Arbeidsbemiddelaar HeadFirst voert omzet op

Door AFN op 19 september 2018 18:13 | Views: 1.469

HOOFDDORP (AFN) - Arbeidsbemiddelaar HeadFirst Source Group is in het eerste halfjaar van 2018 verder gegroeid, met een licht hoger bedrijfsresultaat. Naar eigen zeggen ligt de onderneming daarmee op koers om haar doelstellingen voor 2018 te halen.

De opbrengsten kwamen uit op 273,1 miljoen euro. Dat is ruim 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit was vooral te danken aan de werving van nieuwe opdrachtgevers en het bemiddelen van meer professionals naar opdrachten bij bestaande opdrachtgevers. De operationele winst ging, ondanks het drukkende effect van eenmalige fusie- en integratiekosten, licht vooruit naar 3,2 miljoen euro.

Eind vorige maand werd bekend dat HeadFirst voor bijna 95 procent in handen is gekomen van de Nederlandse investeerder Beryllium. De nieuwe eigenaar is van plan het bedrijf van de beurs te halen. Het proces moet aan het einde van het jaar zijn afgerond.

Reacties

3 Posts
Arie S
0
de kleine belegger is hier de dupe . Jaren in mijn portefeuille gehouden en wordt nu van de beurs gehaald. Zeer teleurstellend. Bedrijf heeft niet gedacht aan de zittende aandeelhouder.
DeZwarteRidder
0
quote:

Arie S schreef op 19 september 2018 19:39:


de kleine belegger is hier de dupe . Jaren in mijn portefeuille gehouden en wordt nu van de beurs gehaald. Zeer teleurstellend. Bedrijf heeft niet gedacht aan de zittende aandeelhouder.

Je hebt niet goed opgelet.
DeZwarteRidder
0
Omzet HeadFirst Source Group stijgt 12% in eerste halfjaar 2018

HeadFirst Source Group N.V. is in het eerste halfjaar van 2018 verder gegroeid. De omzet steeg met ruim 12% naar 273,1 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Het bedrijfsresultaat steeg, ondanks het drukkende effect van eenmalige fusie- en integratiekosten, licht. HeadFirst Source Group ligt daarmee op koers om de doelstellingen voor 2018 te realiseren.

In het eerste halfjaar van 2018 steeg de omzet* van HeadFirst Source Group van 243,6 miljoen euro naar 273,1 miljoen euro. De operationele EBITDA nam licht toe van 3 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg van 9,7 miljoen euro naar 10,6 miljoen euro. De omzetstijging is te danken aan de succesvolle werving van nieuwe opdrachtgevers, en het bemiddelen van meer professionals naar opdrachten bij bestaande opdrachtgevers.

Het aantal professionals dat dagelijks vanuit HeadFirst Source Group bij opdrachtgevers aan het werk is, is in het eerste halfjaar van 2018 met ruim 10% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Gert-Jan Schellingerhout, CEO bij HeadFirst Source Group: “Wij hebben de grens van 5.000 ingezette professionals in augustus doorbroken, een unicum in ons bestaan. Met ons rijke netwerk van zelfstandig professionals en nicheleveranciers kunnen wij goed inspelen op de inhuurbehoefte van opdrachtgevers, juist in deze tijd van schaarste in de flexibele arbeidsmarkt.”

Verdere schaalvergroting samen met Beryllium
In juli 2018 maakte HeadFirst Source Group bekend dat het voornemens is branchegenoot Myler over te nemen. De closing hiervan vindt naar verwachting uiterlijk 1 oktober 2018 plaats. De periode erna staat in het teken van het optimaliseren van de samenwerking. Eind augustus werd bekend dat Beryllium bijna 95% van de aandelen in HeadFirst Source Group heeft verworven. Beryllium is voornemens de activiteiten buiten de beursgenoteerde omgeving voort te zetten. De directie van HeadFirst Source Group kijkt met vertrouwen naar deze grote stappen. Schellingerhout: “Beryllium biedt ons de mogelijkheid onze groeistrategie voort te zetten en verder invulling te geven aan onze ambitie om een toonaangevende speler in de flexmarkt te worden. De overname van Myler, met haar unieke dienstverlening, is daarin een volgende stap.”

Op koers voor doelstellingen 2018
HeadFirst Source Group heeft voor 2018 de doelstelling uitgesproken om de jaaromzet* minimaal te willen laten groeien naar 530 miljoen euro. De organisatie wil een operationele EBITDA** behalen van 7,5 miljoen euro en een operationele winst per aandeel van 0,40 euro. HeadFirst gaat er vanuit dat Myler het vierde kwartaal aan de resultaten bijdraagt. Op grond daarvan is de omzetverwachting voor 2018 verhoogd naar 580 miljoen euro en de verwachte operationele EBITDA naar 8,5 miljoen euro. HeadFirst Source Group ligt goed op koers om deze doelstellingen te halen.

* Met omzet wordt bedoeld: bruto facturatiewaarde
** Met operationeel wordt bedoeld: gecorrigeerd voor eenmalige lasten en fusie gerelateerde kosten

Over HeadFirst Source Group
HeadFirst Source Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken circa 5.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee HeadFirst Source Group een jaaromzet realiseert van circa 500 miljoen euro. Onderdeel van HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source, Proud Company en Designated Professionals.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.