Deens Genmab wil ADS-notering in New York

Door AFN op 29 mei 2019 07:49 | Views: 1.124

KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense biotechbedrijf Genmab wil een ADS-notering aan de beurs in New York. Het bedrijf, waarin relatief veel Nederlandse beleggers investeren, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC om op die manier een plek te krijgen op de Nasdaq Global Select Market.

De beursgang gaat anders dan gebruikelijk omdat de stukken geen gewone aandelen zijn, maar zogeheten 'American Depositary Shares' (ADS). Eén zo'n ADS vertegenwoordigt een tiende van een regulier aandeel in Genmab. Wanneer de stap precies zal plaatsvinden en hoeveel stukken daarbij betrokken zijn, wordt later bekendgemaakt.

Genmab heeft al een gewone notering aan de Deense beurs Nasdaq Kopenhagen. Ook wordt er in zogeheten ADRs (American Depositary Receipts) van Genmab gehandeld op de over-the-counter (OTC) markt in de Verenigde Staten. De onderneming richt zich op het ontwikkelen van therapeutische antilichamen als geneesmiddel voor de behandeling van kanker. Genmab is opgericht in 1999 en heeft onder meer een vestiging in Utrecht.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.