'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'

Door AFN op 16 juli 2018 06:58 | Views: 3.144

'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'

AMSTERDAM (AFN) - Oud-bestuursvoorzitters Aarnout Loudon en Kees van Lede van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds middels een financiering te versterken. Ze doen dit via een ingezonden brief aan het Financieele Dagblad maandag.

AkzoNobel ligt in de clinch met de vakbonden en pensioenfonds APF over de pensioenvoorziening van het bedrijf. Die strijd heeft vorige week op diverse Akzo-locaties tot 24-uursstakingen geleid. De voormalige topmannen voeren al langer achter de schermen druk uit op het verfbedrijf om de heikele kwestie op te lossen. Tot dusver hebben die gesprekken niet tot resultaat geleid.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
erjee-ff
0
Volgens een ingezonden opiniestuk in het FD van afgelopen vrijdag ("De vakbonden varen een gevaarlijke koers in hun conflict met AkzoNobel", Coen Teulings) heeft men de pensioenregeling bij AkzoNobel omgezet van defined benefit naar defined contribution in 2005. Daarmee is het risico verlegd van werkgever naar werknemer (dit is bij heel veel pensioenregelingen gebeurd).

Het interessante is nu dat de omzetting van de pensioenvoorziening plaats heeft gehad in de tijd dat Loudon commissaris was bij AkzoNobel, en van Lede was tot 2003 bestuursvoorzitter van Akzo. Hebben de heren toch achteraf spijt van hun beslissing?

Rowi62
0
Kan het zijn dat het directie pensioen ook in het AKZO fonds zit? De heren willen dan zelf niet gekort worden. Prive belang dus. CDC is CDC en de er is daarna gewoon toch weer risico genomen met aandelen. Gepensioneerden zitten in het bestuur dat dat goedkeurde.!
chandue
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.