'Investeerders willen liftentak Thyssenkrupp'

Door AFN op 16 oktober 2019 14:07 | Views: 2.967

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Een aantal investeerders heeft zich gemengd in de strijd om de liftentak van het Duitse industrieconcern Thyssenkrupp. Blackstone en Carlyle willen samen een bod doen. De Finse liftenmaker Kone, die al eerder interesse toonde, praat juist met CVC Capital Partners om een gezamenlijk bod uit te brengen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Thyssenkrupp zette zijn liftentak al enige tijd geleden in de etalage, onder druk van activistische aandeelhouders. De winstgevende divisie zou ongeveer 15 miljard euro moeten opleveren.

De samenwerking tussen Kone en CVC kan ervoor zorgen dat een overname door de mededingingsautoriteiten makkelijker wordt goedgekeurd. CVC zou dan de activiteiten van Thyssenkrupp in Europa krijgen, waar Kone veel overlap heeft met de Duitse branchegenoot. Overigens praten de Finnen ook met andere partijen over een mogelijke samenwerking.

Eerder werden ook investeerders Advent, Cinven en het staatsfonds Abu Dhabi Investment Authority genoemd als geïnteresseerde partijen. Zij zouden gedrieën aan een bod werken.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.