OCI verkoopt minder kunstmest

Door AFN op 12 november 2015 09:27 | Views: 3.654

AMSTERDAM (AFN) - OCI heeft in het derde kwartaal zijn omzet en bedrijfsresultaat zien dalen door tegenvallers in de productie in Algerije en Egypte. Dat meldde het in Amsterdam genoteerde Egyptische kunstmestbedrijf donderdag.

De verkopen van OCI werden vorig kwartaal gedrukt door een onverwachte sluiting van een deel van de productiecapaciteit in het Algerijnse Solfert. Daarnaast was de toevoer van gas in Egypte beperkt. Daardoor vielen de omzet en het bedrijfsresultaat (ebitda) van het concern lager uit dan in het tweede kwartaal van dit jaar en het derde kwartaal van 2014, zei OCI zonder concrete bedragen te noemen.

De totale verkopen van OCI krompen vorig kwartaal met 18,5 procent op jaarbasis, naar 1,6 miljoen ton kunstmest en industriële chemische producten. De eigen productie zakte met ruim een vijfde in.

De activiteiten in Europa en de Verenigde Staten liepen daarbij volgens het bedrijf goed. Die activiteiten worden grotendeels verkocht aan het Amerikaanse CF Industries. OCI verwacht die in augustus aangekondigde deal in de eerste helft van 2016 af te kunnen ronden.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.