Europese beleggers rechten de rug

Door AFN op 28 oktober 2014 17:05 | Views: 3.439

Europese beleggers rechten de rug

AMSTERDAM (AFN) -Beleggers op de Europese beurzen rechtten dinsdag de rug na het verlies van een dag eerder. Zij kregen een stroom aan resultaten te verstouwen van toonaangevende Europese bedrijven. Verder zijn de ogen gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering.

De leidende AEX-index in Amsterdam stond drie kwartier voor het slot 1,6 procent hoger op 401,23 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 592,76 punten. De hoofdgraadmeters op de beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt kregen er 0,4 tot 1,8 procent bij.

In Amsterdam werden de derdekwartaalcijfers van KPN goed ontvangen. Hoewel het telecomconcern de omzet verder zag dalen en onder de streep een verlies leed, tonen de resultaten volgens analisten van Rabobank langzaam maar zeker tekenen van stabilisering. Dat resulteerde in een koerswinst van 4,5 procent, waarmee KPN aan kop ging in de AEX.

KPN

Na KPN was supermarktconcern Ahold de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 3,9 procent. Specialist op het gebied van digitale beveiliging Gemalto was de grote verliezer. Het aandeel leverde 1,8 procent in. De enige andere daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam was pakketbezorger TNT met een verlies van 0,2 procent.

Lloyds zakte in Londen 2,5 procent. De Britse bank bevestigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers de komende 3 jaar zo'n 9000 banen te schrappen. De enorme reorganisatie lekte vorige week al uit. Branchegenoot Standard Chartered verloor bijna 9 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

UBS

UBS won 5,6 procent in Zürich. De grootste bank van Zwitserland boekte meer winst ondanks de hoge juridische lasten voor diverse rechtszaken. Ook de kwartaalcijfers van de Zwitserse medicijnenfabrikant Novartis (plus 1,9 procent) vielen in goede aarde. De Franse concurrent Sanofi ging daarentegen ruim 10 procent onderuit in Parijs na een zwakkere omzetontwikkeling in het afgelopen kwartaal dan verwacht.

Op de valutamarkt stond de euro op 1,2750 dollar, tegen 1,2715 dollar aan het eind van de beurshandel op maandag. De Zweedse kroon daalde in waarde na het besluit van de Zweedse centrale bank om de rente te verlagen tot 0 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 80,78 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper en kostte 85,52 dollar per vat.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
1
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.