Topman Michel Combes van Altice stapt op

Door AFN op 9 november 2017 23:00 | Views: 4.053

AMSTERDAM (AFN) - Telecom- en kabelconcern Altice neemt zijn management flink op de schop. Bestuursvoorzitter van Altice NV, Michel Combes, stapt op en hij wordt opgevolgd Dexter Goei. Die is tevens topman bij Altice USA en zal dus een dubbelfunctie gaan bekleden.

Altice-oprichter Patrick Drahi wordt daarnaast weer voorzitter van de raad van bestuur van Altice NV. Goei zal aan hem rapporteren. Verder werd bekend dat Dennis Okhuijsen, naast zijn positie als financieel directeur van Altice NV, gaat fungeren als topman van Altice Europa. Alain Weill wordt de baas bij het Franse onderdeel SFR. Ook zij komen direct onder Drahi te staan.

De wijzigingen komen voor een deel neer op het terugdraaien van de stoelenruil aan de top in juni vorig jaar. Toen verruilde Goei zijn plek als bestuursvoorzitter bij Altice NV voor dezelfde functie bij Altice USA. Miljardair en grootaandeelhouder Drahi stond destijds juist zijn voorzittersplek af, en ging leidinggeven aan een nieuw adviesorgaan dat de strategie uitstippelde voor het concern.

Altice stond onder leiding van Combes de laatste tijd zwaar onder druk. Het concern kwam vorige week met een tegenvallend handelsbericht, waarbij het concern voorzichtiger werd over de resultaatverwachting voor heel 2017. Sindsdien is het bedrijf bijna een derde van zijn beurswaarde verloren. Bij beleggers is twijfel ontstaan of Altice nog wel in staat zal zijn om zijn schulden af te betalen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
horscamp
0
Kijk de analisten nu opeens is de schuldenberg het grote probleem voor de afwaardering maar dit was ook al aanwezig bij de koers opwaardering door deze zelfde analisten lekkere figuren
Mijn Vriend
0
quote:

horscamp schreef op 9 november 2017 23:47:

Kijk de analisten nu opeens is de schuldenberg het grote probleem voor de afwaardering maar dit was ook al aanwezig bij de koers opwaardering door deze zelfde analisten lekkere figuren
Idd, om verschillende redenen kan je beter contra op analisten reageren: o.a. die informatie was "intern" al in de koers verwerkt, en zij hebben hun eigen agenda, die info geven ze niet gratis om jouw er beter van te maken. Beter je eigen plan trekken.
Crockett
0
Die schuldenberg was ook al aanwezig vooraf de 3e kwartaalcijfers..er is eigenlijk weinig extra nieuws. Tijdstip van dit alles naar buiten brengen roept wel vragen op ?!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.