Staallobby tegen Chinese redding British Steel

Door AFN op 14 november 2019 12:06 | Views: 3.665

LONDEN (AFN/RTR) - De redding van British Steel door het Chinese Jingye zal de concurrentie op de staalmarkt verstoren. Dat zegt de Europese staalassociatie Eurofer, die een bezwaar wil indienen bij de Europese Commissie tegen de overname van het in problemen geraakte staalbedrijf.

Jingye zou het eerste Chinese bedrijf zijn dat een staalconcern binnen de Europese Unie overneemt. Het industriebedrijf bereikte onlangs een voorlopige overeenkomst voor de koop van British Steel. Mededingingsautoriteiten moeten de deal echter nog goedkeuren. British Steel is goed voor duizenden banen. Ook FN Steel in Alblasserdam is onderdeel van het concern.

De betrokkenheid van China, een van de grootste staalproducenten ter wereld, ligt gevoelig. Staalprijzen staan al een tijd onder druk door overaanbod. Volgens Eurofer is minstens twee derde daarvan afkomstig uit China. Europese staalproducenten als ArcelorMittal klagen doorgaans over de concurrentie van goedkoop buitenlands staal, dat wordt gedumpt in Europa. China ontkent daarbij betrokken te zijn.

Reacties

6 Posts
FlashHenk
0
Grappig, eerst dump je je staal goedkoop overzees waardoor buitenlandse bedrijven in de problemen komen. Als ze failliet gaan koop je ze op. Ziedaar de Chinese invloed.
snuf 14
0
Let maar op , Ilva is de volgende overname kandidaat . Door de enorme schuld kunnen ze niet uit de EU gezet worden. Ideale onderhandelings positie voor de chinezen en het einde van de europese staalindustrie.
Knight V
0
Of gaan de Chinezen staal net zo duur maken als Mittal wat weer een leuk opstekertje is, want de kosten binnen Europa is niet te vergelijken met de chinese productie/loon kosten dus china zal prijzen omhoog gooien als ze in Europa zitten.
WijHetVolk
0
Grappig dat mensen verontwaardigd reageren op praktijken die wij, westerlingen, al eeuwen praktiseren. Nederland alleen al heeft haar boterberg, melkplas en haar overtollige vlees toch ook gedumpt waar de concurrentie te groot werd?
Knight V
1
Idd.... wij europeanen klagen omdat Trump angst heeft gezaaid over de Chinezen, terwijl de grootste dief en bedrijfsspionage is in Amerika uitgevonden.

Het wordt tijd dat Amerika terug gezet wordt naar 10e plek op wereld ranglijst en dat het nu de beurt is voor China, Europa, India.

In totaal goed voor afzet markt van 3 miljard bevolking.

Amerika heeft de wereld genoeg uitgeknepen.


6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.