik: omzetgroei bij Agfa verwacht

(ABM FN) Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal de omzet zien stijgen, maar de winstgevendheid zien dalen. Dit bleek uit de analistenconsensus samengesteld door het bedrijf zelf, in aanloop naar de kwartaalupdate woensdagochtend.

De omzet zal naar verwachting op 463 miljoen euro zijn uitgekomen, en de aangepaste EBIT op 17 miljoen euro.

In het tweede kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet nog 441 miljoen euro en de aangepaste EBIT 25 miljoen.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar waarschuwde Agfa beleggers dat de volle impact van de kosteninflatie in het tweede kwartaal gevoeld zou worden. Ook de onzekere geopolitieke situatie en de coronalockdowns in China zouden gevolgen hebben, zo liet Agfa afgelopen mei weten.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Agfa een omzet van 424 miljoen euro en een aangepaste EBIT van 4 miljoen euro.

Outlook

Voor heel 2022 rekenen de analisten op een omzet van 1,87 miljard euro en een aangepaste EBIT van 59 miljoen euro.

Zelf gaf Agfa-Gevaert nog geen outlook voor het hele boekjaar af. Wel was het bedrijf in mei nog positief gestemd over de tweede jaarhelft, dankzij extra prijsverhogingen die van kracht worden. En in 2023 zullen maatregelen zorgen voor lagere kosten, aldus Agfa.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Winstgevendheid Agfa onder druk
Door ABM Financial News op 24 augustus 2022 08:00

(ABM FN) Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal de winstgevendheid iets sterker onder druk zien staan dan aanvankelijk verwacht werd, terwijl de omzet juist iets hoger uitviel. Dit bleek woensdag uit de kwartaalupdate van het bedrijf.

De omzet steeg met 6,4 procent van 441 miljoen naar 469 miljoen euro. Aangepast voor wisselkoersen bedroeg de groei 2,3 procent. Analisten mikten op 463 miljoen euro omzet.

De aangepaste EBIT daalde met liefst 34 procent, van 25 naar 16 miljoen euro, waar analisten 17 miljoen euro hadden verwacht. De bijbehorende marge daalde van 5,6 naar 3,5 procent.

De aangepaste EBITDA daalde ook met bijna 21 procent, van 40 tot 32 miljoen euro.

“Op operationeel vlak weerspiegelt het tweede kwartaal de huidige inflatie en de impact van de lockdowns in China. De omzetgroei van de groep werd gevoed door volumetoenames in de divisie Digital Print & Chemicals en door prijsacties in de divisie Offset Solutions”, aldus CEO Pascal Juéry in een toelichting.

“We voelden in het tweede kwartaal de volle impact van de kosteninflatie en de toeleveringsproblemen op onze rendabiliteit en ons werkkapitaal”, ging de topman verder.

Outlook

Agfa-Gevaert verwacht de komende kwartalen een aanhoudende impact van de kosteninflatie, toeleveringsproblemen en de onzekere geopolitieke en economische situatie. Ook blijven coronalockdowns en andere corona-effecten een risico.

Het bedrijf gaf geen concrete outlook af, maar is nog altijd positief gestemd over de tweede jaarhelft, “dankzij het in werking treden van bijkomende prijsacties”.

Analisten die aan de consensus bijdroegen rekenden voor de cijfers van vanochtend op een jaaromzet van 1,87 miljard euro en een aangepaste EBIT van 59 miljoen euro.

Tot slot herhaalde Agfa dat maatregelen het mogelijk zullen maken om vanaf 2023 de kosten te verlagen.
[verwijderd]
0
Beursupdate: Agfa onderuit op licht hogere beurs

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert woensdagochtend licht in het groen.

Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 dan 0,2 procent tot 3.710,76 punten, mede dankzij de koerswinst van zwaargewichten Argenx en AB InBev.

Beleggers reageren volgens investment manager Simon Wiersma van ING vrij lauw op de teleurstellende macro-economische cijfers, die duidelijk tonen dat de economie afkoelt. “Dat komt voor beleggers niet helemaal als een verassing”, aldus de marktanalist.

Beleggers zijn vooral in afwachting van wat er later deze week gezegd gaat worden door onder andere Fed-voorzitter Jerome Powell op het congres van centrale bankiers in Jackson Hole, aldus Wiersma.

De markten zijn daardoor nerveus, aldus strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. Beleggers vrezen dat Powell zich vrijdag “van zijn meer havikachtige kant zal laten zien en zal aangeven dat er nog wel wat renteverhogingen, ook voor volgend jaar, in de pijplijn zitten", denkt de strateeg.

De euro blijft onder pariteit, met een euro/dollar van 0,9944.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex weet indexzwaargewicht Argenx 2,8 procent te stijgen en AB InBev 0,8 procent, terwijl Aperam 2,4 procent inlevert.

In de BelMid gaat de aandacht naar Agfa-Gevaert uit, dat vanochtend met kwartaalcijfers kwam. Het aandeel keldert 6,7 procent. Deze koersdaling is volgens ING te wijten aan de lage kwaliteit van de cijfers, die optisch min of meer in lijn waren met de analistenverwachtingen vooraf.

Shurgard daarentegen stijgt 2,5 procent.

Bij de kleinere aandelen schrijft Oxurion 7,5 procent bij. Accentis daalt 2,2 procent.

Biocartis heeft een ISO 27001-certificering ontvangen voor het ontwerp, ontwikkeling, onderhoud, dienstverlening en ondersteuning van het Idylla platform en de bijbehorende software. Het aandeel wint 0,6 procent.

Qrf en INNO hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het huurcontract voor een warenhuis in een winkelcentrum in Hasselt. Daarbij werd de huursom wel flink verlaagd. Het aandeel stijgt 1,0 procent.

Degroof Petercam is gestart met het volgen van Hyloris met een koopadvies en een koersdoel van 19,30 euro. Het aandeel noteert onveranderd op 13,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Agfa-Gevaert

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor Agfa-Gevaert verlaagd van 4,70 naar 4,40 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Volgens Kepler waren de kwartaalcijfers van Agfa teleurstellend en was de uitstroom van cash aanzienlijk. De taxaties van het beurshuis gingen dan ook omlaag.

De divisie Offset zal de komende maanden verkocht worden, zo vermoedt Kepler. De andere divisies, DPC, HIT en RAD blijven toekomstpotentieel houden, stelden de analisten.

Het aandeel noteerde donderdag 1,1 procent lager op 3,17 euro.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
KBCS geeft Agfa-Gevaert volwaardig koopadvies

Analist Guy Sips van KBC Securities wijdt een uitvoerig rapport aan Agfa-Gevaert AGFB2,17%
onder de titel ‘Every cloud has a silver lining: Agfa 2.0 is coming’. Het meest opvallende is dat hij zijn koopadvies aanscherpt van ‘bijkopen’ tot ‘kopen’. Zijn koersdoel blijft stabiel op 4,9 euro.

Volgens Sips schat de markt het potentieel van Agfa’s transformatie totaal verkeerd in. De transformatie-aanpassingen die bezig zijn, zitten op schema en zullen de activiteiten van Agfa beweeglijker en eenvoudiger maken, zegt hij. Ze zullen Agfa tevens toelaten om vanaf 2023 de kosten te drukken. Hij verwacht dat de verkoop van de tak Offset, ‘een grote trekker’, in de komende vier maanden zijn beslag kan krijgen.

Op korte termijn verwacht Sips dat de tweede jaarhelft beter wordt omdat bijkomende prijsverhogingen van kracht zullen worden. Hij denkt ook dat het nettowerkkapitaal, dat op het einde van het tweede kwartaal piekte, in de volgende twee kwartalen aanzienlijk zal afnemen.
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 jun 2024 17:35
Koers 1,154
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,190
Laag 1,152
Volume 139.637
Volume gemiddeld 229.742
Volume gisteren 139.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront