'Lagere opening op Wall Street'

Door AFN op 20 november 2019 14:50 | Views: 1.738

'Lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de S&P 500 dinsdag ten einde kwam. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Verder kwamen er resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's en komt de Federal Reserve later op de dag met de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

Ook verwerkten beleggers het nieuws dat China felle kritiek heeft geuit op de Amerikaanse Senaat, die een wetsvoorstel heeft aangenomen gericht op het beschermen van de mensenrechten in Hongkong. China veroordeelde die beslissing en liet weten stappen te zullen ondernemen om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen. De vrees bestaat dat deze kwestie de handelsgesprekken tussen Peking en Washington kan bemoeilijken.

Target staat voorbeurs stevig op winst. De verkoper van bijvoorbeeld huishoudelijke producten, kleding, meubels, speelgoed, cosmetica en elektronica verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar en overtrof met zijn resultaten de verwachtingen van analisten.

Beursgang Alibaba

Lowe's lijkt eveneens een positieve opening te krijgen door een verhoging van de winstraming voor het gehele jaar en plannen voor een reorganisatie in Canada. Op dinsdag werd het aandeel Lowe's nog lager gezet in verband met een nieuwe omzetwaarschuwing van de grotere branchegenoot Home Depot. Andere bedrijven met kwartaalpublicaties zijn onder meer softwareproducent Salesforce en kledingwinkelbedrijf Urban Outfitters.

De in New York genoteerde Chinese internetgigant Alibaba kan bij de beursgang in Hongkong maximaal bijna 13 miljard dollar ophalen. Alibaba kwam met de uitgifteprijs voor de notering in Hongkong.

Rentebeleid Fed

De Fed verlaagde eind vorige maand voor de derde keer dit jaar de rente. De notulen van die vergadering zullen worden bestudeerd voor eventuele aanwijzingen voor het toekomstige beleid. De koepel van Amerikaanse centrale banken houdt naar verwachting voorlopig de rente onveranderd.

De Dow sloot dinsdag 0,4 procent lager op 27.934,02 punten. De S&P verloor 0,1 procent tot 3120,18 punten en de Nasdaq won 0,2 procent tot 8570,66 punten.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
suskewiet
0
China duld geen regels ;alleen voor eigen voordeel .
Als ze willen handel drijven met gans de wereld en nr 1 worden zullen ze regels moeten ondergaan .
Het WTO heeft echt gefaald .
Heb het meermaals gezegd dat Hongkong nog parten gaat spelen .
Goed van Amerika en hopelijk gans de wereld dat ze het beleid van China op de korrel nemen .
Amerika is volledig oké met de rechten maar welk land wel .
Een land gelijk China en Rusland moet je bijna besturen met een sterke hand ?(teveel mensen)
het zwaard
0
Landen als China en Rusland moet je wel met harde hand besturen vermits het anders helemaal uit de hand loopt. Beiden landen hebben ook nooit 'n democratie gekend , net als wij trouwens voor het algemeen stemrecht werd ingevoerd. Het zal dan ook nog jaren duren vooraleer ze 'n democratie zijn zoals wij deze heden kennen. Maar wat niet is zal zeker nog komen, tenminste wanneer ze de levensomstandigheden van hun onderdanen kunnen verbeteren. Daar is China al aardig in gelukt. Tijdens Mao reed de gewone Chinees nog met de fiets, at alle dagen 'n kommetje rijst(als het voor handen was) droeg 'n blauw pakje en pet (liefst met 'n rode ster op) Dat is vandaag wel iets anders.
suskewiet
0
Ik hoop dat wij niet gaan inbinden op termijn .
Ze hebben nu alle info over ons .
Als huawei hier komt en amazon en apps dan weten ze alles?
Op een manier is het goed als het maar gebruikt word voor de juiste doelstelling .
Wit wassen geld ,crimineel gedrag ,nep firma's enz
Ja de Chinezen aten vroeger rijst en nu kip ,ze hebben 12 jaar aan een stuk het beter gekregen en daardoor heeft het regime alle macht in handen .
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.