'Topman Goldman Sachs stapt dit jaar op'

Door AFN op 9 maart 2018 18:35 | Views: 2.285

NEW YORK (AFN) - Topman Lloyd Blankfein van Goldman Sachs vertrekt naar verluidt voor het einde van dit jaar bij de grote Amerikaanse bank. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Blankfein is een van de langstzittende topmannen van de grote bedrijven aan de beurs van New York. De 63-jarige zit al sinds 2006 op het pluche bij Goldman Sachs. Hij heeft in al die jaren ook de nodige kritiek over zich heen gekregen, bijvoorbeeld over de rol die Goldman Sachs heeft gespeeld in het ontstaan van de kredietcrisis.

Ook zijn uitspraak uit 2009 dat banken een maatschappelijk belang dienen en 'werk van god' zouden doen, zorgde voor veel ophef in de financiële wereld. Voor die uitlating heeft Blankfein later ook zijn excuses aangeboden.

Goldman Sachs heeft volgens The Wall Street Journal al een idee wie Blankfein zou moeten opvolgen. De krant noemt Harvey Schwartz en David Solomon als meest waarschijnlijke kandidaten. Zij bekleden nu ook al hoge posten in het bestuur van de bank.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
[verwijderd]
0
Oei, dat opstappen van deze werker voor god kan wel eens een veeg teken aan de wand zijn.

Zijn god heeft hem vast iets ingefluisterd over een aanstaande zondvloed. Dan kan je maar beter tijdig je biezen pakken en veiliger oorden opzoeken.

Donaldus
0
Deze werker heefr uitstekend werk geleverd. Voor de aanstaande "transitiefase" zijn andere competenties vereist. Geef het vuur door. Amen
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.